Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Merve Torun

Elhamdülillah 1. Cilt bitti. Rabbim öğrendiklerimle amel edebilmeyi nasip eyle 🤲
El Edebül Müfred
El Edebül Müfred
Reklam
Göremiyoruz çünkü gözlerimize dünya kaçtı. Furkan Nesli Dergisi 122. Sayı
Furkan Nesli Dergisi
Furkan Nesli Dergisi
Sınırsız bir özgürlük anlayışı hayvanî yaşamı doğurur. Furkan Nesli Dergisi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hikmetler Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerininmürşidi İsmail Fakirullah (kuddise sırruhû) ona şu tavsiyelerde bulunur: “Molla İbrahim! Allah Teâlâ’yı bulan, O’nun azabından kurtulur. İbrahim! Her şey Allah’tandır ve her şey O’nun içindir. Allah Teâlâ’yı seven kimse, Kur’ân-ı Kerîm’i okumayı sever ve onunla amel eder. Kur’ân-ı Kerîm’i okumak insan ruhunun gıdasıdır. İbrahim! Allah Teâlâ’yı seven, habibi Hz. Muhammed’e (sallallahu aleyhi vesellem) tâbi olur, onun sünneti ile amel eder ve onu sever. Allah Resûlü’nü seven ona çokça salavat getirir ve onun hadislerini okur. İbrahim! Dünya çocuk oyuncağıdır, hayalden ibarettir, noksandır, boş bir rüyadır. Allah ise bâkidir. İbrahim! Yemeyi ve içmeyi Allah için azaltmak sıhhat ve rahatlıktır. Uykuyu azaltmak ise huzur verir. Susmak, gereksiz yere konuşmamak, açık bir hikmet ve güzel bir haslettir. Molla İbrahim! Sabrın başı çok acı, sonu bal gibi tatlıdır” (Erzurumlu İbrahim Hakkı, Mârifetnâme). Semerkand Takvimi
İslam'ın hükümleri ne kadar mükemmel olursa olsun onları bir topluluk eliyle pratik bir şekilde sergilemezseniz cahiliyenin dalgalarına karşı set olamazsınız. Furkan Nesli Dergisi
Reklam
Gençler! Şeytan en çok boş vakti olanları sever. Sevdirmeyesiniz kendinizi !
Nureddin Yıldız
Nureddin Yıldız
Ee İyi ki doğdum o zaman
İnsan evvela kendini sevmeli , bilmeli . Rabbim'in kuralları ile kendini düzeltmeli , ömrünü neye harcadığının farkında olmalı . Rabb'im yeni yaşımda bana , daha önce fark etmediğim şeyleri fark ettir , daha çok tefekkür etmeme , daha çok senin rızan için çabalamama yardım et 🤲 Verdiğin bu ömrü güzel bir şekilde tamamlamı nasip et 🤲
“İnsanların çokluğuna aldanma. Sen yalnız ölecek, kabre yalnız girecek, kabirden yalnız kalkacak ve hesabını yalnız vereceksin.“ Hasan Basrî (k.s)
Reklam
Cennetlik Adam Abdullah b. Amr (radıyallahu anh), Resulullah Efendimiz’in (sallallahu aleyhi vesellem) cennetlik" dediği bir adamın hangi ibadetlerle cennetlik olduğunu merak eder ve adama bir bahane uydurarak onun evine misafir olur. Adamın evinde üç gece kalır. Adam gece ibadetine hiç kalkmaz, sabah namazı olunca kalkar. Her gece aynısı olur. Abdullah b. Amr (radıyallahu anh), bu cennetlik adamın ibadetini az bulur ve sonunda şöyle der: - Ey Allahın kulu! Aslında seninle kalma sebebim ne amel işlediğini öğrenmekti. Fakat öyle pek fazla bir amelini göremedim. Söyler misin, seni Resulullah’ın müjdesine ulaştıran amelin nedir? Adam: - Gördüğünden başka bir amelim yok, der, fakat ben hiçbir müslümana karşı içimde kin bulundurmam ve hainlik yapmam. Allah Teâlâ’nın verdiği bir nimetten dolayı da hiç kimseye haset etmem. Bunun üzerine Abdullah b. Amr (radıyallahu anh) durumu anlar ve: - Evet, seni cennetlik müjdesine ulaştıran amelin işte budur. Doğrusu buna çoklarımızın gücü yetmez, der."
