Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sırrı Öztürk

Sırrı Öztürk12 Mart 1971’den Portreler ll yazarı
Yazar
9.3/10
6 Kişi
24
Okunma
5
Beğeni
1.196
Görüntülenme

Sırrı Öztürk Sözleri ve Alıntıları

Sırrı Öztürk sözleri ve alıntılarını, Sırrı Öztürk kitap alıntılarını, Sırrı Öztürk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sistem o kadar çürümüş ve dejenere olmuştur ki “gerici reform” dahi yapamaz duruma gelmiştir.
Uluslararası sermaye, kapitalizmin sosyal ömürünü tamamladığını bilmektedir. Kapitalist anarşi bu düzeyde gezegenimize hakim olması, onun teorik haklılığından değil, komünistlerin “vukuatı” yüzündendir de.
Reklam
Genel olarak söylemek gerekirse, fikirler hiçbir şeyi iyi bir sonuca vardırmazlar. Fikirleri iyi bir sonuca vardırmak için, pratik bir gücü kullanan insanlar gerekir. (K. Marx)
Kapitalizmin artı-değer sömürüsünü ve eşitsizlik, özgürlüksüzlük demek olduğunu başa almayan “muhalif” söylemler işçi sınıfı ve emekçilere hiçbir şey anlatmıyor,
Türkiye’de burjuva demokrasisi yoktur; olacağı da yoktur; burjuvazinin demokrasiye bir ihtiyacı da bulunmamaktadır. Avantalar ve yağmalar ülkesinde gerici reformlar dahi yapamayan bir sistemde yaşanan krizin yapısal olduğu, yapının da ancak köklü yöntemlerle değiştirilip dönüştürülebileceğini kavramak durumundayız.
Mafya devlet ilişkisi sistemin doğal bir uzantısıdır. Bir ülkede talan ve yağma varsa mafya da bu ilişkilerin vazgeçilmez bir parçası olarak işlevini yerine getirecektir. Mafya ile mücadele, üretim ilişkilerinin yani kapitalizmin ters yüz edilmesi ile mümkündür. Kapitalizmin kökü kazınmadan mafya türü ilişkilerin kökü kazınamaz.
Reklam
Troçkizm marksizmden kaçış, burjuva demokrasisine yamanma ve kapitalist batıya sığınış demektir. Troçkistlerin örgüt ve yayın organlarının adlarının Fransa, İngiltere veya Latin-Amerika’dakilerle aynı oluşu dahi devrimci politika üretimindeki kısırlıkların bir ifadesidir.
İlk insan topluluklarından, Totem ve çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere ve günümüzdeki “modern” anlayışlara kadar uzanan süreçte, “ahlak, namus, erdem” vb kavramların birer maddi zemini vardır.
Dünyada ve ülkemizde yaşanan krizin kendiliğinden aşılması asla söz konusu değildir. Kapitalizmin krizi yapısaldır. Çürümüş sosyal yapı, sosyal reform yoluyla değil devrimci yol ve yöntemlerle aşılabilir. Kaldı ki Türk burjuvazisi gerici reform dahi yapamayacak bir yapıdadır.
Yeşilimsi gözleriyle ne de güzel bakardı; gülünce taze bir kır çiçeği gibi açardı gözleri.
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.