Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Guillaume Pitron

Guillaume PitronDijital Cehennem yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
21
Okunma
0
Beğeni
112
Görüntülenme

Guillaume Pitron Gönderileri

Guillaume Pitron kitaplarını, Guillaume Pitron sözleri ve alıntılarını, Guillaume Pitron yazarlarını, Guillaume Pitron yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İnsanlık bir çırpıda aciliyet çağına fırlatılmış oluyordu böylece.”
...bu raporu kaleme alanlara göre "günümüzde yaşandığı haliyle dijitale dönüşüm iklim değişikliğini önlemekten çok ona katkıda bulunuyor."
Sayfa 28 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İşin ilginç yanı tüm bunlar geçekleşirken, ilk bakışta, tek bir gram malzeme dahi kullanılmayacağı, bir gram su dahi tüketilmeyeceğigibi, en ufak bir elektron dahi kullanılmayacağı zannedilmektedir. Kısacası dijital dünyanın maddi dünyamıza en ufak bir zarar dahi vermeyecegi düşüncesi hakimdir… Oysa durum hiç te öyle değildir… ÖNCE BİR ODANIN IŞIKLARINI 24 saat AÇIK BIRAKMANIN NE KADAR TÜKETİME YOL AÇTIĞINI ANLAYIN…. Ondan sonrasını, sonra konuşalım…
20. Yüz yılın başında insanlar başka insanlarla konuşuyordu. Ardından makinelerle konuşmaya başladılar,daha sonra makineler de onlarla konuşmaya başladı.
Basit bir “like” gönderirken bile devasa bir sistemi kullanıyoruz. Bu sistemler uçsuz bucaksız. Bu sistemler beton elyaf ve çelikten bir krallık. Hidroelektrik barajlardan , kömürle çalışan termik santrallerden, stratejik metal madenlerinden ve datacenterlerden oluşan. Bir infodünya… Bunların hepsi de üçlü bir arayışta ortaklaşıyor: Güç, hız ve soğuk.
Yakıtı insan olan dijital bir cehennem… Tam da içinde yanıyoruz. Yaşamı kolaylaştırdığı düşünülen/hem de kolaylaştıran,ekolojik hayatın kapılarını açtığı iddia edilen dijital yaşam tarzı, küresel ısınmaya en büyük katkıda bulunan ürünleri hunharca tüketmekte.
Reklam
264 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Robotlar insanlardan daha çok kirletecek! Zaman her seyi değiştiriyordu elbette. Önce hayvanların yerine metal geçti; metalin yerine kâğıt, kâğıdın yerine de artık dijital medya var artık. Görüldüğü üzere her giden şeyin yerine yenisi geldi. Önceden sahip olunan bir kaynağın yerine başka bir kaynak gelmiş oldu. Modern elektronik cihazların tasarlanması, üretilmesinde harcanan devasa kaynakları düşünün. Bunların ekolojik dengeye ne denli zarar verdiğini hayal edin. Dijitalleşmeyle birlikte, maddi kaynaklardan kurtulmayı hedefleyenler(!) esasında daha büyük bir maddi kaynak tüketimine yol açmış oldular. İnsanların yerine robotlar geçmeye başladı. İnsanların evreni kirlettiği gerçeği değişmiyor elbette, fakat robotlar insanlardan daha çok kirletecek. Onlar hava kirliliğine daha çok sebep olacaklar. Her şeyin teknolojinin bir ürünü haline gelmesiyle birlikte doğal olan her şeyin hayatımızdaki yeri azalmış olacak. Onlarca insanın bir araya gelerek yaptığı işi belki bir robot tek başına yapacak, fakat yüzlerce insanın ekolojik düzene vermediği zararı verecek. Tüm bu yaşananlar insani ıskartaya çıkarma stratejisi mi? Dijital dünya, gerçek dünyanın sonunu mu getiriyor? İnternette sörf yaparken neleri kaybediyoruz? İnsan kendi dijital cehennemine ateşi yine kendisi nasıl taşıyor? Tüm bunların cevaplarını Guillaume Pitron'un Dijital Cehenneminde bulabiliriz. Bu çağın imkânlarindan faydalanıyor olsak da felaketlerinden de haberdar olmamız gerektiği kanaatindeyim. Dijital dünyanın arka yüzünü görebilmek herkesin hakkı olmalı diyorsanız okumalısınız!
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202321 okunma
264 syf.
9/10 puan verdi
·
14 günde okudu
dijital dünya
Gerçekten gelişen dijital dünyaya ilgi duyanlar için terimler, röportajlar ve açıklamaları içeren harika bir kitap. Dijitalliğin gelişimi gerçekten gezegenimize ne tür etkilerde bulunuyor ya da bulunacak konularıyla sizi kendi içine çekiyor. Çok beğendim, tavsiye ediyorum
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202321 okunma
YZ
".. Öyleyse paradoksal bir soruyla karşı karşıya kalıyoruz: Tamamen bilgiye dayanacak bir dünya daha da esrarengiz olmayacak mı?"
Sayfa 177Kitabı okudu
"Bilgi güçtür, derin bilgi ise aşkın güçtür."
Sayfa 171Kitabı okudu
33 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.