Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Pınar Öğünç

Pınar ÖğünçBeterotu yazarı
Yazar
Çevirmen
7.5/10
87 Kişi
339
Okunma
14
Beğeni
3.123
Görüntülenme

Pınar Öğünç Yorumları ve İncelemeleri

Pınar Öğünç yorumları ve incelemelerini, Pınar Öğünç kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Pınar Öğünç puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
122 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Pınar Öğünç ile tavsiye üzerine yolum kesişti. İyi ki de tanışmışım. Niye mi şöyle anlatayım:Eserde geçen öyküler hem çok doğal hem çok sıradan. Buradaki sıradanlık basitlik manasında değil tabi ki. Öykülerde ya yaşadığınız olaylara benzer ya da tanık olduğunuz durumlar veya kişiler karşınıza çıkıyor sanki. "Ben bunu yaşamıştım" ya da "aa bu da doğru, denk gelmiştim" dediğiniz o kadar unsur var ki. Yaşam devam ederken kitapta geçen öykü kahramanlarıyla ortak bir paydada buluşuyor okuyucu. Bir öykücü olarak şimdi yaşanılan hayatı kurguya dökmek zordur ve risklidir çünkü okur açısından geri tepebilir. Pınar Öğünç de geri tepmiyor. Bilakis insanı germeden, sıkmadan günlük hayatın, büyük şehrin hengamesi içinde akıp giden hayatlarla yaşanılan anlara tanıklık ediyoruz. Toplam 10 öykü var eserde. 122 sayfa ama ciddi emek verilmiş, sıcacık bir anlatımla karşı karşıyayız. Eser monolog tarzı ilerliyor. Yer yer bilinç akışı bu monologu destekliyor ama okurken de beyniniz yanmıyor:) "Fazla erkekler, fazlasını isteyen kadınlar, komşular... Plazaların oksijen vakitleri, otobanların çiçekleri, ailelere mahsus adım sürüyüşleri... Gökyüzünden yağan kapılar, kendi bahçemizde biten beterotları..." diye devam ediyor arka kapak yazısı. Tanışmadıysanız başlangıç kitabı olarak tavsiye ederim. Bir kitabını daha aldım" Aksi Gibi" yakın zamanda onu da okuyacağım.
Beterotu
BeterotuPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 2019145 okunma
120 syf.
4/10 puan verdi
Pınar Öğünç’ün 2015 yılında, İletişim Yayınları’ndan çıkan öykü kitabı “Aksi Gibi” yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyor ve “ilk kitap” olduğunu maalesef ki yer yer seken kurgusuyla ve üslubuyla okura oldukça hissettiriyor. Açıkçası, Öğünç’ün öykü kitapları yazdığını, ikinci kitabı olan “Beterotu”na sosyal medya üzerinden sık rastlamamla
Aksi Gibi
Aksi GibiPınar Öğünç · İletişim Yayıncılık · 201598 okunma
Reklam
72 syf.
·
Puan vermedi
Merak,yaratılıcılık ve hayal gücünün birleşimi:Cotturuk Defterleri . Pınar Öğünç’ün çocuk edebiyatındaki ilk kitabı “Cotturuk Defterleri “ 2019 yılında okuyucusuyla buluşmaya başladı. . Çocuklardan en sıktığımız cümlelerden biri :”Canım çok sıkılıyor. Canı sıkılan çocuklardan biri de Maya,sıkıntıyla yani cotturukla başı dertte nasıl kurtulayım diye arayışlara girerken karşı komşu çocuğu Sonadan aldığı önerilerle kendilerine çok güzel uğraş yaratırlar ve bu uğraşlar yeni maceralara,dostluklara kapı aralayacaktır. . Kitap ismiyle bile merak duygusunu harekete geçiren sorduğu sorularla da merak duygusunu aynı zamanda hayal gücünü,yaratıcılığı,sorgulama,eleştiriyi ve yazınsal becerileri de destekleyen bir kitap.Ayrıca doğanın canlılara olan olumlu etkileriyle ilgili mesajlar içermesini de çok sevdik. . Mısra Karahan’ın kreatif çizimleriyle ruhumuz yanında gözümüzü de besliyor,görselleri çizmeye heveslendiriyor. . 7 yaş ve üstü okuyucularımıza tavsiye ettiğimiz bir kitap.
