Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Muallim Naci

Muallim NaciÖmer'in Çocukluğu yazarı
Yazar
Çevirmen
7.6/10
1.588 Kişi
6,5bin
Okunma
178
Beğeni
15,7bin
Görüntülenme

Hakkında

Muallim Naci 1850 yılında İstanbul'da doğdu. Asıl adı Ömer'dir. Babasının ölümü üzerine dayısının yanına Varna'ya gitti. Orada medrese öğrenimi gördü. Varna Rüştiyesi'nde öğretmenlik yaptı. Sait Paşa'nın özel katibi olarak Rumeli ve Anadolu'nun birçok kentini dolaştı. İstanbul'a geldi. Memuriyetten istifa etti. Tercüman-ı Hakikat gazetesinde edebiyat sayfasını yönetmeye başladı. Başka gazetelerde çalıştı. Galatasaray Lisesi ve Mekteb-i Hukuk'ta edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. Yaşadığı dönemde, Recaizade Ekrem ekolüne karşı klasik edebiyatı savundu. Aruzu ustalıkla kullandı. Servet-i Fünuncuları etkiledi. Şiirinin yanında edebiyat tarihi ve sözlük çalışmalarıyla da ilgi çekti. Ünlü bir üstattı. Fatih ilçesinde, Karagümrük ile Balat bölgeleri arasında, adını taşıyan bir ilköğretim okulu bulunmaktadır. 1893 yılında 13 Nisan'da öldü ve II. Mahmut Türbesi haziresine gömüldü.
Unvan:
Türk Şair, Yazar
Doğum:
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu, 1850
Ölüm:
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu, 1893

Okurlar

178 okur beğendi.
6,5bin okur okudu.
69 okur okuyor.
1.038 okur okuyacak.
39 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ah, insan böyle gafil olmasa da daima herkese iyilik etse ne kadar kazanacak!
Sayfa 5 - Türkiye iş Bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Tartışmalarda şiddete başvurmak, bağırıp çağırmak inat ve ısrar etmek bir adamın ilminin çokluğuna değil, bilakis yokluğuna işaret eder.
Hayırlı sabahlar, mutlu haftalar
Giyim kuşam ve elbiseyle süslenmiş bir bedenden, edep hayâ ile süslenmiş bir beden daha makbuldür. Hz Ali (r.a)
Okuduğum kitapları tek bir yerde toplamak amacıyla oluşturduğum iletimdir.
🌸 Kitap sayısı: 249 • İletinin çok uzun olması sebebiyle pdf'leri tek tek değil, yazar klasörüyle paylaşarak güncelledim. ••• A ••• Abdurrahim Karakoç • PDF: drive.google.com/drive/folders/1...
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
48 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
Bir çocuğun çevresindeki herkes var bu anlatıda. Sokakta karşılaştığı köpeğin saldırması üzerine yaşadığı korku, eve alınan oğlakla bahçede geçirdiği keyifli vakitler, oynarken düşüp yaralanması, babasıyla ders çalıştığı saatler, mektepte falakaya yatıran Hoca Efendi’den ve karanlıktan korkusu, bilmediği bir yerde kaybolduğunda duyduğu çaresizlik... İncecik bir anı kitabı. Sizi alıp gidiyor nasıl bitti anlamıyorsunuz.
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20196bin okunma
48 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
” Ah, insan böyle gafil olmasa da daima herkese iyilik etse ne kadar kazanacak! ’’ Diyor kitabında
Muallim Naci
Muallim Naci
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in Çocukluğu
Muallim Naci'nin çocukluk anılarını anlattığı çok güzel bir kitap. Okumaktan keyif aldığınız anlatımı ve betimlemeleri ile sizi içine çeken bir yapıt. Kısa sürede okunacak olan bu eseri herkese naçizane tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Arka Kapaktan Alıntı: Muallim Naci, nam-ı diğer Ömer, sekiz yaşına kadarki çocukluk hatıralarını pek sevimlice, neredeyse o yaşından anlatıyor. Babası, abisi, annesi, kedisi Fındık, Hoca Efendi, mahalledeki komşular. Bir çocuğun çevresindeki herkes var bu anlatıda. Sokakta karşılaştığı köpeğin saldırması üzerine yaşadığı korku, eve alınan oğlakla bahçede geçirdiği keyifli vakitler, oynarken düşüp yaralanması, babasıyla ders çalıştığı saatler, mektepte falakaya yatıran Hoca Efendi'den ve karanlıktan korkusu, bilmediği bir yerde kaybolduğunda duyduğu çaresizlik. Muallim Naci, hepimizin çocukluğundan tanıdığı bu duyguları öyle canlı anlatıyor ki tek başımıza gidemeyeceğimiz bir mazinin içine bizi bırakıveriyor; üstelik eski İstanbul da semtleri ve yaşayışıyla yanımızda olarak.
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20196bin okunma
Reklam
48 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
Muallim Naci'nin çocukluk anılarını içeren bir kitap. Babasından söz ederken; çok naif cümlelerle anlatıyor ve ilave ediyor : pirinç,yağ gibi şeyleri daima toptan alır ve komşulardan bazılarının görüp özenmemeleri için bunları eve akşamdan sonra getirirdi. Ne kadar hassas düşünceler, şimdi nerede böyle insanlar. ''bütün bu hatıraları niçin yazdığımı sorsalar belki de hiçbir cevap vermeye gerek duymam. bilmiyorum, arzu ettim, yazdım. diyelim ki, bu da bir çeşit çocukluktur.'' İyiki yazmışsın kalemine yüreğine sağlık. Ben Ömer'in çocukluğunu okurken keşke hep çocuk kalabilseydik dedim. Aile bağları, saygı sevgi, yaşanan travmalar her sayfa duygu yüklüydü. Eminim Ömer’in çocukluğunu sizlerde çok seveceksiniz keyifli okumalar.
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20196bin okunma