Muallim Naci

Ömer'in Çocukluğu yazarı
Yazar
Çevirmen
7.6/10
1.588 Kişi
6,6bin
Okunma
178
Beğeni
16,2bin
Görüntülenme

Muallim Naci Yorumları ve İncelemeleri

Muallim Naci yorumları ve incelemelerini, Muallim Naci kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Muallim Naci puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
48 syf.
·
Puan vermedi
Muallim Naci (1850-1893) İstanbul’da doğdu. Asıl adı Ömer’dir. Sekiz yaşlarında babasını yitirince, annesiyle Varna’ya dayısının yanına gitti. Orada okudu. Arapça, Farsça, Fransızca öğrendi. Varna Ortaokulu’nda müdür yardımcısı oldu. Anadolu ve Rumeli’de birçok küçük memurluklarda bulunduktan sonra, İstanbul’da gazeteciliğe başladı. Tercüman-ı Hakikat gazetesinin edebî bölümünü yönetti. Saadet ve Vakit gazetelerinde yazdı. Okullarda edebiyat öğretmenliği yaptı. Henüz kırk üç yaşındayken bir kalp krizi sonucu İstanbul’da öldü. Muallim Naci, şiirin konusunu genişletmeye çalıştı. Doğa betimlemelerini önemseyen yazar, çocukluk anılarını anlatırken, dilimizin düz yazı alanındaki en güzel örneklerinden birini verdi. Ayrıca edebiyat tarihi ve sözlük çalışmaları yaptı. Şiir, edebî eleştiri, oyun, çeviri, anı gibi çeşitli alanlarda birçok eser verdi.
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Karbon Kitap · 20196,1bin okunma
48 syf.
10/10 puan verdi
Ömer'in Çocukluğu Kitap Yorumu ve Alıntılarım
Muallim Naci'den okuduğum ilk eser olan Ömer'in Çocukluğunun yorumu ile geldim. Öncelikle kitap gayet anlaşılır bir dille yazılmış ve akıcı ilerliyor. 39 sayfa olduğundan bir oturuşta oturup okunabilecek bir kitap. Daha çok bir anı kitabı gibi ilerlediğinden nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Ömerin kendi ağzından kendi anılarını okuyabileceğiniz bu eseri okumak isteyenlere merak edenlere önereceğim bir eser. Tabi okuduktan sonra nasıl bittiğini anlamadığınızdan okunsa da olur okunmasa da olue bir eserdi benim için. ️Puanım:7/10 ️Bir Alıntı; Ey ölüm ve hayat yaratıcısı! Hakikaten o hazin ağlayışlarımıza mi merhamet ettin de bizi sonradan da bunca lütfuna layık gördün? Bizim yüce makamında kabul olacak nemiz var? İstersen yaparsın. Hikmetinin gereği olarak babasını elinden aldığın biçare bir yetimi ölünceye kadar hatta öldükten sonra da mesut etmek için nimetlerine layık olacak şekilde ağlatırsın! Sana bağlanmanın en büyük vasıtası, yine senin yüce kudretine karşı gösterilen büyük acizlikmiş!.. Otuz senedir güvenim, bu dayanak noktası üzerindedir. Diyorlar ki "Bir damla gözyaşı, ebedi saadetin vesilesi olabilir."
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20196,1bin okunma
Reklam
48 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Ömer'in Çocukluğu Kitap İncelemesi
Yine Türk Edebiyatından çok severek okuduğum bir eserle geldim. İnce olmasına rağmen dolu dolu bir kitaptı bana göre. Hatta Muallim Naci’nin yarı otobiyografik romanı olarak geçiyor. Yani Ömer karakteri üzerinden Muallim Naci’nin çocukluk anılarını okuyoruz diyebiliriz. Ben kitaptan çok keyif aldım çünkü bu anılar sayesinde o dönemin Osmanlı’sına şahit oluyoruz. Ben eski türk edebiyatı kitaplarını bu sebeple daha çok seviyorum. Tarihe ve Osmanlı dönemine olan ilgimden dolayı bu kitaplar bana birçok şey öğretiyor. Bu kitap sayesinde de o dönemin aile hayatını bir çocuğun gözünden okuyoruz. Dönemin eğitim şartlarını, Ömer’in babasını nasıl gördüğünü ve örnek aldığını (ki bununla birlikte Osmanlı erkeği figürünü) hatıralar şeklinde bizlere sunuyor Muallim Naci. Aradaki zaman geçişleri bazen uzun süreli olsa da bence bir sorun teşkil etmiyor. Bu türde favori kitaplarım arasına girdi diyebilirim. O dönemde yazılan çoğu eser konu itibariyle birbiriyle benzerlik gösterirken, bu kitabın farklı bir tarzla yani anılarla anlatılması beni mutlu etti. Farklı bir bakış açısıyla okuyoruz çünkü. Türk edebiyatı severlere önerebileceğim, çerezlik ama duygu dolu bir kitap.
Ömer'in Çocukluğu
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20196,1bin okunma
Geri142
427 öğeden 421 ile 427 arasındakiler gösteriliyor.