İmam Nevevi
Dinimizin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'i anlamanın yanında Peygamberimiz (s.a.v)'in yaşama tarzı olan Sünnet'in de mutlaka öğrenilip anlaşılmaya çalışılması gerekmektedir. İslam toplumunun hayatı anlamlandırabilmesi, kitap ve sünnet kültürü dediğimiz bu iki kaynaktan beslenmesi ile mümkün olabilir. Riyazü's-Salihin sünnetle ilgili önemli kaynaklardan biridir. Yıllarca dini eğitim ve öğretim kurumlarında vazgeçilmez ders kitabı olarak okunması, aynı zamanda geniş ve kapsamlı konuları içermesi itibariyle va'z ve irşad kitabı görevini üstlenmesi bunun açık bir göstergesidir.
879 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1302

759 syf.
10/10 puan verdi
İslam dünyasının hemen her bölgesinde, asırlardır âlimlerin ve ilim talebelerinin olduğu kadar, Râsullullah Efendimiz'in (s.a.v) hadislerini okuyup hayat düsturu edinmek isteyen her Müslümanın baş ucu kitabı olan
Riyazü's-Salihin
en önemli eserlerindendir. " Bu eser, insanlara dünya ve ahiret saadetini kazanma yollarını gösterecek, zâhiri ve Bâtini edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik ederek, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olacaktır." Önsözünde dile getirdiği yukarıdaki sözler ,eserin değerini artırmaktadır. Güncel ve anlaşılır bir üslupla,sözün akıcılığını bozmamak için ara açıklamalara yer verilmiştir. Kitabı Hediye olarak gönderen
Mutâlî’
Mutâlî’
hoca'ya Teşekkür Ediyorum.Müslüman ailenin evinde bulunması gereken güzel kaynak bir eser.
Riyazü's-Salihinİmam Nevevi · Esra Yayınları · 20073,423 okunma
879 syf.
10/10 puan verdi
Selamünaleyküm Rahmetullahi ve Berekatuhu...
Kitap okumak biz insanları mutlu eder ama bu kitabı okumak huzurlu hissetmemizi sağlar. Çünkü içerisindeki o güzel Ayet-i Kerimleri, o güzel Hadis-i Şerifleri, o güzel Kıssaları insan okudukça huzur buluyor.. Hele ki bir şeyler öğrenmek... tarif edemediğim bir duygu bırakıyor bana. Ben bu kitabı okuduğum için o kadar huzurlu hissediyorum ki
Riyazü's Salihinİmam Nevevi · Tekin Kitabevi · 20153,423 okunma
5100 syf.
10/10 puan verdi
Hadiser, raviler hakkında kısa bilgiler ve hadisler ile ilgili bilgiler içeren mükemmel bir kitap. Hadislerin neyi anlattığı ile ilgili daha açıklamalıbilgiler ile beraber hadisi anlamak daha kolaylaşıyor. Hadis ile ilgili yaşanmış olayları ve söylenmesindeki olayları anlatıyor. Konu tasnifleride çok güzel olmuş.
Riyazü's Salihin (8 Cilt Takım)
Riyazü's Salihin (8 Cilt Takım)İmam Nevevi · Erkam Yayınları · 20163,423 okunma
552 syf.
Riyazü's Salihin
Müslumanlar arasında çok rağbet gören bir kitap olan Riyazus Salihin, müellifi olan İmam Nevevi'nin en meşhur eseridir. İmam Nevevi bu eserinde, hadisleri konu başlıkları halinde derlemiştir. İmam Nevevi bu eseriyle, bir Müslümanın günlük hayatında bilmeye ihtiyaç duyacağı ayet ve hadisleri derlemiş ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştı. Her Müslümanın okuması gereken bir eserdir.
Riyazü's Salihinİmam Nevevi · Çelik Yayınevi · 20143,423 okunma
%20 (176/870)
Bırakayım mı?
