Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali İsra Güngör

Ali İsra GüngörEvanjelikler yazarı
Yazar
Editör
7.3/10
11 Kişi
38
Okunma
7
Beğeni
1.741
Görüntülenme

Ali İsra Güngör Sözleri ve Alıntıları

Ali İsra Güngör sözleri ve alıntılarını, Ali İsra Güngör kitap alıntılarını, Ali İsra Güngör en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kötü bir insan, kötülüğü yapan kimse değil; kötülük yapmayı tasarlayan kimsedir.
Sayfa 130Kitabı okudu
"Cizvitlerin bu şekilde baskılara ve sürgünlere maruz kalmasının ardındaki gerçek sebepler araştırmaya konu olmuştur. Bu sebeplerin arasında tarihi gerçeklere en uygun olanı, Cizvitlerin kendi etki ve nüfuz gücünü kullanarak siyasi işlere bulaşmalarıdır. Bundan rahatsız olan liberal yönetimler, onların Roma merkezci faaliyetlerinden de huzursuzluk duyarak, cemaate karşı sert tavır takınmışlardır."
Sayfa 53 - Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi YayımlarıKitabı okudu
Reklam
Dini tarikatların çoğalmasına engel olan faktörlerden biri, 1215 yılında yapılan 4. Lateran Konsilidir. Çünkü bu konsil daha fazla dini tarikatın ortaya çıkışını yasaklamıştır.
Sayfa 29 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
Bazı Hristiyan yazarlara göre Adem ve Havva'nın asıl suçu gurur, bazılarına göre ise itaatsizliktir.
Sayfa 43 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
Cizvitler sürekli değişime açık olmalarını ve dogmatik olmamalarını en önemli özgünlükleri olarak kabul ederler.
Sayfa 11 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
"Her şey sana bağlıymış gibi çalış, fakat her şey Allah'a bağlıymış gibi de dua et.."
Reklam
"Constitutions of the Society of Jesus" isimli kitap, Cizvit tarikatının kuruluş tüzüğü veya nizamnamesi niteliğindedir ve bizzat Ignatius tarafından yazılmıştır.
Sayfa 18 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
Francis'in İncil'i İslam dünyasında ilk defa bu metotla, yani, barışçı ve hoşgörülü yaklaşımla duyurmaya çalıştığı tarihî bir gerçektir.
Sayfa 46 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
17. yüzyılın sonları ile 18. yüzyıl, Batı manastır hayat tarzının gerileme zamanıdır.
Sayfa 30 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
"Cizvit eğitim sisteminin bir diğer özelliği, okullarına laik öğrencileri de kaul etmesi veya bir başka ifadeyle herkese açık olmasıdır. Cizvitler bu tavırlarıyla, Ignatius'un bakış açısını örnek alarak, Hristiyan doktrinini ve ruhunu laik öğrencilerin dünyasına hakim kılmayı planlamışlardır. Bu nedenle Cizvit eğitiminin, apostolik bir motivasyona sahip ve Hristiyan doktrin ve geleneklerini aşılamaya dayalı bir özellik taşıdığı kabul edilmektedir."
Sayfa 85 - Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi YayımlarıKitabı okudu
Reklam
Batı'da yeni tip dini tarikat anlayışının ortaya çıkışı, İspanyol asıllı bir rahip olan Aziz Dominik ve İtalyan asıllı Aziz Francis ile olmuştur.
Sayfa 29 - İlgi Kültür Sanat YayıncılıkKitabı okudu
"Cizvitlerin başta teoloji olmak üzere tarih, felsefe ve sanat alanında yaptıkları çalışmalar, onlara dünya çapında bir şöhret kazandırmıştır. Cizvitler ilahiyat alanında, 'Tomizm'e bağlanmışlardır. Skolastik yaklaşımdan farklı olarak onlar, teoriye, pozitif teolojiye ve sapkın fikirleri çürütmeye daha fazla yönelmişlerdir. Cizvitlerin 16. yüzyılda Protestanlarla ve daha Jansenistlerle yaptıkları fikri mücadelelere ilaveten, Dominikenlerle ve diğer Katolik ilahiyatçılarla; ilahi inayet, hür irade ve kader gibi meşhur konularda yaptıkları tartışmalar dikkat çekmektedir."
Sayfa 47 - Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi YayımlarıKitabı okudu
"Jordan Aumann, manastır hayatı tarzının bu derece gelişmesiyle ilgili olarak, bu konuda otorite olarak gördüğü Vicaire'in görüşlerini şöyle özetlemektedir: 'Manastır hayat tarzı, havarileri ve ilk Hristiyanları taklit etme düşüncesi sonucu ortaya çıkmıştır. Manastır hayat tarzında, özellikle Hristiyan karakterli olmayan unsurların bulunduğu kesindir. Fakat ortak olan nokta, her çabanın deruni mükemmelleşme için gösterildiğidir. Bu genel temel, manastır hayat tarzıyla diğer farklı yer ve zamanlarda ortaya çıkan kurumlar arasındaki gerçek benzerliği açıklamaktadır. Bununla birlikte, tarihçilerin manastır hayat tarzında keşfettikleri Hristiyan kaynaklı en orijinal faktörün 'Kilise'nin ilk dönemlerine dönme arzusu' olduğu kesindir."
Sayfa 13 - Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi YayımlarıKitabı okudu
"Cizvit tarikatının, tabiatı icabı, daha önceki dini tarikatlardan örnek aldığı birçok husus vardır. Bununla birlikte bu tarikatı diğerlerinden ayıran, kendine has birtakım özellikler mevcuttur. Bunları; otoritenin ileri derecede merkezileşmesi, tarikat başkanının görevde kalabilme hakkı, tarikata giriş usulüyle ilgili olarak ilk ve son deneme dönemlerinin bulunması, üyelerin derece derece değişmesi, maddi kazançların yasaklanması, ilahileri topluca söyleme yerine özel söyleme, herkesi yükümlü tutacak düzenli kefaret veya oruç uygulamalarının olmaması, özel bir dini elbise giymemek ve kadınların tarikata alınmaması gibi hususlar olarak sayabiliriz. Buna ilaveten Cizvitlerin kendine has itaat anlayışı ve eğitim sistemleri ile misyoner karakteri ve ruhaniyet anlayışları özellikler zikredilmesi gereken hususiyetlerdir."
Sayfa 47 - Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi YayımlarıKitabı okudu
"(...)Dominikenlerin Kilise'ye yaptığı en büyük katkı, kutsal doktrinin vaazı konusunda olmuştur."
Sayfa 21 - Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi YayımlarıKitabı okudu
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.