Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sungur Savran

Sungur SavranTürkiye'de Sınıf Mücadeleleri yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
7.5/10
13 Kişi
79
Okunma
8
Beğeni
2.999
Görüntülenme

Sungur Savran Sözleri ve Alıntıları

Sungur Savran sözleri ve alıntılarını, Sungur Savran kitap alıntılarını, Sungur Savran en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ABD, AB içinde Truva atları taktiğini benimseyecektir. Bu Truva atlarının en önemlisi elbette çeşitli tarihsel, ekonomik, politik ve kültürel nedenlerle ABD ile arasında çok özel bir ilişki olan İngiltere’dir. Batı’daki Truva atının yanına ABD şimdi Doğu’da da başta Polonya olmak üzere bir dizi Truva atına sahiptir. Ama Türkiye’nin de ileride benzer bir rol oynayacağı konusunda umutludur.
en özgül yönüyle kemalizm, kürt ulusunun bütün haklarının ayaklar altına alınması, özgürlük mücadelesinin kitlesel katliamları içeren bir şiddetle bastırılması demekti ve bu yüzden gericiydi. buna bağlı olarak, kürt ulusunun varlığını yadsımak ve türkçülüğü yüceltmek amacıyla geliştirilmiş olan "güneş-dil teorisi" ve benzerlerinde cisimleşen ırkçı bir milliyetçiliğin takipçisi olduğu için gericiydi.
Sayfa 41 - yordamKitabı okudu
Reklam
arap devriminden wall street işgal hareketine, yunanistan ve ispanya'dan brezilya'ya kadar bir çok ülkede ortaya çıkan eylemler sınıf mücadelelerini getirip toplumsal muhalefetin gündeminin yeniden merkezine koymuştur.
Sayfa 12 - yordamKitabı okudu
aydınların modernlik yarışı ve bireycilik
artık sınıf değil birey, mücadele değil uzlaşma, aydınların modernlik yarışında tanıtım kartları niteliğini taşıyor.
Sayfa 39 - yordamKitabı okudu
İnsan düşüncesinin nesnel doğruya ulaşıp ulaşamayacağı sorusu, teorik değil pratik bir sorudur. İnsan, düşüncesinin doğruluğunu yani gerçekliğini, şaşmazlığını ve gücünü pratikte kanıtlamak zorundadır.
Bir toplumun yaşamındaki her altüst oluş bir toplumsal hareketin her büyük yenilgisi, tarihin yeniden düşünülmesine ve yazılmasına yol açar. Maddi yaşamın ve toplumsal mücadelelerin bilinç üzerindeki belirleciliginin en belirgin kanıtlarından biridir bu durum.
Reklam
KÜRESELLEŞME TEORİSYENLERİNE GÖRE,
Ulus devletin tarihsel işlevi sona ermiştir, artık hiçbir önemi yoktur, yakında ortadan kalkacaktır. Kısacası, küreselleşme kavramı, ulus devletin sonu fikrinden bağımsız olarak tanımlanamaz. Bir bakıma bu fikir küreselleşme teorisinin yüreğidir.
Küreselleşme” kavramı farklı alanlarda bizatihi dünyanın bütünleşmesini anlatmak için kullanılmamalıdır. Bütünleşme, küreselleşmenin berisinde yer alan bir kavramdır. Diyalektiğin terimleriyle konuşacak olursak, bütünleşme içeriktir (tözdür), küreselleşme biçim.
“Küreselleşme” bir dünya olgusu olarak geri çevrilemez, kaçınılmaz bir olgu mudur? Dikkatli bir inceleme bu sorunun cevabının olumsuz olduğunu gösteriyor.
kemalist devrimi doğru değerlendirebilmenin yolu, bu devrimin jön türk devriminin mirasçısı olduğunu kavramaktan geçer.
Sayfa 107 - yordamKitabı okudu
122 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.