Furkan Nesli Dergisi Ekim 2020 sayısı
Eğer çağdaşlıktan kasıt son bir iki asırda ortaya çıkmış bir ideoloji ol mak ise Islam bu anlamda çağdaş değildir, çün kü O'nun kökleri ilk peygamber Adem Aleyhis selam'a kadar uzanır ve Islam beşeri bir ideoloji değil vahiy mahsulüdür. Yok, eğer çağdaşlıktan kasıt, çağı yakalamak, çağın sorunlarına çözüm olmak ise Islam, en çağdaş olandır hatta çağ. Islam'ın gerisinden gelmektedir. Çünkü Islam, son ve en mükemmel haliyle kıyamete dek in sanlığın tüm sorunlarına ilahi çözümler sunan dinin adıdır. Bu noktasıyla da Islam çağlarüstü dür.
Ali Bulaç
Ali Bulaç
Fıkıh Okumaları ( İbadet ve Namaz)
-namazın önemiyle ilgili her müslüman belli şeyleri bilir. fakat biz bir değişiklik yapalım ve namaz önemlidir, sözünün doğru olmadığını söyleyelim. namaz önemli değildir. namaz, islam'dır. dindir, imandır. çok önemli dediğin zaman başka bir önemliyle çelişiyor. namaz çok önemli, maaş da çok önemli, iki önemliden bir tanesini al. namaz böyle bir şey değildir. namaz, allah'a iman edip etmemenin en büyük göstergesidir. ashabı kiram, namazdan başka hiçbir şeyi ihmal etmeyi küfür görmezlerdi. ashabı kiramın bizden çok daha fazla bildiğine inanıyoruz. dini biri biliyorsa o da ashabı kiramdı. oruç tutmayana kafir demiyolardı, günahkar diyorlardı ama namaz kılmayana kafir diyorlardı. buradan anlıyoruz ki namazsız islam olamaz. müslüman namazsız olmaz, namazsız islam olmaz. rasulullah aleyhisselam namazı dinin direği olarak göstermiştir. kıyamet günü ilk hesap namaz üzerinden olacaktır, rasulullah aleyhisselam bunu söylüyor. eğer namazla işini kolay bitirirse diğer hesabı da kolay olacaktır. bunun hesabını veremezse diğer bölümler de kolay olmayacak.
Nureddin Yıldız
Nureddin Yıldız
Manevî Yolculuk Allah’ın huzuruna ve rızasına doğru yapılan manevi yolculuğa, “takarrub” (Allah’a yaklaşma), “seyr u süluk” (engelleri aşıp Allah’a gitme), “vuslat” (Allah’a kavuşma) denir. Böyle bir yolculuğu Allah Teâlâ bizden istiyor. Şöyle ki: Yüce Rabbimiz, “Hepiniz Allah’a koşun” (Zariyat, 50) emrini vermiş ve: “Kim Rabbine kavuşmak istiyorsa, salih amel işlesin ve ibadetinde hiç kimseyi ortak koşmasın” (Kehf, 110) ve “Bizim uğrumuzda mücahede edenleri elbette (bize kavuşturacak) yollarımıza ulaştırırız. Hiç şüphesiz Allah, ihsan sahipleriyle beraberdir.” (Ankebut, 69) buyurmuştur. Nasihatler Kesinlikle yalan söyleme. Hiç kimseyi küçük görme. Nefsinin kimseden üstün olduğunu düşünme. Kalbî ve bedenî ibadetleri yerine getirmek için tüm gayretini sarf et. Bununla birlikte nefsine, “hiçbir zaman Allah Teâlâ katında makbul olacak bir hayır işleyemedim” düşüncesini kabul ettir. Bil ki ibadetin ruhu niyettir. Güzel niyet ise ancak ihlâs ile mümkün olur. Senden daha büyük olan ariflere ihlâs gerekirse, sana nasıl gerekmesin?“ Mevlâna Halid (kuddise sırruhû)“
71 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.