Osman Yalçın

Türk Hava Harp Sanayii Tarihi yazarı
Yazar
9.4/10
22 Kişi
102
Okunma
4
Beğeni
2.151
Görüntülenme

Hakkında

Osman Yalçın (1971) Anamur, Dereköy’de doğdu. 1990’da Hava Teknik Okullar Komutanlığı’ndan mezun olarak Türk Hava Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde görevler aldı, 17 yıl ikmal sınıfında çalıştı. Anadolu Üniversitesi’nden 1998’de tarih, 2000’de iktisat lisans diploması aldı. 2004’te ilk yüksek lisans derecesini Gazi Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti tarihi dalında “Hava Kuvvetleri Teşkilatlanma Tarihi” teziyle, ikincisini 2007’de Ufuk Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler dalında aldı. 2008’de Gazi Üniversitesi’nde “Türk Hava Harp Sanayii Tarihi” teziyle doktorasını tamamladı. 2007-10 arasında tarihçe subaylığı yaptı, 2010’da Hava Harp Okulu’nda öğretim görevlisi oldu. İlk baskısı 2009’da yapılan doktora tezini, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndaki yeni baskısı için elden geçirdi ve genişletti. Cumhuriyet ve Türk hava harp tarihi alanında pek çok makale yayımlamaya, konferans tebliğleri vermeye devam ediyor.
Tam adı:
Osman Yalçın
Unvan:
Doç.Dr.(E.) Hv.Öğ.Kd.Alb. - Yazar
Doğum:
Anamur-Mersin, 1971

Okurlar

4 okur beğendi.
102 okur okudu.
3 okur okuyor.
67 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
aynen aşkım incir reçeli çok hüzünlü..
“Komutanım ne için bizi bırakıp gidiyorsun? Biz senin her emrini ölünceye kadar yapmıyor muyuz? Gene emret beraber gidelim. Bizim aramızda gidecek yolları bilenler de var. Rabva Boğazı kesildi ise Duma’dan, daha doğuya vurarak çıkmaya çalışırız. Olmazsa saldırır çarpışırız. Havran’da asi Arapları tepeleyip yolu açmadık mı? Yine çalışırız. Ölen kalır. Kurtulan memleketine gider. Dört kişi kurtulsa memleket için kârdır.”
Varlığı yüzlerce yıla dayanan bir devlet kısa sürede yanlış uygulamalarla usulüne göre işlemez hale gelmiştir. Bilindiği üzere Amiral Souchon komutasında, Karadeniz’e çıkmışlar ve bazı Rus limanlarını bombalamışlardır. Bu gelişme üzerine Rus ordusu doğudan Osmanlı sınırlarına girmiş, Osmanlı İmparatorluğu Birinci Dünya Savaşı’nın fiili tarafı olmuştur.
Reklam
Türk askeri, Türklüğün tarihte kurmuş olduğu büyük medeniyetin değerlerini yaşattığını ölürken bile bir inanç olarak sergilemekten asla dur etmemiştir. Bu nedenle eylemlerinde savaştığı askerlere etki etme veya göstermekten öte samimiyetle inandığı değer yargılarının gereğini zamanı gelince tatbik etme olduğu görülmektedir.
Devletin siyaseti ile halkın hissiyatı arasında ince bir çizginin bulunduğu gerçeği göz ardı edilmemeliydi.
İnsanlar genellikle dinlerini kendileri anlayıp uygulamak yerine, kendilerini din adamlarına teslim ederek yaşıyorlar. Allah’ın sözlerine değil de, din adamlarının sözlerine daha çok itibar ediyorlar. Bir nevi hazıra konuyorlar...
Türk Tarihi (İslam Sonrası & Cumhuriyet)
(Değerli arkadaşlar, okuduğum kitaplardan faydalı ve okunmaya değer bulduklarımı konularına göre ayırarak seriler halinde sizinle paylaşmak istedim. Kitapların değerlendirmesi tamamen kendi fikrime göredir, katı sağlamak isteyen olursa bana iletebilir; zira eklerken atladığım, görmediğim veya henüz okumadığım güzel kitaplar olabilir. İyi okumalar dilerim!)
Acaibu'l Makdur
Acaibu'l Makdur
(#29797182)
Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi Tarihi
Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi Tarihi
Divanü Lugati't Türk
Divanü Lugati't Türk
Osmanlı ve Modern Türkiye
Osmanlı ve Modern Türkiye
Türkiye'nin Yakın Tarihi
Türkiye'nin Yakın Tarihi
Türk Harf Devrimi Üzerine İncelemeler
Türk Harf Devrimi Üzerine İncelemeler
Boğaziçi'ne Sığınanlar
Boğaziçi'ne Sığınanlar
(#27640648)
İmparatorluğun Son Nefesi
İmparatorluğun Son Nefesi
(#27620521)
Anadolu'da İslamiyet
Anadolu'da İslamiyet
(#27659455)
Türk Hava Harp Sanayii Tarihi
Türk Hava Harp Sanayii Tarihi
(#27614806)
Babailer İsyanı
Babailer İsyanı