Kitabı okusam mi yarım mi bıraksam bilemedim. Kaynak yazmıyor ve yeterince olayı anlatmıyor, üstelik diğer riyazü's salihinlerde ilmihal gibi daha fazla özelliği var ama bunda yok ne yapayım sizce arada kaldım da biraz
Riyazü’s Salihin
Riyazü’s Salihinİmam Nevevi · Şazeli Yayınevi · 20183,423 okunma
1684 syf.
Puan vermedi
Günlük okuma yapan okuma gruplarındaki insanlara gıpta ediyordum. Okumak istiyordum ama nasıl başlayacağımı bilemiyordum açıkçası. Bir gün fuarda gezerken rastladım. Görevli abiye içine bakabilir miyim dedim. Sağ olsun çok yardımseverdi, tabii ki der demez açtım bir sayfa . Karşıma öyle bir hadis çıktı ki dondum kaldım. Sanki ben duruyordum, çevrem dönüyordu. Öyle bir boşluk ve şaşkınlık hali. O hadis şuydu: "Sizden biriniz başına gelen musibetten dolayı ölümü temenni etmesin." Tevafuktu, hem de çok güzel bir mesajı vardı bana. Çünkü o sıra çok ağır şeyler yaşıyordum ve ilk defa ölümü ister olmuştum dualarımda. Bunun üzerine ne yapıp edip almaya karar verdim. Eski çalıştığım yerdeki son maaşımdan kalan para kitaba ancak yetiyordu. Onun için saklamışım bir buçuk yıl boyunca. Çok şükür okudum, amel etmeyi de nasip eder inşallah Allah bana. Üç cilt, 372 bölüm ve 1895 hadisten oluşuyor. Her bölüm başlangıcında o konuya göre ayetler de eklenmiş. Çok faydalı buldum. Hepsi aslında çok açık ama bazılarının açıklamasını merak ettim. Kısmet olursa tercümeli halini de okumak isterim(cilt sayısı farklı onun). O vakte kadar bunu günlük, günlük olmazsa da devamlı olarak okumak istiyorum. Rabbim okumayı ve amel etmeyi hepimize nasip etsin inşallah.
Riyâzü’s-Sâlihîn (3 Cilt Takım)
Riyâzü’s-Sâlihîn (3 Cilt Takım)İmam Nevevi · Semerkand Yayınları · 20193,423 okunma
Kitap Hk.
Hayatımızı onun hayatı gibi yaşamak ve yaşatmak için gerçekten kuran-ı kerimden sonra yol gösterici tek kaynak peygamberimiz s.a.v. efendimizin hadisidir. Bütün bu hadisleri en ince ayrıntısına kadar hataya düşmeksizin büyük bir titizlikle ve güzelliklerle hazırlanmış okunmaya değer güzel bir eserdir. RABBİM yazandan yayinlayandan ve dahi basandan ve bizlere sunandan razı olsun.
Riyazü's-Salihinİmam Nevevi · Esra Yayınları · 20073,423 okunma
5100 syf.
10/10 puan verdi
"Bulunsun diye değil, okunsun diye yazıldı.”
