بسم الله الرحمن الرحيم
قُلْ اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ فَاتَّبِعُون۪ى يُحْبِبْكُمُ اللّٰهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْۜ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَح۪يمٌـ﴿٣١ـ﴾
31- (Resûlüm!) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
(3-Âl-i İmran) (3. Cüz-3. Hizb)
Mealli Kur'an - 53
De ki: “Ey günah işleyerek kendilerine yazık eden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümîdinizi kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz O, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
(Zümer 53)
"Sıtmaya sövme! Çünkü körüğün (yaktığı ateşin) demirin kirini ve pasını giderdiği gibi, sıtma da insanoğlunun hatalarını ve günahlarını giderir."(Müslim, Birr 53)
DE Kİ: "[Allah şöyle buyuruyor: Ey kendilerine karşı haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin: Allah bütün günahları bağışlar; çünkü yalnız O, çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır!'"
Zümer suresi 53. ayet
ﷺ şöyle buyurdu:
“Bir kimsenin dünyaya pek önem vermediğini, az konuşup mânâsız sözler söylemediğini gördüğünüz zaman onun yakınında, sohbetinde bulunmaya çalışın. Çünkü o hikmetli söz söyler.” (Beyhakî, Şu‘abü’l-Îmân, 7/53)