Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İsmail Yıldız

Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009 yazarı
Yazar
8.2/10
22 Kişi
62
Okunma
9
Beğeni
1.354
Görüntülenme

Hakkında

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümünden mezun oldu ve Ankara’da öğretmenlik görevine başladı (2001). Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümünde yüksek lisans yaptı (2008) ve aynı bölümde doktora derecesi aldı (2018). Eksen Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası’nda genel teşkilatlandırma sekreterliği ve genel sekreterlik görevleri yaptı. Sendikanın genel başkanlığına seçildi (2016). Yüzde İki Yayınlarının kurulmasına öncülük etti (2017). "II. Meşrutiyet Döneminde Ermenilerde Devlet Toplum ve Kimlik Tartışmaları" ve Milliyetçi Eğitim Düşüncesi (1923-2009) isimli kitapları yayınlandı (2019). Sungur Türk Fikir Mecmuası, Yarın, Millî Mecmua, Türk Düşüncesi, Kırk Tuğ ve Türk Yurdu dergilerinde eğitim ve tarih alanlarında yazıları yayınlandı (2017-2019).
Unvan:
Eğitimci, Yazar

Okurlar

9 okur beğendi.
62 okur okudu.
2 okur okuyor.
28 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Birçok ideolojik grubun savundukları ideolojinin temel felsefesinden uzaklaşarak günübirlik, yüzeysel tartışmalarla vakit kaybettiklerini söylemek mümkündür.
Muhittin Baha Pars
‘Vicdanlar, kalplerde vatan gibidir. Eğer boş bırakılırsa onları düşman işgal eder.’
Reklam
Bilimsel tarih incelemeleri yapan herkes; masonların İttihat ve Terakki’yi değil, İttihat ve Terakki’nin mason localarını kullandığı ve İttihatçıların milliyetçi ve devletçi oldukları konusunda hemfikirken yalnızca kelimeler üzerinden saplantılı fikirlere sahip olanlar, çarpık bir tarih anlayışıyla İttihatçıların mason localarının etkisinde olan zavallılar olduklarını iddia etmişlerdir. Oysa tarih; İttihatçılar gibi vatan, millet ve devlet uğrunda zekâları başta olmak üzere bütün kabiliyetlerini en güzel şekilde kullanan çok az insan görmüştür.
Sayfa 30 - PolietikaKitabı okudu
Şurası muhakkak ki, Türkiye Cumhuriyeti Türk milliyetçileri tarafından kurulmuştur.
Eğitim cemiyeti ferde, ferdi cemiyete kurban etmemelidir.
Sayfa 16 - Yüzde İki YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
203 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Türkiye’deki eğitim anlayışında, değişime gelişim de dahil olmuş mudur? Yoksa aynı yerde sayan bir sistem mi oluşturulmuştur? Eğitime Cumhuriyet ile başlayarak, 2009’a kadarki sürecini farklı bir açıdan düşünmeye ne dersiniz? İşi arka planlanlarından öğrenmeyi sevenlere, eğitime dair sağlam bir önerim olsun. Bu kitabı okuyun Üzerine de İsmail hocam ile yaptığımız söyleşiyi izleyin. youtu.be/4duTWo6Mx4c #milliyetçieğitimdüşüncesi
Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009
Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009İsmail Yıldız · Yüzde İki Yayınları · 201923 okunma
194 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Uzakların yoluna sözlü olanlar
İstepan Karayan’ın bu metni aslında bir seçim broşürü gibi seçmenlere yazılmış bir metin. Tabî ki yayımlanması çok değerli. İsmail Hoca da kendi eklemeleriyle İttihad ve Terakkiye değinmiş ve tıpkı Karayan gibi iftiralara cevap vermiş, kitabın isminde de bunu belirtmiş zaten. Kitabını “Er Halim”e ithaf etmiş olması gönlümüzü okşadı.. #kitapşuuru
İttihat ve Terakki Müdafaası
İttihat ve Terakki Müdafaasıİsmail Yıldız · Polietika Yayınları · 202113 okunma
194 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Bir Osmanlı Ermenisinin İttihat ve Terakki cemiyetinin etkin olduğu dönemde bu topraklar için bu cemiyetin ne kadar önemini anlattığı, seçmenlere yönelik hazırladığı kitapçığın günümüz Türkçesine uyarlanmış hali. Güzel açıklamalar ve günümüze de uyacak uyarılar var. Okunası bir kitap..
İttihat ve Terakki Müdafaası
İttihat ve Terakki Müdafaasıİsmail Yıldız · Polietika Yayınları · 202113 okunma