Feroze A. K. Yasamee

Abdülhamid’in Dış Politikası yazarı
Yazar
8.3/10
15 Kişi
63
Okunma
1
Beğeni
1.013
Görüntülenme

Feroze A. K. Yasamee Gönderileri

Feroze A. K. Yasamee kitaplarını, Feroze A. K. Yasamee sözleri ve alıntılarını, Feroze A. K. Yasamee yazarlarını, Feroze A. K. Yasamee yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
1883'te Abdülhamit İmparatorluğu hangi zeminde dış ilişkilerini yürütmesi gerektiğine karar vermişti. Bilinmeliydi ki Osmanlı İmparatorluğu siyasi ve askeri olarak zayıftı ve Almanya hariç ki onun da tavrı net değildi, tüm büyük güçler düşmanıydı.
Sayfa 148 - Kronik KitapKitabı okudu
Çözülüşün doğurduğu sorun İmparatorluğun ikinci sınıf bir uluslararası güce dönüşmüş olması değildi. Barış zamanında refah kaynağı, çözülme döneminde ise ciddi bir yüke dönüştükleri görülmüş geniş toprakların, farklı milletlerden oluşan tebaanın ve iç siyasi uzlaşıların mesuliyeti altında ezilen çamura saplanmış bir büyük güç haline gelmiş olmasıydı.
Sayfa 17 - Kronik KitapKitabı okuyor
Reklam
186-1909 yılları arasında saltanat süren Sultan II. Abdülhamid kendi devrinde olduğu gibi bugün de bir uzlaşmazlık figürüdür.
Sayfa 11 - Kronik KitapKitabı okuyor
“Hatalı sonuca varılması bir noktaya kadar Avrupa yayılmacılığı karşısında derin bir emniyetsizlik hissi içinde olan ve dış güçlerin düşmanca planlar yaptıkları konusunda paranoyaklaşan Abdülhamid’in psikolojisiyle açıklanabilirdi”
376 syf.
7/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Utanç çağı
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Siyasi tarihi oldum olası sevmem buna rağmen oldukça başarılı buldum. Alana olan ilgimi de hesaba katarsak benim için oldukça faydalı oldu. Her taraftan kıskaca alınmış bir devletin durumunu çok güzel ele almış. Abdülhamid'in bu siyasi savaşı öyle ya da böyle nasıl aştığını okuyacaksınız. Bazı okurlar devleti ve Abdülhamid'i çok aciz göstermiş diye tepki vermişler buna çok güldüm. Arkadaşlar 19. yüzyıldan bahsediyoruz. Bırakın Osmanlı'yı tüm dünyanın kaos içinde olduğu bir dönem. 1860'larda Barozzi isimli bir doktor ağabeyimiz 'bu yüzyıl utanç çağıdır' demiş. Sanırım dönemin en kısa özeti de budur. Herkese keyifli okumalar dilerim.
Abdülhamid’in Dış Politikası
Abdülhamid’in Dış PolitikasıFeroze A. K. Yasamee · Kronik Kitap · 201863 okunma
1875'den Balkan Harbine.
1875-1876 olaylarının göstermiş olduğu üzere Balkanlar'daki her kriz yayılma eğilimi gösterecekti ve Sultan Filibe darbesinin 'müstakbel sorunlara, istenmeyen neticelere ve büyük bir harbe' gebe olduğu öngörüsünde bulunuyordu. Meselenin askeri boyutu işleri daha büyük çıkmaza sokmuştu, zira, Osmanlı İmparatorluğu üç, hatta Karadağ'ın da dahil olması durumunda, dört farklı cephede savaşmak zorunda kalabilirdi.
Sayfa 206Kitabı okudu
Reklam
73 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.