Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sırrı Öztürk

Sırrı Öztürk12 Mart 1971’den Portreler ll yazarı
Yazar
9.3/10
6 Kişi
24
Okunma
5
Beğeni
1.185
Görüntülenme

Hakkında

1932 Erzurum Aşkale doğumlu olan Sırrı Öztürk işçilik, teknik öğretmenlik, kamyon şoförlüğü ve yayıncılık yaptı. 60 yıla ulaşan siyasi yaşamında sendikal örgütlenmelerde ve siyasi partilerde çalıştı. Kocaeli Sendikaları Birliği’nin kuruluşunda yer aldı, işçi örgütlenmeleri ve sayısız grevde görev yaptı. 1962 yılında TİP’e üye oldu. TİP’te Yalova ilçe yöneticiliği ve Kocaeli il sekreterliği yaptı. 1963 yılında Türkiye Maden-İş üyesi oldu ve Türkkablo işyerinde baş temsilci seçildi. 1965-69 yılları arasında Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu’nda görev yaptı. 16 Şubat 1969’daki Kanlı Pazar olayında aktif olarak yer aldı ve ölümden döndü. Türkiye işçi sınıfının en büyük kalkışması olan 15-16 Haziran 1970 direnişinin örgütleyicilerinden biri olarak en ön safta yer aldı ve tutuklanıp yargılandı. 12 Mart rejimi tarafından 1971’de yargılanıp hapsedildi ve Eylül 1975’e kadar hapiste kaldı. Tüm siyasi yaşamında komünistlerin birleşip İşçi Sınıfı Partisi’ni örgütlemesi görevini gündeminden düşürmedi. 12 Eylül’den bir hafta önce yeniden gözaltına alındı. 1975 yılından beri sürdürdüğü yayıncılık yaşamında da sayısız kereler yargılandı, tutuklandı, yayınladığı eserlerden dolayı aylarca hapis yattı. Bugüne kadar tümü sosyalizmin sorunlarına çözüm arayan 30’dan fazla kitap yazıp yayınladı. Ayrıca, Sorun Birleşik Sosyalist Dergi, Sorun Polemik Dergisi, Sanat Cephesi Dergisi, İşçi Birliği Gazetesi ve Kırmanciya Belekê dergilerini yayınladı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Erzurum, Türkiye, 1932
Ölüm:
27 Ocak 2015

Okurlar

5 okur beğendi.
24 okur okudu.
35 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sistem o kadar çürümüş ve dejenere olmuştur ki “gerici reform” dahi yapamaz duruma gelmiştir.
Uluslararası sermaye, kapitalizmin sosyal ömürünü tamamladığını bilmektedir. Kapitalist anarşi bu düzeyde gezegenimize hakim olması, onun teorik haklılığından değil, komünistlerin “vukuatı” yüzündendir de.
Reklam
Genel olarak söylemek gerekirse, fikirler hiçbir şeyi iyi bir sonuca vardırmazlar. Fikirleri iyi bir sonuca vardırmak için, pratik bir gücü kullanan insanlar gerekir. (K. Marx)
Kapitalizmin artı-değer sömürüsünü ve eşitsizlik, özgürlüksüzlük demek olduğunu başa almayan “muhalif” söylemler işçi sınıfı ve emekçilere hiçbir şey anlatmıyor,
Türkiye’de burjuva demokrasisi yoktur; olacağı da yoktur; burjuvazinin demokrasiye bir ihtiyacı da bulunmamaktadır. Avantalar ve yağmalar ülkesinde gerici reformlar dahi yapamayan bir sistemde yaşanan krizin yapısal olduğu, yapının da ancak köklü yöntemlerle değiştirilip dönüştürülebileceğini kavramak durumundayız.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok