Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeynep Türkmen

Zeynep Türkmen
@zeynnnnep
Hukuk 2/4
İstanbul
İstanbul, 1 Kasım 2002
4 okur puanı
Kasım 2022 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Kadınlar erkekler gibi yazıp erkekler gibi yaşar ya da erkeklere benzerlerse çok yazık olur , çünkü dünyanın büyüklüğü ve çeşitliliği göz önüne alındığında, iki cins bile yetersiz kalırken , yalnızca bir tanesi ile nasıl idare ederiz ? Eğitim, benzerlikler yerine ayrılıkları ortaya çıkarıp güçlendirmemeli midir? Zaten benzerliklerimiz gereğinden fazla ve bir gezgin gelip başka ağaçların dalları arasında başka göklere bakan başka cinslerin varolduğu haberini getirirse insanlık için bundan büyük hizmet olamaz ..
Reklam
Bazen sevinince annem gibi, Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına..
127 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Çünkü kadın gerçeği söyleyemeye başlarsa erkeğin aynadaki görüntüsü küçülmeye başlar; yaşam karşısındaki uyumluluğu yok olur.. Bu kitabı okurken kadın ve erkek arasındaki dengenin edebiyat dünyasına nasıl yansıdığını daha iyi gözlemlemiş oldum. Kitap , kadın yazarların sahip olduğu yahut olmadığı maddi ve manevi bir çok şeyin yazma stiline keza yazma türüne de nasıl yansıdığını göstermektedir. Hatta kadınların kendilerine ait bir odalarının olmamasından kaynaklı olarak şiirden ziyade roman türüne yöneldikleri gibi şaşırtıcı ama gerçeklik payı yüksek olan çıkarımlar mevcuttur. Toplumda kadının rolü o dönemler her ne kadar ev işlerini yapmak ve çocuk yetiştirmek olarak görülse de bu kabuğu kıran kadın yazarların ( Jane Austen ağırlıklı olarak işleniyor ) bu algıyı kırarak 16. yüzyıl İngilteresinde ki karanlığa bir nevi ışık olduklarını ve geleceğe dair diğer kadınlara da yazma konusunda cesaret vermeleri üzerine dair bir konu işlenmiştir. Kitapta bir çok cümle dikkatimi çekti fakat en çarpıcı bulduğum başta eklediğim cümledir. Hala günümüzde bir çok kadın erkeğin dış dünyada ki görüntüsünü yüceltmekte fakat bunu dillendirmediği ya da bu yüceltme kadına görev olarak dayatıldığı için kadına bu konuda bir faydası yokmuş gibi davranılmaktadır . Ta ki kadın gerçeği söylemeye başladığı ana kadar ki bundan sonra da erkeğin dev aynasında ki görüntü küçülmeye başlıyor ve gerçeği hem duymuş hem de görmüş oluyor ..
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · İletişim Kitabevi · 202137,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zeynep Türkmen
@zeynnnnep·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar
Yaşam Bilgeliği Üzerine AforizmalarArthur Schopenhauer
8.6/10 · 6,9bin okunma
Reklam
127 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf
8/10 · 37,9bin okunma
Zihinsel özgürlük maddi şeylere dayanır. Şiir zihinsel özgürlüğe bağlıdır ve kadınlar yalnızca iki yüzyıldır değil en başından beri yoksul olmuştur..
Çünkü kadın gerçeği söyleyemeye başlarsa erkeğin aynadaki görüntüsü küçülmeye başlar; yaşam karşısındaki uyumluluğu yok olur.
Zeynep Türkmen
@zeynnnnep·2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
49/100 kitap - %49 tamamlandı
49 kitap okudu
100 kitap
12,2bin sayfa
1 inceleme
4 alıntı
5 günde 1 kitap okumalı.
67 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.