enfal suresi
53. Bu, şundandır: bir kere Allah bir topluma verdiği bir nimeti, onlar kendilerindeki nedeni değiştirinceye kadar değiştirmiş değildir. Ayrıca Allah işitir, bilir. 54. Tıpkı Firavun hanedânının ve onlardan öncekilerin gidişi gibidir ki, Rablerinin âyetlerini yalanladılar ve biz de kendilerini günahları nedeniyle yok ettik ve Firavun hanedânını suda boğduk. Hepsi de zâlim idiler.
Âyet-i Kerime meali
‮﴿‬‮قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذٖينَ اَسْرَفُوا عَلٰٓى اَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ ‬‮اللّٰهِؕ ‬‮اِنَّ ‬‮اللّٰهَ ‬‮يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمٖيعاًؕ اِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحٖيمُ‬‮﴾‬ De ki: “Ey kendilerine karşı aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” (Zümer, 39/53)
Din
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
14:53
Söylesem aşkımı asırlar boyunca Bu iki yüzlü insanlar anlamaz beni.
Sayfa 31·Kitabı okuyor
Şiir
Dinde yok
51- Kadınla erkeğin el sıkışma yasağı 52- Kadının kalktığı yere soğumadan oturulamayacağı 53- Kadının kapalı bir yerde, erkekle baş başa kalmasının haram olması
Alıntı
Kur’ân-ı Kerim’de “Ben nefsimi temize çıkarmam çünkü nefs dâima kötülüğü emredicidir. Meğer ki, Rabb’imin esirgediği bir nefs ola.” Yûsuf: 53. Ayet.
Alıntı
Ebû Kerîme el-Mikdâm b. Ma’dîkerib’den (ra) rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “Bir kimse (din) kardeşini severse, sevdiğini ona söylesin.” (D5124 Ebû Dâvûd, Edeb, 112, 113; T2391 Tirmizî, Zühd, 53)
Din