“İşte bunu yapmamalı. İnsanlarla oynamamalı. Bir yerleri var, bir ince yerleri, işte oraya değmemeli.”
Aşkı, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği, barışı, arkadaşlığı, kandaki sıcaklığı, güzelliği alıp sattı insanoğlu, insanoğlu insanlıktan çıktı. (Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca)
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
“Ta yüreğinde… Bir yerleri açıyordu. Neresi ama, hiçbir yeri… Ama açıyordu. (Teneke s.76)
İslam aleminde Türkler için model yoktur; çünkü biz modern bir dünyada muasır medeniyeti hem benimsemek, hem de onunla kavga ederek tarihimizi ve kimliğimizi korumak zorunda olan bir milletiz. Bunu yaparken çok büyük kahramanlıklar, çok asil manzaralar çizdiğimiz gibi hayrete şayan kusurlar ve şaşkınlıklar da sergiliyoruz. Hepsi kendi çizdiğimiz tarihi senaryoya yazdığımız maceranın muhtevasına dahildir.
Türkleri konuşurken önce büyük bir coğrafyada ve inanç dünyasında Türkiye'nin öncülük rolünü bileceğiz. Bu önemli bir konudur. Bize modellik edecek başka kimse yok, ulus yok. Biz herkesin modeli olma durumundayız. Bu modelin ne olduğuna gelince... Bir kere laik bir milliyetçilik, ikincisi modernleşme.
Dini en çok günahkârlar hak ettiği gibi edebiyatı en çok dünya bataklığında çırpınanlar hak eder. Yara olacak ki sağalacak.
Sayfa 31·Kitabı okuyor
Alıntı