Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ali Rıza MALKOÇ

Ali Rıza MALKOÇ
@Armbursa
1965'de Samsun'da doğdu. Teknik Lise Elektrik bölümünden mezun oldu. Eskişehir Anadolu Ü. İktisat Fakültesinde okudu. Felsefe, psikoloji, sosyoloji ağırlıklı yayın ve tüm yazılı çalışmalar ilgi alanına girmektedir.
Felsefeye inanmak, insanın düşünme yetisinin korku yüzünden körelmesine karşı çıkmak demektir.
Sayfa 112Kitabı okudu
Reklam
Amerikalı devlet adamı türünün yarım yüzyıldır bir hayli nitelik kaybettiği aşikardır. Bu olguya birçok neden gösterilebilir. Ne yapılırsa yapılsın halkın aydınlanmasını belli bir düzeyin üzerine çıkarmak imkansızdır.
Sayfa 31 - Can Sanat Yayınları
Bir akşam vakti iki sarhoş sendeleyerek evlerinin yolunu tutarlar. Birisi yukarı doğru bakar ve "Bu Ay mı yoksa Güneş mi?" diye sorar. Arkadaşı cevap verir: "Buralarda oturmadığım için bilemiyorum."
Sayfa 118 - Omega YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Toplum, seni vasat bir insana dönüştürmek ister çünkü toplum her zaman zeki insanlardan korkar. Sokrates gibi zeki insanlar toplum için tehlikelidir. Onlar tehlikelidir çünkü zekâ, her zaman asiliği tetikler. Zeki biri her türlü köleliğe karşı isyan edecektir. Yanlış olan her şeye isyan edecektir. Zekâ her zaman özgürlüğün, bireyselliğin ve
Sayfa 16 - OMEGA YayınlarıKitabı okudu
Bağışlama
Bağışlamanın özdeyişi şudur: sevmiyorsan, hiç olmazsa nefret etme.
Sayfa 178 - iletişim yayınlarıKitabı okudu
Reklam
akıl, bilim, din ilişkisi
Mâverdi'nin ahlâka ve siyasete ilişkin düşüncelerinden bir miktar bahsedecek olursak; Mâverdi'nin en önemli görüşlerinden biri "aklın dinden önce geldiğini" savunmasıdır. Bunun nedeni “muhtemelen iktidar sahiplerinin -özellikle bir kısım Emevi yöneticilerinin yaptığı üzere- bazı yanlış davranış ve haksız uygulamalarını ilâhî takdirin gereği gibi göstererek meşrulaştırmaya çalışmalarına imkân vermemek için"dir. 12
Sayfa 12
Zenginlik vaat edip de fakirliği öğretmek, aldatmak olur insanları! Seneca (M.Ö.4-M.S.65)
Sayfa 464 - Jaguar KitapKitabı okudu
Doğal ve dürüst insan
Zenginliğin, itibarın yüksek bir doruğa çıkardığı şu sözünü ettiğim insanlardan hiçbiri büyük değildir. Peki, büyük görünmeleri neden öyleyse? Çünkü sen onu, ayağındaki topuklarıyla birlikte ölçüyorsun da ondan! Cüce, bir dağın üstüne oturtulsa bile büyük değildir. Dev bir heykel bir kuyuya atılsa bile büyüklüğünü korur. Bizi uğraştıran yanılgı şuradan ileri geliyor: Kimseyi olduğu gibi değerlendiremiyoruz çünkü ona dış süslerini de ekleyerek değer biçiyoruz. Ama bir insan için gerçek değerlendirmeye girişmek ve onun ne olduğunu anlamak istersen, çırılçıplak bak ona; malını mülkünü, mevkilerini, kaderin verdiği sahtelikleri at bir yana. Soy bedenini, bak ruhuna; niteliği nedir, önemi nerededir? Başkalarından mı geliyor büyüklüğü, kendinden mi? Seneca (M.Ö. 4- M.S. 65) Ahlak Mektupları, S.274
Sayfa 274 - jaguar KitapKitabı okudu
İnsan olmak
Bir gün adamın biri İrlanda'daki bir taşra oteline, köpeğinin orada kalp kalamayacağını soran bir mektup yazmış. Ona aşağıdaki yanıt verilmiş: Sayın Beyefendi, Otuz yıldır otel işindeyim. Hiçbir zaman sabahın erken saatlerinde bir köpeğin zorla dışarı çıkarılması için polisten şikâyet telefonu almadım. Hiçbir köpek bana karşılıksız çek vermeye çalışmadı. Herhangi bir köpek asla yatak çarşaflarını sigara ile yakmadı. Asla bir köpeğin valizinde otel havlusu bulmadım. Köpeğinizin başımızın üzerinde yeri vardır. Not: şayet kendisi, sizin için kefil olursa, siz de gelebilirsiniz.
Sayfa 66 - Omega YayınlarıKitabı okudu
Gaflet, makyajlanmış ihaneti;promosyon olarak görme sarhoşluğudur. Necati Daştan
Reklam
Her yurttaş, yasalara aykırı düşmeyen her şeyi yapabilmeli ve kendi eylemlerinin sonucu olanlar dışında kalan aykırılıklardan sorumlu olmamalı, kaygı duymamalıdır. Bu kural, halktan/sıradan insanlarca ve yüksek yargıçlarca inanılması, beyinlere mıhlanması; yasaların sağlam ve dokunulamaz bekçilikleriyle korunması gereken bir siyasal inançtır/dogmadır. Bu kutsal dogma olmadan, hiçbir toplum var olamaz. Zira bu dogma, toplum sözleşmelerini yaparken bütün nesneler üzerinde her duyarlı varlıkta ortak ve sadece kendi güçleriyle sınırlı bulunan evrensel davranış konusunda insanların gösterdikleri özverinin haklı ödülü, adil karşılığıdır. Ruhları özgür ve güçlü, zihinleri aydınlanmış olarak biçimlendiren, insanları erdemli kılan dogma, bu dogmadır. Bu erdem, korkuya karşı direnci de simgeleyen bir erdemdir.
Sayfa 57 - imge yayıneviKitabı okudu
170 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.