Keşke 1500 sayfa olsaydı ne kadar güzel bir hikaye.Gerçek olaylarla bir araya gelmiş kahramanlar bu kadar mı güzel yerli yerine oturur.Türkiye cumhuriyetinin karanlık yüzlerini ortaya koymuş ve mükemmel işlemiş Livaneli.Yahudi baskısı,hitler ve zulümleri...Mavi alay ve struma faciasını internetten daha detaylı okumanızıda tavsiye derim.Dönemin başbakanı ve hükümetini verdiği acımaz karalar ve binlerce insanın(anne-baba-çocuk-aynı anda) ölmesi ve bunu yanında o dönemde yine yanı hükümetin sağlık konusunda Türkiye'yi tıp alanında ileri taşıyan bir hükümet bu yaptırımlarıylada binlerce insanın hayatını kurtarmış. Kitabın kahramanları Maya ve Profesör sanki bir arkadaşınızmış gibi hissediyor ve onların duygularını ciddi anlamda yaşıyorsunuz.Kesinlikle ve kesinlikle okunulmalı okunmaması büyük bir kayıp olur.
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,9bin okunma
Kitap ilk sayfadan herkezin hayatta kurmak istediği belkide cesaret edemediği cümlelerle başlıyor.İlerleyen bölümlerde karmaşık olaylar; aşk,ihanet aile bağları ve intikam,yeniden hayata tutunma intihar herşey var bu kitapda mükemmel bir akıcılıkta sonuna kadar heyecanla devam ediyor.Mutlaka okunmalı.
Orhan Pamukla tanıştığım kitap.Normal seyirde başlayan hafif temposu düşen ama sonlara doğru tahmin edilemeyecek olaylar arka arkaya gelince bir solukta biten nir kitap.Kaderimizi belki şekillendiririz istediğimiz renge boyarız öyle yaşamaya çalışırız ama asla ve asla değiştiremeyiz.Orhan Pamuk bunu harika dökmüş kitaba.Olayların geçtiği yeri resmen film olarak aklınızda kurabiliyosunuz.Kesinlikle okunmalı.