Ayşe

Minicik spoiler içerebilir
9/10
·
Beğendi
Değerli bir hocamızın, "benim hayatımda önemli tesirler bıraktı, sizin de hayatınızda önemli tesirler bırakmasını" dileyerek eşimle bana hediye ettiği ve bu şekilde tanıştığım değerli bir seri. İslami fantastik bir roman..Roman Yağmur isimli karakterin hayatını, anlamsızca yaşadığını fark etmesiyle başlıyor ve ilk insanın yaradılışıyla maceralar devam ediyor.. Şeytan ve ordusu Ceyşül şerin insanoğluna nasıl tuzaklar kurduğunu, karakterin yaşadığı maceralarla şahit oluyoruz.. İçimizdeki ruhun nasıl hapsolduğunu, şeytanın yardımcısı nefis efendinin ve komutan şehvetin, akıl efendi ve vicdan efendiyi nasıl devre dışı bıraktığını maalesef fark ediyoruz. Hayatı biraz daha anlamlı yaşamak isteyenler ve fantastik, kurgu tarzında kitapları okumayı sevenler için tavsiye ederim. Kesinlikle bu zaman kadar okuduğunuz farklı bir seri olacağını düşünüyorum..
Zamansız: Yağmur BaşlıyorCenk Enes Özer · Elhamra Yayınevi · 201735 okunma
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
5/10
·158 syf.··
2023 20. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 20 Eylül 2023 22:20
İşlediği konu açısından çok faydalı ve ihtiyaca yönelik bir kitap. İçerisinde kendime uygun gördüğüm öneriler de var. Fakat çeviri bazı yerlerde bir metin gibi değil de farklı cümlelerin maddeler halinde yazılması gibiydi. Anlatım bozukluğu çokça vardı. Bu da akıcılığı bozmuş ve kitabın okunmasını maalesef sıkıcı hale getirmişti. Ama yine de daha uygun ve müsait olduğum bir zamanda öneriler için ikinci kez okumayı tercih ederim.
Gençlerde Kronik Yorgunluk ve Üstesinden GelmekTrudie Chalder · Psikonet Yayınları · 2016348 okunma
Puan vermedi·336 syf.··
2023 18. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 10 Ağustos 2023 22:17
Kur'an'ın Kalbine YolculukKur'an'ın Kalbine Yolculuk Okurken kendimi yazarla sohbet ediyormuş gibi hissettim. Yasin Suresi'nin tefsiri güncel olaylarla, geçmişle, bilimle örnek verilerek anlatılıyor. Aynı zamanda farklı surelerdeki benzer ayetlerin de tefsiri yapılıyor. Kitapta çokça bahsedilen tilavet, tefekkür, zikir ve an'ın kıymetinin hayatımızın her anında olması duası ile ..
Din
Kur'an'ın Kalbine YolculukYasin Pişgin · Timaş Yayınları · 20202,468 okunma
9/10
·188 syf.··
Beğendi
·
2023 17. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 30 Temmuz 2023 11:38
Muhteşem bir arayış, ararken de Allah'ın evreni ne kadar güzel yarattığının gösterildiği bir roman. Okurken kendimi çöl yolculuğunda gibi hissettim: Yolculuğun bilinmezliği, heyecanı, endişeleri ve geceleri kervanın konaklarken yaşadıkları ve muhteşem yaratma sanatının çölde gösterilmesi.. Aynı zamanda umut dolu ve gerçek bir aşk hikayesi.. Santiago ile Fatıma'nın aşkı. Gerçek aşkın, hayattaki amaçlarımızi gerçekleştirmede engel olmadigini da anlatıyor bize ve aynı zamanda eğer gerçekten hedefimize ulasmak istiyorsak harekete geçmemiz gerekiyor, imkansızlıkları düşünmeden yola çıkmak.. Yolda o imkansızlıklar bir bir düzeliyor ve bizi amacımıza götürüyor. Santiago bu cesareti gösterdiği için seni tebrik ediyorum:)
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,4bin okunma
10/10
·408 syf.··
Beğendi
·
2023 5. kitabı
·
35 günde okudu
·
Okunma: 03 Mart 2023 15:36
Surname.. Sözlük anlamı Osmanlı dönemi Türk edebiyatında şenlikler hakkında yazılan edebî metin... Romanda da Sultan'ın şehzadeleri için düzenlenen 15 günlük sünnet düğünü ve hazırlıkları, düğünde neler yaşandığı ve sonrası ustalıkla anlatılıyor. Kitap 30 bölüm içeriyor. Her bölüm öncesi o bölümde anlatılan olayla bağlantılı olacak şekilde bir hikaye mevcut ve hikayeden sonra bölümün kısa bir özeti şeklinde beyit mevcut. Örneğin " Bu, sonunda hakkın yerini bulduğu Ve Nusrettin'in ilk kez mutlu olduğudur." şeklinde.:) Kitaptaki karakterlerin isimleri de çok hoş. Nasrettin, Nusrettin, Zeyrek Şaban, Visal Banu, Dobra Hatun, Çıngırak Beşe, Kurt Çelebi... Bu romandaki her bölümü okurken 30 bölümlük bir çizgi dizi olabileceğini hayal ettim. Yapılırsa kesinlikle izlerim sanırım. Romanda neredeyse tüm duygular var: sevinç, hüzün, dostluk, kardeşlik, adalet, aşk, bağlılık, dürüstlük ve okurken yoğunca hissettiğim daha niceleri. Çoğu romanın aksine sonunda mutluluktan gözlerimin dolduğu bir romandı ve okuduğum için çok mutlu oldum. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İnşallah siz de beğenirsiniz.Tıpkı İskender Pala'nın okuduğum diğer iki kitabı Od ve Şah & Sultan gibi. Kendime de İskender Pala'nın diğer kitaplarını okuma tavsiyesi vereyim :)
Surnameİskender Pala · Kapı Yayınları · 20223,042 okunma