Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hüseyin Doğan

Hüseyin Doğanİslam İnanç Esasları yazarı
Yazar
Çevirmen
8.9/10
9 Kişi
20
Okunma
3
Beğeni
1.869
Görüntülenme

Hakkında

08.09.1978’de Samsun-Çarşamba’da doğdu. 1996 yılında Çarşamba İlçe İmam-Hatip Lisesi’nden; 2001 yılında da Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2004 yılında Yüksek Lisansını; 2010 yılında da doktorasını Samsun-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâm Bilimleri Anabilim Dalı Kelâm Bilim Dalı üzerine yaptı. 2009-2013 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Sırbistan-Karadağ Devleti Din Hizmetleri Koordinatörlüğü’ne "Kurucu Koordinatör Ataşe" olarak görevlendirildi. 2011-2013 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi İslâm Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı'da Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında Kafkas Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Anabilim Dalı Kelâm ve İslâm Mezhepleri Tarihi Bilim Dalı'na yeniden Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. Evli ve bir çocuk babası olan Doğan, İngilizce, Arapça ve Sırpça bilmektedir.
Tam adı:
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan
Unvan:
İlahiyatçı, Akademisyen, Yazar
Doğum:
Samsun, Türkiye, 8 Eylül 1978

Okurlar

3 okur beğendi.
20 okur okudu.
3 okur okuyor.
10 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Nitekim, kelamcıların oluşturmuş oldukları töz (cevher) ve ilinek (araz) metafiziğinin parçalı yapısı, ona sürekli olarak Allah'ın müdahalesini gerekli kılmakta ve her şey her zaman Allah tarafından yeniden gün yüzüne çıkarılmaktadır.
Sayfa 150 - Rağbet Yayınları, 1. Baskı, 2015, İstanbul.
Reklam
Sokrates ve öğrencisi Eflatun "cedeli", herhangi bir tartışmada sadece karşı tarafı susturmayı ya da ikna etmeyi amaçlayan bir yöntem olarak ele almaktan çok, aynı zamanda saltık gerçeği ve doğruyu ortaya çıkarmada ya da insan zihninde gizil (kuvve) halde bulunan idelere ulaşmada bir araç olarak değerlendirmişlerdir. Burada, belki şu hususu belirtmekte yarar vardır: Taraflar iyi niyetle herhangi bir konuda gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla tartışırken, tartışma sürecinde birbirlerini kötülemeye, ortaya koydukları kanıtlarını değersiz ve önemsiz bulmaya ya da çıkarsamalarını ve saptamalarını birtakım kelime oyunlarına başvurmak ve hileye yönelmek suretiyle bir yanıltma ve aldatma aracı olarak kullandıklarında, cedelin münazara yönünü değil de daha çok alt etme, susturma, ikna etme ya da dize getirme yönünü tercih etmiş olmaktadırlar.
Sayfa 49 - Rağbet Yayınları, 1. Baskı, 2015, İstanbul.
Cedel yöntembiliminde her şeyden önce, tartışan tarafların bu tartışma sürecinde kendilerine dayanılacak olan öncülleri düzenlemesi ve bu öncüllerden tasım formunda birtakım kanıtlar oluşturması gerekir. Cedel yöntembiliminin yapısını oluşturan "meşhurat" ve "müsellemat" türü önermelerin tartışmada kullanılabilmesi için, bu tür önermelerden her iki tarafın da bir şekilde haberinin olması gerekir.
Sayfa 86 - Rağbet Yayınları, 1. Baskı, 2015, İstanbul.
Öyle anlaşılıyor ki, ister mutlak ister sınırlı olarak kullanılmış olsun, meşhûrat türü önerme veya görüşler, el-Bağdadî'nin kelam ilmindeki yöntembiliminde benimsemiş olduğu dinsel bilgi, görüş ve düşüncelerinin önemli birer dayanağını oluşturmaktadır. O, dinsel inanç ve düşüncelerini savunmak, karşıtlarını susturmak ve böylece de onlara üstün gelebilmek için, çoğu kez içinde yaşadığı toplulukta herkesçe ya da büyük çoğunlukça kabul edilen bu görüş ve düşüncelerden (meşhûrat) önemli ölçüde yararlanmıştır.
Sayfa 118 - Rağbet Yayınları, 1. Baskı, 2015, İstanbul.
Soru soran kişi, cevap veren kişinin başlangıçta ileri sürdüğü tezi kabul edip benimserse, tartışmadan yenik ayrılmış sayılır. Dolayısıyla soru soran kişi, cevap veren kişinin meşhûr bir öncüle dayalı olarak kurmuş olduğu delile çelişik düşen başka bir delille karşı koyar. Bunu yaparken de, cevap veren kişinin kabul etmiş olduğu bir önerme ile tartışmaya başlaması ve sürdürmesi gerekir. Sadece soru soran kişinin kabul etmiş olduğu önerme ile tartışmaya başlanması ya da tartışmanın sürdürülmesi, bir anlam ifade etmemektedir.
Sayfa 89 - Rağbet Yayınları, 1. Baskı, 2015, İstanbul.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Hüseyin Doğan’ın “Mona Lisa’da Gizlenmek” başlıklı kitabı, Rönesans döneminin en önemli isimlerinden İtalyan hezârfen Leonardo Da Vinci’nin yaşamına ve eserlerine alışılmışındışında bir bakış açısı sunuyor. Özellikle Leonardo’nun son yıllardaki araştırmalarda ortaya çıkan annesinin Ortadoğu kökenli bir Müslüman köle olması, kendisinin de Mısır, Suriye ve Anadolu’da kısa bir süre yaşamasından sonra İslam’ı kabul etmesi ve Anadolu seyahati sonrası eserlerine de bu yönde İslami şifreler koyması üzerinde duruluyor. kitapokurum.blogspot.com.tr/2017/02/huseyin...
Mona Lisa'da Gizlenmek
Mona Lisa'da GizlenmekHüseyin Doğan · Milena Kitap · 20166 okunma