Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sema Uslu

Dünyalılar tabii ki bu bitkiciklerin yaşam hakkını tanımıyor ve örneğin şöyle şeyler söylüyorlar: aman altı üstü bir karahindiba. Sonra onu ayakları altında eziyorlar. Kulakları da iyi duymadığı için karahindibanın yardım çığlığını duymuyorlar. Karahindibanı bütünün bir parçası olduğunu ve küçük gördükleri her şeye zarar vermeye devam ettikleri müddetce, bütünün de zarar göreceğini bilmiyor veya bilmek istemiyorlar.
Reklam
Enno’nun dedesine yazdığı mektubundan.
Düşünsene, güzel yeşil gezegenimiz Hayalistan soğuk ve griyi bir beton duvarın altında kalmış, orada burada, küçük umutsuzca duvardaki çatlaklardan sızan ışığı ve sıcaklığı arayan küçük bitkiler, hayatta kalma savaşıyla başlarını betondan dışarı çıkarmaya çalışıyor…
Az kalsın, asfaltdaki bir delikten başını cesurca çıkaran, çiçek açmış bir karahindiba ya basıyordum. Belki bir salyangoz da değildim. Etrafı böyle soğuk ve gri taşlarla çevrili, hayatta kalmaya çalışan bir karahindibaydım.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ben burada, bir arada yaşamaya yarayan kuralları bilmiyordum. Ve ne kadar çabalarsan çabalayayım, yine de her şeyi yanlış yapıyordum.
…/ama kahvaltı sofrasını hazırlamaya başladığımda, dünyada bazı insanların neden bu kadar çok yiyeceği olduğunu, hatta hâlâ yenebilecek durumda olmasına rağmen neden çoğu yemeği çöpe attıklarını (bu, pörsümüş karnabaharı ve kararmış muzları elime alınca aklıma geldi), Öte yandan başkalarının açlıktan ölmek zorunda kaldığını, adil paylaşımın neden bu kadar zor olduğunu düşündüm.
Reklam
…açıklamanın işleri düzeltmeyeceğine dair tuhaf bir his vardı içimde.
%35 (50/139)
Enno ya da Asfalttaki Karahindiba
Enno ya da Asfalttaki KarahindibaAstrid Frank
8.9/10 · 201 okunma
115 syf.
8/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Âlem-i İslâm Yazıları -IV- Mağrib
Âlem-i İslâm Yazıları -IV- MağribTaha Kılınç
8.9/10 · 129 okunma
Kelime anlamı itibariyle Mağrib “güneşin battığı yer“ demek olduğu için, Müslüman dünyasının batısı, bir bütün halinde Mağrib olarak değerlendiriliyor.
İslam ülkelerini kuş bakışı göz attığımızda, tüm bu illetlerle yaralanmış ve örselenmiş bir coğrafya görüyoruz.
Reklam
Ortadoğu (ve genel olarak İslam dünyası) hakkında özgün, yerli, bizim bakışımızı yansıtan, muteber ve hacimli metin üretiminde, emekleme aşamasındayız hala. Mevcut çalışmaları yoğunlaştırmak, tarihin ve coğrafyanın daha derinden kavranmasına yardımcı olacak malzemeyi vücuda getirmek zorundayız. Bu konuda yapacağımız her tembellik, bizi başkalarının anlatması ve tanımlaması anlamına gelecektir.
Suriye bugün dünyanın çeşitli ülkelerinin istihbarat kapasitelerini, askeri güçlerini ve yeni geliştirilen silahları sınadığı, trajedilerin günlük rutinler haline geldiği, kalabalık bir tiyatro sahnesi.
Şu New york’u vuranlar Iraklı mıydı? Hayır, değildiler. Pentagonu vuranlar Iraklı mıydı? Hayır, değildiler. Irak’ta kitle imha silahları mi vardı? Hayır, yoktu. Eğer Irak’ta kimyasal silah bulunsaydı bile, Pakistan, Hindistan, ABD, Fransa, İngiltere, Rusya gibi devletlerin nükleer bombaları var. Tüm bu ülkeler yok mu edilmeli? Haydi o zaman, kitle imha silahı olan bütün ülkeleri yıkalım.
Sema Uslu
@Ahsesa_·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Tarihçe-i Hayat
Tarihçe-i HayatBediüzzaman Said Nursî
9.6/10 · 2.817 okunma
136 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.