Salman Akhtar

Acının Kaynakları yazarı
Yazar
8.9/10
9 Kişi
79
Okunma
16
Beğeni
2.701
Görüntülenme

Salman Akhtar Sözleri ve Alıntıları

Salman Akhtar sözleri ve alıntılarını, Salman Akhtar kitap alıntılarını, Salman Akhtar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başına her ne gelirse bu doyurulamaz arzudan gelir;
"Narsisistik kişilik bozukluğu olan birey kendisi ile meşguliyeti yoğun biridir. Öyle gözükse de durumun kibirlilikle pek ilgisi yoktur. Özünde kendisi hakkında gizliden gizliye endişeler hissetmektedir ve utanç duygusuna aşırı yatkındır. Yeterince sevgi ve ilgi içermeyen övgülerle büyüyen bu kişilik hayranlık uyandırmaya bağımlı hale gelmiştir. Bu, onun sürekli aradığı bir şeydir. Sürekli becerilerini geliştirmek, imajını parlatmak ve kendisini diğer insanlara 'pazarlamak' zorunda hissetmektedir. Bunlar çok fazla çaba ve enerji gerektirmektedir. Bu gerçekten çok yorucudur. Bununla birlikte, diğer kişilere ilgi gösterememekten ötürü acı çekmekte ve gerçekten birileri tarafından sevildiğini hissetmemektedir. İnsanların onu kendisi olduğu için değil de sadece başarıları nedeniyle sevdiklerini düşünür. Kendini bu dünyada yalnız hisseder. Narsisistik birey sosyal açıdan başarılı ve insanların imrendiği biri olmasına karşın, kendinden kuşku duyduğu, kendini değersiz hissettiği ve içten sevilmeyi ve kabul edilmeyi doyurulamaz biçimde istediği özel bir dünyada yaşar.
Fenichel insanın korktuğu her ne ise, bilinçdışında arzuladığı da odur, der.
Reklam
...insan korkudan kaçabilir ama kaygıdan kaçamaz. Dolayısıyla korku ve kaygı hem benzerdir, hem de farklı. Bu ikisinin bir arada bulunduğu gerçeği ise fenomenoloji sularını iyice bulandırır.
...biriktirme davranışı çoğunlukla kayıp korkusunun, bırakamamanın, güçlü güvensizlik duygularının ürünüdür.
Freud;
Hiçbir ölümlü bir sırrı gizleyemez. Dudakları sessiz kalsa bile parmak uçlarıyla konuşur; ele veriş her boşluğundan sızar.
Urgan düşlemi;
Hayali urgan onlara kendi ayrılma anksiyetelerinin yanı sıra bütünleşme korkularını çözmek ve erken dönem anneye ilişkin nesne temsillerinden ve bunların analiz sırasındaki aktarımsal yeniden canlanışlarından "uygun mesafe'yi (Bouvet, 1958) belirlemek için zaman sağlamaktaydı.
Sayfa 77 - Odağ yayınları
Reklam
312 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.