Cotturuk Defterleri
Cotturuk DefterleriPınar Öğünç · Can Çocuk Yayınları · 201936 okunma
311 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Kitapları bitirmeden inceleme notu düşmek pek adetim değil ama bu kitap beni çok sarstı, etkiledi. Türlü çeşitli sektörlerden çalışan insanların seslerinin duyulması gerekli. Zaten genel olarak taşeronluk, nepotizm, particilik gibi dertlerle boğuşan iş hayatı bir de pandemi yükü altında defolarını iyice oraya çıkarmış görünüyor. Devlet, iş dünyası, ekonomi hayatı kimi insan yerine koyuyor, kimin -askerdeki eğitim zayiatı gibi- ölmesi makul karşılanır, bunları yüzümüze yüzümüze çarpıyor. Okumaktan bu kadar acı duyduğum ama elimden de bırakamadığım son kitap galiba on yıllarca önce okuduğum Gazap Üzümleri'ydi. Bugün yaşananları anlatan ve tarihe sağlam bir not düşen bu eseri okumayı şiddetle önerebilirim.
Pandemi Zayiatı
Pandemi ZayiatıPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 202110 okunma
120 syf.
7/10 puan verdi
Türk öykücülüğü belli bir rutine bağlamış durumda. Hep kederli öyküler, samimiyetsiz tespitler vs. Son dönemde giriştiğim genç öykücüler arasında bazen hikayeleri kimin yazdığını bile hatırlamıyorum o kadar benziyorlar birbirlerine. Bu kitap içinde kısmen benzer durum var. İlk öyküler dışında, akılda kalabilecek öyküsü yoktu. Ancak okutmayı başardı. Bir şans daha verilebilir. En sevdiğim öyküler "I Love You Şermin" ve "Hayvan Kaynakları" oldu.
Aksi Gibi
Aksi GibiPınar Öğünç · İletişim Yayıncılık · 201598 okunma
72 syf.
10/10 puan verdi
Maya ile Robin'in yazdiklari hikayeler ilk hikayemi yazmam için ilham kaynağı oldu.Cok fıttırık ,eglenceli ve farklı bir kitap :)Severek okudum......
Cotturuk Defterleri
Cotturuk DefterleriPınar Öğünç · Can Çocuk Yayınları · 201936 okunma
Reklam
122 syf.
5/10 puan verdi
Hikayeye, romana göre daha mesafeliydim. Her zaman daha zor gelmiştir bana hikaye belki kısa olmasından. Belki derdini anlatmaya yetmez diye, romanda özgürsün uzun uzun istediğin detayı verir derdini illa anlatırsın diye düşünürdüm. Öyle güzel hikayeler okudum ki önyargım kırılmıştı. Bu kitabın da reklamı çok mu yapıldı bilmiyorum sürekli karşıma çıktı bir şekilde aldım fakat tanıtıldığı kadar iyi gelmedi bana. Etkileyen bir hikaye olmadı. Bilmiyorum, ben beğenemedim aslında yer yer farklı güzel fikirler var gibiydi ama sanki biraz daha dinlenmesi ya da demlenmesi mi gerekirdi. Öyle hissettirdi.
Beterotu
BeterotuPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 2019145 okunma
122 syf.
7/10 puan verdi
Aksi Gibi ile tanıdım Pınar Öğünç'ü. O kitabın kendine has bir karamizahı vardı diye hatırlıyorum. Uzun süre sonra yeniden bir kitabını daha edindim ve bu sefer olmuş dedim. Hikayeleri yaşamın içinden çıkarıp, biraz da acı bir romantizm katmış. Umutlar var, bir beklentiye sarılış var, mevsimler geçerken kaybedişler var. Keyifli bir okuma süreci oldu. Tüm hikayeleri beğendim. Ama ilk hikaye çok etkileyici idi.
Beterotu
BeterotuPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 2019145 okunma
311 syf.
9/10 puan verdi
·
21 günde okudu
Pandemi Zayiatı Yaşanan pandemi sürecini çok güzel ele almış bir yıldan 35 hayat hikayesi yaşanaları sosyolojik yönden çok güzel aktarmış sen dönüp baktığında neler yaşamısız yaşanılan sürecin izleri silinmeyecek..
Pandemi Zayiatı
Pandemi ZayiatıPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 202110 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Pınar Öğünç hayatın içinden öyküler ile karşımıza çıkıyor bu kitapta. Samimi öyküler bunlar, hep bir keder var, bizleri yansıtıyor. Bir sürüklenişi var insanların, bunu görüyorsunuz.