بِسْــــــــــــــــــمِ االلهِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم İmam Nevevi’nin bir Müslümanın günlük hayatında ihtiyaç duyacağı ayet ve hadisleri derlediği eseri üzerine M. Yaşar Kandemir, İsmail L. Çakan ve Raşit Küçük tarafından yapılmış bir şerh çalışmasıdır. 8 ciltten oluşan bu eser konu başlıklarına göre bölümlere ayrılmıştır. Her bölümde konuyla ilgili ayet ve sonrasında hadisler geliyor. Hadisi rivayet eden sahabinin ismi ilk defa geçiyorsa onunla ilgili genel bir bilgilendirmeye yer verilmiş. Ardından hadisler, ilgili ayetlerle ve diğer hadislerle genişçe açıklamaları yapılmış. Her hadisin sonrasında ise “hadislerden öğrendiklerimiz” başlığında maddeler halinde hadislerden çıkarılması gerekenleri bizleri sunuyor. Eser, on sekiz bölüm, 400'e yakın bab ve 1900 hadisten meydana gelmektedir. 1.ciltte 1-170 arası hadisler, 2.ciltte 171-386 arası hadisler, 3.ciltte 387-648 arası hadisler, 4.ciltte 649-950 arası hadisler, 5.ciltte 951-1356 arası hadisler, 6.ciltte 1357-1592 arası hadisler, 7.ciltte 1593-1900 arası hadislere yer verilmiş. 8.cillte ise sadece fihrist bulunmaktadır. Hadisler Peygamber aleyhisselamı ve ashabını anlamak ve hayatımıza model alabilmemiz açısından çok önemlidir. Bu yüzden bu eser de bir kere okunup kenara atılacak değil, tekrar tekrar okunması gereken bir eser. Ayrıca 7’den 70’e herkesin okuyup anlayabileceği bir şekilde basit bir dille ve akıcı tarzda kaleme alınmış. Gözyaşlarıyla okuyacağınız, okuyup doyamayacağınız harika bir eser. Allah, İmam Nevevi ve eserine şerh yapan hocalarımızdan razı olsun.
Riyazü's Salihin (8 Cilt Takım)
Riyazü's Salihin (8 Cilt Takım)İmam Nevevi · Erkam Yayınları · 20163,423 okunma
616 syf.
İmam Nebevi..
Bu metin İngilizce dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
..ﷻ بسم الله الرحمن الرحيم ⸙ • Hamd, en güzel isimlerin sahibi, kâinatın mutlak hakimi, her şeyi her an durmakta ve her şeyden her an haberdar olmakta olan Allah’a, salât ve selâm O'nun Alemlere rahmet olarak gönderdiği Resûlü Hz. Muhammed ص'e, tertemiz ailesine ve tüm arkadaşlarına olsun.. • Bu hazine dolu kitabı okuyup bizlere faydası dokunacağı kanaatindeyim.. •Her okuduğumda bir kapımın daha açıldığını ve dahi peygamberimizin söyledikleri ile yaptıkları ile bize örnek olduğunu, O' nun söylediği ile harek etmemiz gerektiğini, örnek bir rehber Peygamber efendimiz ﷺ.. RABBİM BİZİ RESÛLULLAH ﷺ'İN AHLÂKI İLE AHLAKLANMAYI, O'NUN SÖYLEDİKLERİNİ HAYATIMIZDA YAŞAMAYI bizlere nasip ve müeyyesser eylesin.. •Ritaz'us-Salih'in kitabı bizlere sahabilerden aktarılan peygamberimizin söyledikleri kelamları ele almaktadır.. Artı, Allah'ın Ayet-i Celilerinede mazhar oluyoruz ELHAMDÜLILLAH.. •Ve hamd sadece Alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.. " ...ﷺ
Riyâz'us Sâlihîn
Riyâz'us Sâlihînİmam Nevevi · Kitap Dünyası Yayınları · 20193,423 okunma
552 syf.
10/10 puan verdi
Dünya zor bir zaman ve zor bir yer.. sonu cennet yada cehennem olan. Bu yüzden yolumuzu kaybetmeden HAK’kın rızasına kavuşup, cennetle müjdelenmek istediğimiz dünya imtihanında Peygamber Efendimiz (sav) bizlere iki şeye sarılmamızı söylüyor “biri Kuran-ı Kerim diğeri Peygamber efendimizin (sav) hadisleri(sünnetleri)” Bunlara sarılmadan o kadar zor ki dünyanın karanlıklarından çıkabilmek. Peygamber Efendimizin (sav) sünnetlerini ve sahabilerden rivayetle hadislerini geniş kapsamlı öğrenebileceğimiz temel bi kaynak.. müslümanlığının içini doldurmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.. bizlere kadar ulaşmasına vesile olanların hepsinden ALLAH razı olsun..
