Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Guillaume Pitron

Guillaume PitronDijital Cehennem yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
18
Okunma
0
Beğeni
103
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

18 okur okudu.
3 okur okuyor.
15 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bilim kurguyu bilime dönüştüreceği umulan ve her yıl öğrenme hızı yüz kat artan yapay zekânın işgücü piyasasında yaratacağı kaçınılmaz altüst oluş karşısında eğitim öğretim sistemini neler bekliyor?Embriyoların manipülasyonu yoluyla ortaya çıkan yeni öjenizmin aile, din ve ahlak anlayışımızın üzerindeki etkileri neler olacak? Yakın gelecekte insanoğlu yerini ,kendi icadı olan varlıklara ,yarı-makinelare, yarı-organizmalara, post-insanlara mı bırakacak?
"Bilgi güçtür, derin bilgi ise aşkın güçtür."
Sayfa 171Kitabı okudu
Reklam
Ne var ki günümüzde Twitter ve Instagram'da 16 milyon takipçisi olan bu pazarlama dehası gibi iklim jenerasyonda dijital araçlara gömülmüş genç tüketicilerinden oluşuyor. ABD'de herhangi bir ergen her gün boş zamanı 7 saat 22 Dakikasını ekran başında geçiriyor. Bu sürenin Yaklaşık 3 saatinde netflix ya da Orange Cinema Series (OCS) üzerinden video izlemeye, dolu dolu bir saatinde TikTok Snapchat gibi sosyal ağlarda harcıyor. Kişi ne kadar gençse o kadar çok yeniliyor donanımını; dijital kirliliğin neredeyse yarısı da bu yenilenmiş donanımlardan oluşuyor.
"Geleceğimiz teknolojimizin artan gücü ve bunu kullanmakta sergileyeceğimiz bilgelik arasında geçen bir yarıştır. "
Stephen Hawking
"Dijital teknoloji, sonunda bizi Mahatma Gandhi'nin şu güçlü öğüdüne kulak vermeye çağırıyor : 'Bu dünyada görmek istediğiniz değişikliğin ta kendisi olun.'"
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
264 syf.
9/10 puan verdi
·
14 günde okudu
dijital dünya
Gerçekten gelişen dijital dünyaya ilgi duyanlar için terimler, röportajlar ve açıklamaları içeren harika bir kitap. Dijitalliğin gelişimi gerçekten gezegenimize ne tür etkilerde bulunuyor ya da bulunacak konularıyla sizi kendi içine çekiyor. Çok beğendim, tavsiye ediyorum
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202318 okunma
264 syf.
9/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
Medeniyet derken?
Dijital teknoloji, ekolojik olarak en doğru, en yararlı teknoloji olsa gerek, değil mi? Kokusu yok, dumanı yok, çevre kirletmiyor… mu gerçekten? Şu an piyasada dolaşımda olam telefon, laptop, tablet vs gibi ürünler, 190 milyon arabaya denk atık üretiyormuş . 2025 yılında, yani yalnızca bir yıl sonra, tüm dünyanın enerjisinin %20’si, dijital teknoloji tarafından tüketilecekmiş. Bugün dijital teknoloji, Çin ve ABD’den sonra, dünyanın en büyük enerji tüketicisiymiş.. Her derde deva elimizden düşürmeden kullandığımız telefonlar, kameraları, wi-fi, gps vs vs özellikleri, o inanılmaz boyutlardaki datalarımızı sıkıştırarak bir yerlerde saklayan bulut ve benzeri fonksiyonlar.. adını bile bilmediğimiz daha nice özellikler.. adı üstünde ‘akıllı’. İşte o akıllı telefonları üretmek için, 50’den fazla hammadde kullanılıyormuş ve bazıları o kadar yeniymiş ki, nasıl sonuçlar üretebileceği konusunda bilgi yokmuş.. Nedense çocukluğumda ekmek kızartmak için kullandığımız ocak üstü asbest kızartıcılarının nasıl kanser yaptığını, gıda maddelerini saklamak hatta bazen pişirmek için kullandığımız alüminyum folyoların bir numaralı alzheimer davetçisi olduğunu ne kadar geç öğrendiğimiz geldi aklıma.. Bakalım denek olma serüvenlerimiz ne kadar daha devam edecek. Özet olarak bu kitap müthiş.. ufuk açıcı.. Yanlış bilgilerle dolu olmasını çok isterdim çok..
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202318 okunma
264 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Robotlar insanlardan daha çok kirletecek! Zaman her seyi değiştiriyordu elbette. Önce hayvanların yerine metal geçti; metalin yerine kâğıt, kâğıdın yerine de artık dijital medya var artık. Görüldüğü üzere her giden şeyin yerine yenisi geldi. Önceden sahip olunan bir kaynağın yerine başka bir kaynak gelmiş oldu. Modern elektronik cihazların tasarlanması, üretilmesinde harcanan devasa kaynakları düşünün. Bunların ekolojik dengeye ne denli zarar verdiğini hayal edin. Dijitalleşmeyle birlikte, maddi kaynaklardan kurtulmayı hedefleyenler(!) esasında daha büyük bir maddi kaynak tüketimine yol açmış oldular. İnsanların yerine robotlar geçmeye başladı. İnsanların evreni kirlettiği gerçeği değişmiyor elbette, fakat robotlar insanlardan daha çok kirletecek. Onlar hava kirliliğine daha çok sebep olacaklar. Her şeyin teknolojinin bir ürünü haline gelmesiyle birlikte doğal olan her şeyin hayatımızdaki yeri azalmış olacak. Onlarca insanın bir araya gelerek yaptığı işi belki bir robot tek başına yapacak, fakat yüzlerce insanın ekolojik düzene vermediği zararı verecek. Tüm bu yaşananlar insani ıskartaya çıkarma stratejisi mi? Dijital dünya, gerçek dünyanın sonunu mu getiriyor? İnternette sörf yaparken neleri kaybediyoruz? İnsan kendi dijital cehennemine ateşi yine kendisi nasıl taşıyor? Tüm bunların cevaplarını Guillaume Pitron'un Dijital Cehenneminde bulabiliriz. Bu çağın imkânlarindan faydalanıyor olsak da felaketlerinden de haberdar olmamız gerektiği kanaatindeyim. Dijital dünyanın arka yüzünü görebilmek herkesin hakkı olmalı diyorsanız okumalısınız!
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202318 okunma