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Sizi de düşünmeye sevk ediyor. Mesela kitabın başlığı da olan, alkolün haram olup olmadığını Allah’ın ayetleri ile örneklendirerek açıklıyor. Alkol mü haram sen mi? dini bir kitap olmasının çok ötesinde geleceğe ve geçmişe ışık tutuyor. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.
Alkol Mü Haram Sen Mi?
Alkol Mü Haram Sen Mi?Osman Yalçın · Cbn Yayınları · 06 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
Kur'an-ı Kerim'i anlatan muhteşem bir kitap.
Osman Yalçın’ın Alkol mü haram sen mi? kitabında Kur’an’da anlatılan ayetlerin insanlık tarafından yanlış anlaşılması tespiti üzerinde yazdığı kitabı. Kitap o kadar içten yazılmış ki, okuyup bitirdiğiniz zaman Kur’an-ı Kerimi okumuş kadar aydın hissedeceksiniz kendinizi. Osman Yalçın, Alkol mü haram sen mi? kitabında bütün içtenliğiyle Kur’an-ı okurken hangi yollardan geçtiğini, ayetlerin kendisi üzerinde nasıl bir etki bıraktığını, aklına takılan ayetleri araştırıp gerçek anlamlarını paylaştığı hatta kendi ifadesiyle; ” insanlara sunmak zorunda hissetmesi” üzerine çıkardığı bir eser. Kitabı elinize aldığınız an büyük bir birikim sonucu ortaya çıktığını anlayabiliyorsunuz. Yazdıklarını yine ayetler ile açıklaması kafanızda hiçbir soru işareti oluşmamasını sağlıyor. Alkol mü haram sen mi? Bu kitabı diğer dini kitaplardan ayıran en önemli farklardan biri de, dini kendi çıkarları doğrultusunda kullananlara verdiği yanıtlar. Dini kullanarak insanları ötekileştiren, “yanlış yoldasınız” diyerek insanların aklıyla alay eden kişileri de yine Kur’an’dan ayetler ile eleştirmeyi ihmal etmiyor. Hüküm sadece Allah’a aittir.
Alkol Mü Haram Sen Mi?
Alkol Mü Haram Sen Mi?Osman Yalçın · Cbn Yayınları · 06 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
Bir şey anlatmaya çalıştığınızda size duvara konuşuyormuş hissiyatı veren insanları Allah Kur’an’da tarif ediyor. Onların dinen görüşlerini ve günlük hayatlarındaki durumlarını anlamamız, kendimizi gözden geçirmemiz ve sizlere bir ikaz olması için bu kitapta o insanları anlatmaya çalıştım. Ayrıca, İslam’da alkolün haram olmadığını da bu kitabı kendi başınıza okuduğunuzda anlamış olacaksınız. Allah’ın asıl mesajı nedir? Gelin hep beraber inceleyelim. Allah’ın kendi yarattığı kulunu, kendisinden daha iyi kim bilebilir ki?
Alkol Mü Haram Sen Mi?
Alkol Mü Haram Sen Mi?Osman Yalçın · Cbn Yayınları · 06 okunma