Riyazü's Salihinİmam Nevevi · Çelik Yayınevi · 20143,423 okunma

İmam Nevevi
İmam NeveviYazar · 73 kitap
631’de (1234) Suriye’nin güneyindeki Havran bölgesinde Nevâ köyünde doğdu. Nevevî (Nevâvî), Havrânî ve dedelerinden Hizâm’a nisbetle Hizâmî nisbeleriyle anılır. Hiç evlenmediği halde adı Yahyâ olanların genellikle yaptığı gibi Ebû Zekeriyyâ künyesini almıştır. Nevevî ergenlik çağında ticareti sevmediği halde babasının dükkânında çalıştı ve bu arada çevresindeki âlimlerin derslerine devam etti. On sekiz yaşına girince babası onu Dımaşk’a götürüp Revâhiyye Medresesi’ne yerleştirdi. Orada Ebû İshak eş-Şîrâzî’nin Şâfiî fıkhına dair et-Tenbîh ve el-Müheẕẕeb adlı eserlerini ezberledi. İki yıl sonra babasıyla birlikte hacca gitti, dönüşte Medine’de bir süre kalarak oradaki âlimlerin derslerine katıldı. Kütüb-i Sitte’den başka İmam Mâlik’in el-Muvaṭṭaʾ, İmam Şâfiî, Ahmed b. Hanbel, Osman b. Saîd ed-Dârimî, Ebû Avâne el-İsferâyînî ve Ebû Ya‘lâ el-Mevsılî’nin el-Müsned, Dârekutnî’nin es-Sünen, Ahmed b. Hüseyin el-Beyhakī’nin es-Sünenü’l-kübrâ, Begavî’nin Şerḥu’s-sünne, Humeydî’nin el-Cemʿ beyne’ṣ-Ṣaḥîḥayn ve Hatîb el-Bağdâdî’nin el-Câmiʿ li-aḫlâḳı’r-râvî ve âdâbi’s-sâmiʿ adlı eserlerini çeşitli hocalara okuyarak icâzet aldı. Hadis ilmindeki hocaları kendisinden birçok hadis kitabını dinlediği Ziyâ b. Temmâm el-Hanefî, Ṣaḥîḥ-i Müslim’i okuduğu Ebû İshak İbrâhim b. Ömer el-Vâsıtî, on yıl boyunca daha çok Ṣaḥîḥ-i Buḫârî ve Ṣaḥîḥ-i Müslim hadislerinin şerhi konusunda faydalandığı İbrâhim b. Îsâ el-Murâdî el-Endelüsî ve Ebü’l-Ferec İbn Kudâme gibi muhaddislerdir. Fıkıh ilmindeki hocaları arasında İshak b. Ahmed el-Mağribî, Dımaşk müftüsü Ebû Muhammed Abdurrahman b. Nûh b. Muhammed el-Makdisî, Ebü’l-Hasan Sellâr b. Hasan el-İrbîlî, fıkıh usulü okuduğu kadı Ebü’l-Feth Ömer b. Bündâr et-Tiflîsî ve gramer okuduğu âlimler içinde İbn Mâlik et-Tâî bulunmaktadır. Nevevî kendini yetiştirdikten sonra talebe okutmaya ve 660 (1262) yılından itibaren eser vermeye başladı. Kendisi de pek çok âlim yetiştirdi. Hayatının son altı yılında ondan hiç ayrılmadığı için “Muhtasarü’n-Nevevî” lakabıyla anılan İbnü’l-Attâr Ebü’l-Hasan Alâeddin Ali b. İbrâhim ed-Dımaşkī bunların en tanınmışıdır. Diğer talebeleri arasında İbn Ferah el-İşbîlî, Bedreddin İbn Cemâa, kadı Ziyâeddin Ali b. Selîm el-Ezraî, Yûsuf b. Abdurrahman el-Mizzî, kādılkudât Şemseddin İbnü’n-Nakīb Muhammed b. İbrâhim ve Ebü’l-Fidâ İbn Kesîr’in babası Ebû Hafs Şehâbeddin Ömer b. Kesîr gibi şahsiyetler vardır. Çeşitli medreselerde hocalık yapan Nevevî, 665 (1267) yılında Ebû Şâme