Aksi Gibi
Aksi GibiPınar Öğünç · İletişim Yayıncılık · 201598 okunma
Reklam
264 syf.
7/10 puan verdi
·
39 günde okudu
Yoğun bir emeğin sonucu oluşturulmuş, kentsel dönüşümün gerçeklerini, yazarlar; kendi fikirleriyle, anlatılarıyla, hikayeleriyle, yaşanmışlıklarıyla bizlere aktarmış. Bir yandan lüks daireler bir yandan gecekondular, iki tezat görüntü. Hepsi içiçe bunların. İnsan olarak bu kadar yakınken aslında çok uzak oluşumuzun görüntüleri. Gecekonduda
Milyonluk Manzara
Milyonluk ManzaraHakan Bıçakcı · İletişim Yayınları · 201313 okunma
264 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Tavsiyeler
Mario Levi'nin eksik olduğu bir kadro tarafından hazırlanan kitap. Kentsel dönüşümün sosyolojik ve biraz da felsefi bir yaklaşımla incelendiği, bolca eleştirildiği, sıkıcı ama okunması gereken bir eser. Okullarda okutulsa keşke.
Milyonluk Manzara
Milyonluk ManzaraHakan Bıçakcı · İletişim Yayınları · 201313 okunma
122 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Bir çok şey yaşayabiliriz! Ama beterin de beteri var. Bu bir tehdit mi, telkin mi? Her bedene uyan kıyafetler misali her durumda sıkça kullandığımız tabir.... beterin de beteri var! Şimdi durum tespitten yeme kısmına geçmek istiyorum: yersen! Bir bitki, ot o bu durumda “beter’i” belirleyen bir varlık. Ama ne yemek mümkün ne de yememek. Çünkü o otu hazmetmenin bir zamanı var, yani bir durumu sindirmenin olduğu gibi. Doğada böyle bir ot yok, fakat edebiyat da öyle bir kitap var... “Beterotu” Hikâye’ye, romana göre daha mesafeliydim. Her zaman daha az ikna edici gelmiştir bana. Ama son zamanlarda gayet başarılı hikâyeler okudum, bunlardan biri de bu eser. Kitabı on hikâye oluşturuyor, hepsi günlük hayatta, şehirlerde yaşayan dar gelirli ya da orta sınıftan insanların başlarına gelebilecek ya da şahit oldukları, duyduklarında şaşırmayacakları olayları içeriyor.
Beterotu
BeterotuPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 2019145 okunma
122 syf.
·
Puan vermedi
Pınar Öğünç kitap boyunca bu küçük ömürleri anlatmaya devam ediyor. Tablonun ayrıntılarını boyuyor. “Ağrı Eşiği”nde hislerini olması gereken zamanda ifade edemeyenlerin ağrılarının büyüyüşünü anlatıyor mesela. Nostalji ve daimi mutluluk yalanına sığınanların susmaya zorladığı kurbanlardan birini anlatıyor. “Her şeyi büyüten sıfatlar” sesleri sustursalar da, insan hafızası bir şekilde hatırlar ve “Bir ovada iki saat süren üç yüz kişilik savaş yüz yıldır yöneteni değiştirmeye yeter.”
Beterotu
BeterotuPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 2019145 okunma
122 syf.
5/10 puan verdi
·
4 saatte okudu
Çağdaş Türk yazarlardan öykü okumayı çok seven bir okur olarak Pınar Öğünç’ün Beterotu öykü kitabını da büyük bir hevesle okudum. Fakat aradığımı bulamadım maalesef. Okuduğum öykülerin romanlardan farklı olarak daha vurucu olmasını bekliyorum. Kısa ama etkili öyküler beni daha çok etkiliyor. Bu kitapta ki en büyük sorun bence öykülerin etkileyici olmaması. Çok sıradan ve basit konular da etkileyici bir anlatımla vurucu hale getirilebilir ancak Beterotu kitabı böyle bir anlatıma sahip değil bence. Toplamda on öyküden yalnızca bir öyküyü çok severek okudum. Yazarın dilini, üslubunu seviyorsanız kitaba şans verebilirsiniz. Okuyacak olan herkese şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Beterotu
BeterotuPınar Öğünç · İletişim Yayınları · 2019145 okunma
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.