Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sergen Çirkin

Sergen ÇirkinGüney Sibirya Arkeolojisi ve Şamanizm yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
9.6/10
6 Kişi
25
Okunma
4
Beğeni
2.150
Görüntülenme

Hakkında

Sergen Çirkin 1988 yılında Ankara’da doğdu. 2010 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. İlk arkeolojik kazı çalışmasını, İzmir Liman Tepe ve Sualtı Kazıları’nda 2007 yılında yaptı. 2008-2012 yıllarında Kapadokya bölgesinde Acemhöyük ve Köşkhöyük kazılarında çalıştı. En eski mağara kilise olarak bilinen Antakya St. Pierre Kilisesi’nin eteklerinde yürütülen mozaik kazısı çalışmalarında yer aldı ve dinler tarihi alanına yöneldi. Şamanizm ve kabile inançları konulu yüksek lisans tezini 2015 yılında savundu. Bu kitabın taslağını içeren ilk sunumunu Seul’de uluslararası bir sempozyumda sundu. Ardından Ankara’da “Altay Halklarının Dilsel ve Tarihsel Kökeni” adlı bir çalıştay düzenledi ve konu çevresinde farklı bilim dallarının buluşmasını sağladı. Ortak kitaplarda ve çeşitli dergilerde makaleleri bulunmakta; halen “Cumhuriyet” gazetesi ve “Ayarsız” kültür edebiyat dergisinde yazmaktadır.
Unvan:
Arkeolog, Tarihçi
Doğum:
Ankara, 1988

Okurlar

4 okur beğendi.
25 okur okudu.
1 okur okuyor.
59 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Bilinen ilk atlı kültürün MÖ 3500'lerde Kuzey Kazakistan'da doğduğunu gösteriyor.
Sayfa 146Kitabı okudu
Arkadaşlar herkese merhaba. Kendime göre uzun bir okuma listesi oluşturdum. Daha önce okuyan varsa ya da fikri olan kitaplar ile ilgili buyurun sohbet edelim. Buradaki dostların da kitapları var. Her ay kendime belirli bir miktar bütçe ayırdım almak için. Fikirlerinizi bekliyorum. 1)
Min Jin Lee
Min Jin Lee
-
Paçinko
Paçinko
2)
Seval Kirmit Yazar
Seval Kirmit Yazar
-
Zaman Kimseyi Beklemez
Zaman Kimseyi Beklemez
3)
Eun-Jin Jang
Eun-Jin Jang
-

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
480 syf.
·
Puan vermedi
·
364 günde okudu
Arkeoloji ve Şamanizm
Arkeoloji noktasında okuma yaparken başlarda zorlandım. Ancak aldığım taktik doğrultusunda resimlere bakarak okuma yapmaya devam edince kavram ve örnekler oturmaya başladı. Pazırık Kurganı ile ilgili bilgiler Hayli ilgi çekiciydi. Pazırık Halısı, Mezar soygunları, Ağaç araba gibi... Milattan Önce 3. Yıla ait olduğu düşünülen bir kurganda (Ukok Platosu- Ak Alakha Kurganı -Buz Kadın) kadın mumyasının yanına makyaj çantasının gömüldüğünü okuyunca ayrıca bir şaşırdım. Ben hala "ne olduysa 20. Yüzyılda oldu ve Ardınsıra yaşıyoruz" yanılgısından bir türlü çıkamayan bir insan olduğum için bu şaşkınlıkları yaşamaya devam edecek gibiyim. Şamanizm noktasında ise gayet duru ve akıcı bir dille doya doya okuma yaptım diyebilirim. Şaman Davulu, Şaman Tokmağı ve Şaman Asası başlıklarını zevkle okudum. Sergen Çirkin Hocamın eline emeğine sağlık. Bu özgün çalışmanın meraklılarına iyi okumalar dilerim.
Güney Sibirya Arkeolojisi ve Şamanizm
Güney Sibirya Arkeolojisi ve ŞamanizmSergen Çirkin · Yapı Kredi Yayınları · 201922 okunma
480 syf.
·
Puan vermedi
Geniş görsel kaynaklarla sunulan bu eser arkeolojinin belirli alanlarla sınırlı kalmak zorunda olmadığını göstermiştir. İncelenen konu Türkçe kaynak bulmada oldukça zorlanılan bir konu olduğundan bu eserin varlığı da oldukça değerli. İçerisindeki zengin bilgilerle arkeolojinin adeta görmezden gelinen alanları gözler önüne seriliyor :)
Güney Sibirya Arkeolojisi ve Şamanizm
Güney Sibirya Arkeolojisi ve ŞamanizmSergen Çirkin · Yapı Kredi Yayınları · 201922 okunma