el-Makdisî’nin vefatıyla boşalan Eşrefiyye Dârülhadisi şeyhliğine getirildi ve ölümüne kadar bu görevini sürdürdü. Nevevî, kendisine “sefer izni” çıktığını söyleyerek hocalarının kabirlerini ve tanıdıklarını ziyaret etti, kitaplarını medreseye vakfetti, Kudüs’ü de ziyaret edip köyüne döndü ve 24 Receb 676’da (21 Aralık 1277) Nevâ’da vefat etti. Zehebî’nin “hadis âlimlerinin efendisi” dediği Nevevî hem hadis hâfızı idi hem de hadis ilimlerinde otorite sayılıyordu. Sahih hadisleri zayıf ve uydurma rivayetlerden kolayca ayırır, râvilerin durumlarını, hadislerde geçen garîb kelimeleri çok iyi bilirdi; hadislerden fıkhî hüküm çıkarmada mahirdi. Şâfiî fıkhında devrinin en büyük âlimi kabul edilmekteydi. Bu mezhebin esaslarını, bir meseleye dair sahâbe ve tâbiîn âlimlerinin neler söylediklerini, hangi noktada birleşip hangi noktada ayrıldıklarını ezbere biliyordu. Tartışmadan hoşlanmazdı; fakat hocalarının Şâfiî mezhebine veya sünnetin açık hükmüne aykırı bulduğu görüşlerini eleştirmekten çekinmezdi. Nevevî öğrencilik yıllarında tıp tahsil etmek istemiş ve İbn Sînâ’nın el-Ḳānûn’unu okumaya başlamış, ancak bunalıp sıkılınca bunun tıpla uğraşmaktan kaynaklandığını anlayarak tıpla ilgili eserleri elinden çıkarmıştır. Nevevî evliliğin kendisini meşgul edeceği düşüncesiyle hiç evlenmemiştir. Esasen dünya zevklerine ve rahat yaşamaya önem vermezdi. En büyük ibadetin samimi bir niyetle helâlleri ve haramları öğrenmek olduğunu söyleyerek kimseden para almaz, görev yaptığı medreselerden kendisine verilen aylıkla kitap alır, daha sonra bunları o medreseye bağışlardı. Haksızlığa boyun eğmez, doğru bildiğini söylemekten, yöneticileri uyarmaktan çekinmezdi. Memlük Sultanı I. Baybars’a çeşitli mektuplar yazmış, bu mektupların bir kısmını âlimlere de imzalatarak ortak bir dilekçe halinde sunmuş, ondan kıtlık yüzünden sıkıntı çeken Dımaşk halkına kolaylık göstermesini, ağır vergilerle onları zor durumda bırakmamasını istemiştir. Moğollar Suriye’ye saldırdığında memleketi savunmak için halkın bir kısım emlâkini elinden almak isteyen ve bu sebeple âlimlerden fetva talep eden halifeye karşı çıkmış, Baybars’a karşı gösterdiği bu tavrından sonra şöhreti yayılmış ve eserlerine büyük rağbet gösterilmiştir. Zehebî, Nevevî’nin iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırma konusunda benzeri bulunmadığını, azla yetinip basitçe giyinen vakur ve heybetli bir kişi olduğunu söylemekte, talebelerinden İbn Ferah el-İşbîlî de onun ilim ve görev sorumluluğu taşıyan bir âlim olduğunu belirtmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.