Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Guillaume Pitron

Guillaume PitronDijital Cehennem yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
21
Okunma
0
Beğeni
115
Görüntülenme

Guillaume Pitron Sözleri ve Alıntıları

Guillaume Pitron sözleri ve alıntılarını, Guillaume Pitron kitap alıntılarını, Guillaume Pitron en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Geleceğimiz teknolojimizin artan gücü ve bunu kullanmakta sergileyeceğimiz bilgelik arasında geçen bir yarıştır. "
Stephen Hawking
"Bilgi güçtür, derin bilgi ise aşkın güçtür."
Sayfa 171Kitabı okudu
Reklam
Bilim kurguyu bilime dönüştüreceği umulan ve her yıl öğrenme hızı yüz kat artan yapay zekânın işgücü piyasasında yaratacağı kaçınılmaz altüst oluş karşısında eğitim öğretim sistemini neler bekliyor?Embriyoların manipülasyonu yoluyla ortaya çıkan yeni öjenizmin aile, din ve ahlak anlayışımızın üzerindeki etkileri neler olacak? Yakın gelecekte insanoğlu yerini ,kendi icadı olan varlıklara ,yarı-makinelare, yarı-organizmalara, post-insanlara mı bırakacak?
Ne var ki günümüzde Twitter ve Instagram'da 16 milyon takipçisi olan bu pazarlama dehası gibi iklim jenerasyonda dijital araçlara gömülmüş genç tüketicilerinden oluşuyor. ABD'de herhangi bir ergen her gün boş zamanı 7 saat 22 Dakikasını ekran başında geçiriyor. Bu sürenin Yaklaşık 3 saatinde netflix ya da Orange Cinema Series (OCS) üzerinden video izlemeye, dolu dolu bir saatinde TikTok Snapchat gibi sosyal ağlarda harcıyor. Kişi ne kadar gençse o kadar çok yeniliyor donanımını; dijital kirliliğin neredeyse yarısı da bu yenilenmiş donanımlardan oluşuyor.
YZ
".. Öyleyse paradoksal bir soruyla karşı karşıya kalıyoruz: Tamamen bilgiye dayanacak bir dünya daha da esrarengiz olmayacak mı?"
Sayfa 177Kitabı okudu
Kısacası, gerçek dünyada her yaptığımızın sanal alemde kopyası oluyor artık.
Reklam
Dijital Teknoloji Her şeyden önce gezegenimizin sağlığına dair eşi benzeri görülmemiş bilgileri edinmemizi sağlamaktadır. Bu şekilde bir araya getirilen olağanüstü görüntü ve veri yağını bize tehdit eden kirliliklerin derinlemesine anlaşılmasına yarıyor yakınlarda yaşanan bir olayı Buna örnek olarak gösterebiliriz bilim insanları Ozon tabakasının delinmesinden sorumlu olan bu nedenle de 1987 Montreal Protokolü ile yasaklanan CFC-11 adlı gazın atmosferde hiç azalmadan yer aldığını yıllardır gözlemliyordu. Ancak bu gazın kaynağının Hangi ülke olduğu bir türlü belirlenemiyorlardı. Uluslararası bir araştırma grubu alınan uydu görüntüleri ve bu gazların yayılmasını sağlayan rüzgarların modellenmesi sayesinde 2019 yılında kaynağı Çin'in doğusunda bulunan fabrikalar sapta yabildı ve yasa dışı cfc11 satışını engelleyebildi.Bu kadar kısa bir sürede Böylesi bir ekolojik kazanımı dijitalden başka hangi teknoloji sağlayabilirdi.
Sayfa 18
Kapitalizmin dinamizminde önemli yer tutan, yenilik üretimi ve yenilenme kapasitesine durmaksızın hayat veren krizlerin 20.yüzyılda yerini felaketlere bıraktığını mı göreceğiz?
"Dijital teknoloji, sonunda bizi Mahatma Gandhi'nin şu güçlü öğüdüne kulak vermeye çağırıyor : 'Bu dünyada görmek istediğiniz değişikliğin ta kendisi olun.'"
Oysa bu teknolojiler insanlığa masalları andırır bir ilerleme vaat ediyor.Bu sayede insan ömrünü uzatabilecek, kozmosu kökenini araştırabilecek, eğitimi daha da yaygınlaştıracak ve ileride ortaya çıkabilecek yeni pandemileri modelleştirebileceğiz. Hatta ekoloji alanında bile muhteşem girişimlerin önüne açılabilecek. Ne var ki yeni yüzyılın en büyük çatışmasında taraf olmadan önce saflığı bir kenara bırakmalı: şimdiye kadar görebildiğimiz kadarıyla dijital teknolojiler, çoklukla bir gün gezegenimize ve iklime yarayacak şekilde kullanılmadı fazlasıyla ele avuca gelmez bir unsuru olan Dijital Teknoloji paradoksal biçimde, bizi müşterek evimizin Biyofizik sınırlarının çok çok ötesine taşıyacak olan şeydir.
Sayfa 10
29 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.