Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cumali Ünaldı Hasannebioğlu

Cumali Ünaldı HasannebioğluAndolsun Aşka yazarı
Yazar
7.0/10
7 Kişi
30
Okunma
3
Beğeni
2.094
Görüntülenme

Hakkında

Şair. 29 Ekim 1949, Barguzu köyü / Malatya doğumlu. Asıl adı Cumali Ünaldı. Şiir ve yazılarında aile adı olan Hasannebioğlu soyadını kullandı. Barguzu Köyü İlkokulu (1960), Malatya Turan Emeksiz Lisesi (1967), Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi (1972) mezunu. Ziraat yüksek mühendisi olarak Tarım Bakanlığının çeşitli kademelerinde yönetici olarak çalıştı. Devlet Bakanlığı ve Başbakanlık müşavirliği yaptı. İlk yazısı 1965’te Yeni Adım, ilk şiiri 1966’da Çile (Malatya) dergisinde çıkmıştı. Özellikle Adımlar ve Hareket dergilerindeki şiirleriyle dikkat çeken Hasannebioğlu, şiir ve yazılarını Fikir ve Sanatta Hareket (1967’den son sayısına kadar), Düşünce (tüm sayılarında), Defne (1968), Aylık Dergi, Mavera ve Yedi İklim dergileri ile Zaman, Birlik (Makedonya) ve Yeni Şafak gazetelerinde yayımladı. 1987’de Struga Şiir Akşamları’nda Türkiye’yi temsil etti. 1992’de ve 1996’da Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’ne katıldı. Kendini Yusuf Gören’le 1988 Türkiye Yazarlar Birliği Şiir Ödülünü aldı. Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Ayrıca çeşitli uluslararası yazar kuruluşlarına üyedir. “Hasannebioğlu’nun şiirinde ana hatlarıyla kendini hissettiren |temel özellik, tarihiyle ve çağıyla hesaplaşan bir zihniyet farklılığının yanısıra, sadece kendini değil, ifade etmeye çalıştığı dünyayı da bütünüyle anlatabilme kudretini gösterebilen şahsî bir üslûptur. Dolayısıyla bu şiirde, şairin yaşadığı devrin nasıl bir sîyasî ve sosyal muhtevaya sahip olduğu ve zihniyet mücadelesinin kendini ifadelendiriş tarzı, hakkında hüküm verilebilecek bir netlik arz etmektedir. Modern Türk şiirini, özellikle orijinal imaj ve kendisine has söyleyiş açısından hayli güçlendirmiş ve seviye­li bir yere getirmiş olan Hasannebioğlu, gerçekten gözardı edil­memesi gereken büyük bir yenilikçidir.” (Nazir Akalın) “Kendine özgü bir şiir dili geliştirmede, edebiyat geleneğimizdeki şiir dilinden çokça yararlandı.” (Mustafa Miyasoğlu) ESERLERİ (Şiir): Çerağ (1978), Bir Gecenin Şiiri (1988), Kendini Yusuf Gören (1988), Ölüm Bile Aşk İle (1994).
Tam adı:
Cumali Ünaldı
Unvan:
Şair
Doğum:
Barguzu köyü, Malatya, 29 Ekim 1949

Okurlar

3 okur beğendi.
30 okur okudu.
14 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Of Talking
"Oh dear love Are you distilled from the fountains of the sky Is blue the description of your face and eyes Oh dear love Are you autumn leaves Fading by fear of winds"
Sayfa 425 - Beyan Yayınları - 1. Baskı/Haziran 2010Kitabı okudu
Reklam
“Sevgilim nefesini tutuyor çünkü şiir yazıyorum bilmiyor ki ben şiir diye sevgilimin tuttuğu nefesi yazıyorum” diyor eski çağların bilge şairi
SEMENDER!!!
Bezgin bir şair geçiyor eşyanın kuytu köşebendinden Dünyanın düz mü, yuvarlak mı,elips mi olduğuna aldırmadan Biz neyi unuttuk,neyi unuttuk yaşamak formülünde, Niye taşıdık mezarımızı saydam göğsümüzün mağ'ralarında? .... Alevler kavurmuyor tenimizi,bu iyi.Geyikler böğürüyor Esmer yüreklerimiz bir orman yangınında yalazlar,çıtırtılar Ben sana böyle gelirim, böyle, bir eski zaman ejderhası Etimi ve derimi, ölümü ve dirimi bir bir es'reyleyerek. .... İnsanlar ölüyor azizim, akşam kır kahvesinde değil Hayalim dolanıyor çöllerde elimde maşrapayla sular sebil Duvar yarılınca bir yetim çocuk çıkabilir içinden,bu bilmeceden. Her çocuk bir yetimdir anası ölünce,ya da anası yetim...
Cumali Ünaldı Hasannebioğlu
Cumali Ünaldı Hasannebioğlu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
399 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Cumali beyin star gazetesinde 2004 ve 2006 yılında yazdığı yazıların kitaplaştırılmış hali. Gazete yazıları olduğundan aynı konu defalarca değinilmiş ama ben çok beğendim. Türk tarımının 2004 yılından beri aynı sorunlarla boğuştuğunu görüyoruz. Kitabı öneriyorum çünkü tarım adına yazılan kitap çok az.
Sorunlarıyla ve Çözümleriyle Türk Tarımı
Sorunlarıyla ve Çözümleriyle Türk TarımıCumali Ünaldı Hasannebioğlu · Erguvan Yayınları · 20064 okunma