Aysun

Mecliste okunan ilk rivayet "Kişinin kendisini ilgilendirmeyen şeyi terk etmesi, Müslümanlığının güzelliğindendir," hadisidir.
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Dünyada geçici büyüklenme halinin ahiretteki karşılığı alev alev yanan ateştir.
Kyaet güü saa i\inde en şiddetli azap, ilminin faydasını görmeyen alimin göreceği azaptır.
İlimlerine aldanıp Allah nezdinde makam sahibi oldukları, kendileri gibi yüksek seviyede ilim sahibine Allah'ın azap etmeyeceği zehabına kapılırlar. Bu­nunla da kalmaz, Allah tarafından kabul göreceklerini, üstü­ne üstlük diğer insanlara da şefaat edeceklerini zannederler. Bu gruba giren alimler tam bir aldanış içindedir.
İyiliklerini kötülüklerinden çok sanıp aldananlar da var. Bun­lar bir iyilik yaptığında onu iyice beller, hesabını tutar. Mesela diliyle gece gündüz yüz kere veya bin kere istiğfar çekip sonra Müslümanların gıybetini yapan, gün boyu Allah'ın razı ol­ mayacağı şeyler konuşup duranları düşünün. Bunlar zikir ve tespihin fazilet ve sevabını düşünüp dururken gıybet ve dedi­ kodu yapan, sıkıştığında yalan söyleyerek insanlara iki yüzlü davrananların cezasını unuturlar. Tam bir aldanış hali. Oysa dilini günahtan korumak tespih ve zikirden daha değerlidir.