Suat Aşcı

Türklerden Deha Çıkmaz (!) yazarı
Yazar
6.9/10
29 Kişi
131
Okunma
5
Beğeni
2.900
Görüntülenme

Hakkında

Sıradan ve tekdüze bir hayatı yaşamakta uzun süredir hiçbir mahsur görmüyor. Hiçbir sivil toplum örgütüne üye değil. Hiçbir müzikal enstrümanı çalamıyor, resim, şiir gibi sanat alanlarına zerre kadar ilgi duymuyor. Akşam olunca evine gidiyor. Boş kaldıkça kitap okuyor, spor yapıyor ve hipnoz uygulamalarına katılıyor. Oğlu ve eşiyle film izlemek ve ailecek kısa gezintiler yapmak en büyük keyfi. Okumak, araştırmak ve dostları ile uzun uzun geyik çevirmek ise en renkli hobileri arasında. Halen dört eğitim kurumuna rehberlik danışmanlığı yapmaktadır.Uzun vade de belirlenmiş hedefleri arasında enflasyonu düşürmek, zengin olmak, dünyayı kurtarmak, silahlara ve savaşa son vermek gibi şeyler yok. İsmi “lepisma sakkarina” olan bir kitapevi açıp içinde oturmak ona daha rasyonel geliyor. Son tahlilde Suat Aşçı, bir gün herkesin öleceğine inanıyor.
Unvan:
Öğretmen ve yazar
Doğum:
Ankara, 1977

Okurlar

5 okur beğendi.
131 okur okudu.
2 okur okuyor.
22 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Arka kapakk
Müzik dehası” dendiğinde aklınıza ilk kim geliyor? Mozart, Beethoven ya da Bach, değil mi? Peki ya Neşet Ertaş desem? Ya da Aşık Veysel? Kimse bunun farkında olmasa da Neşet Ertaş, muazzam bir modern zaman dahisidir. Neşet Ertaş’ın eserleri ve yaşantısı ile verdiği mesaj, ciltler dolusu yazılmış felsefi ansiklopedilerden daha yalın, daha ezeli ve ebedidir. Neşet Ertaş bir semboldür. Bir başarı modelidir. Bu toprakların yetiştirdiği gerçek bir dâhidir. Mozart, “Ne üstün zeka ne hayal gücü ne de her ikisi beraber, bir dâhi yapmaya yeter. Sevgi, sevgi, sevgi… İşte bu dehanın ta kendisidir,” der. Neşet, “Bildiğim bir şey varsa kim olursa olsun, ister ozan, ister şair, her âşık, her bilim adamı ne söylerse söylesin yâre dayanır,” der. Bilimsel bir konuda deha ve yaratıcılık daha kolay kabul edilebilir bir şeydir. Fakat sanatsal bir çalışmada “neye göre dehadır, kime göre dehadır?” sorusu ortaya çıkar. Bach dinlerken buharın kapattığı bir cama bakıyormuş hissi yaşayan biri, Neşet Ertaş’ın sazının tınısını duyduğu anda gözleri doluyorsa hangi evrensel dehadan bahsedebiliriz ki?
Einstein'in beyninin nasıl bir mucize olduğunu merak eden öğrencilerime, olayın aslını anlatmaktan çok sıkıldım. Yozgat Bozok Üniversitesinde yapılmak yerine Berkeley Üniversitesi'nde yapılmış aile değerleri konulu bir araştırmanın sonuçlarını sanki bizim ailelerimizde de durum aynıymış gibi paylaşmaktan çok sıkıldım. Yozgat bozkırlarında doğmuş, liseye başlayıncaya kadar dağda kırda bayırda mal gütmüş, ırgatlık yapmış, acının dil bilgisi kurallarını çok iyi bilen bir gence Amerikan psikoloji literatüründen aparma kalıplarla rehberlik yapmaktan çok sıkıldım.
Sayfa 12 - Yakamoz Y.Kitabı okudu
Reklam
Reklam