Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Foti Benlisoy

Foti BenlisoyKahramanlar, Kurbanlar, Direnişçiler yazarı
Yazar
Çevirmen
7.3/10
6 Kişi
28
Okunma
4
Beğeni
2.358
Görüntülenme

Hakkında

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Fener Rum Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Lisansüstü çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesinde Türk Ortodoks Kilisesi ve Papa Eftim teziyle, doktorasını ise aynı üniversitede Küçük Asya seferinde Yunan askerlerin ideolojik tutumlarıyla ilgili çalışmasıyla tamamladı. Birçok yazı ve makalesi Birikim, Toplum ve Bilim, Mesele, Gelecek, Yeniyol, Toplumsal Tarih, Tarih ve Toplum, Birgün ve Özgür Gündem gibi yayınlarda yayınlandı. 21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası: Fransa ve Yunanistan’dan Arap Devrimi, ‘The Occupy’ Hareketleri ve Kürt İsyanına yazarın ilk telif kitabıdır. Çevirmen ve editör olarak çalışmaktadır. "Gezi Direnişi: Türkiye’nin ‘Enteresan’ Başlangıcı" ve "21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası" başlıklı iki kitabı bulunmaktadır.
Unvan:
Tarihçi, Hukukçu
Doğum:
İstanbul, 1976

Okurlar

4 okur beğendi.
28 okur okudu.
34 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Milyonlarca insana çalışarak virüsten ya da çalışmayarak açlıktan ölme seçeceği dayatılırken virüsün güya zengini de fakiri de vurduğu “eşitlikçi” ya da “demokratik” olduğundan bahsetmek abes. Virüs karşısında en savunmasız olanlar gündelik varoluşları piyasaya en bağımlı olanlar. İktisadi konumları kırılgan milyonlar nezdinde piyasayla virüs bir aynanın iki yüzünden başka bir şey değil.
Reklam
Proleter bedenlerin vampirin pençelerinden kurtulması için sosyalizmin muhakkak galip gelmesi gerekmektedir.
Lenin daha ikincisi yokken “Büyük Savaş” diye anılan mezbahanın ortasında ve “dünyayı sarsacak” devrime bir yıl kala, “kapitalist toplum şimdi olduğu gibi her zaman bir dehşettir” diye yazıyordu. Lenin’in burada bahsettiği dehşetin en korkutucu yanı, onu durduracak güçlü bir müdehale olmadığı sürece onun bitimsiz, sonsuz olmasıydı.
Sen onu öldü san Bülent.
Bülent Arınç, 2006 yılında Moskova’da Lenin’in mozolesini ziyaret ederken “Lenin’i ölü görmek çok güzel” diye konuşmuştu. Arınç ve benzerlerinin ölümüne sevindiği sadece Lenin değildi elbette, bizatihi emekçilerin öznesi olduğu devrimin kendisiydi.
Felaketin kendiliğinden kapitalizmin sonuna yol açması mümkün değildir. Aslında tam tersi geçerlidir, çünkü kapitalizm metalar üretmekle kalmaz, düzenli olarak felaketler de üretir.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
368 syf.
6/10 puan verdi
21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası & Foti Benlisoy + ● Sol ve sosyalist görüşleri ile öne çıkan devrimci yazar Foti Benlisoy'un 2011 ve 2012 yılları arasında yazdığı yazılardan derlenmiş bir kitap. Fransa ve Yunanistan sınırlarında yaşanan halk ayaklanmalarının, ekonomik güçlüklerin ve halkın direnişi (devrim mücadelesini) anlatan kitap Tunus ve Mısırda dikta rejimlerinin sonunu getiren Arap Devriminin etkilerinden bahsetmektedir. Bazı görüşlerine katılmasam da yer yer söylemleri ve düşüncelerine katılmamak elde değil. Üstelik son dönemin hareketli günlerine (2011-2012) ışık tutması, farklı objektiften olaylara bakış açısı sunması bana katkı sağladı.
21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası
21. Yüzyılın İlk Devrimci DalgasıFoti Benlisoy · Agora Kitaplığı · 20125 okunma
128 syf.
8/10 puan verdi
Bu kitabı tüm vatandaşlarımızın okumasını isterdim. Sosyalistlere karşı ülkemizde örülmüş cehalet duvarının aşılmasında ve insanlarımızın kimin dost kimin düşman olduğunu ayırt etmesinde iç görü kazanmasını sağlayabilecek kitaplardandır.
Kahramanlar, Kurbanlar, Direnişçiler
Kahramanlar, Kurbanlar, DirenişçilerFoti Benlisoy · İstos Yayınları · 20149 okunma
368 syf.
8/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Kitap Foti Benlisoy'un Yunanistan, Fransa, Arap Baharı, İşgal et hareketi ve Kürt isyanı hakkında yazdığı, 2009-2012 yılları arasında çeşitli haber platformlarında yayınlanan makale ve yazılarından oluşuyor
21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası
21. Yüzyılın İlk Devrimci DalgasıFoti Benlisoy · Agora Kitaplığı · 20125 okunma