Merve

Merve
@BlueButterfly___
“Ve kefâ billâhi şehîdâ”( Tanık olarak Allah yeter)
Bir gümüş parayı damın (çatının) üstüne ve bir altın parayı da damın altına koysan, altının üstünlüğünde eksilme olmaz. İster aşağıya konsun, ister yukarıya, altın gümüş paranın, akik taşı ile inci de altının üstündedir.
Sayfa 159 - Sufi Kitap·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Hz. Âdem günah işlediğinde Yüce Allah onu da cennetten kovdu. Allah Teâlâ Hz. Âdem'e sordu: "Bu günahtan dolayı seni azarladığım ve cezalandırdığımda benimle niçin tartışmadın? Bunu yapman için sebep lerin vardı, hâlbuki. 'Her şey Senden gelir ve âlemde Sen ne istersen onu yaparsın ve Senin istemediğin bir şey asla olmaz!' diye niye itiraz etmedin? Bu açık ve doğru mantık yürütmeye sahiptin sen, niçin bu mantığı dillendirmedin?" Hz. Âdem cevap verdi: "Yârabbi! O mantığı biliyordum, fakat Sana karşı edebimden bir şey diyemedim. Sana olan aşkım da Sana sitem etmeme mâni oldu."
Sayfa 156 - Sufi Kitap·Kitabı okudu
Ah insanlar! Her şeyi bulup kendini bulamayanlar. Charles Bukowski
Hayatta bir cümledeki harf gibi değilde kelime gibi var olun. Cümleden çıkarıldığınızda bile bir anlamınınız olsun...🦋
Ey ilâhî kitabın nüshası olan sen! Padişahın güzelliğinin aynası olan sen! Bu alemde senin dışında hiçbir şey yoktur: Ne ararsan kendinde ara, çünkü her şeysin sen.
Sayfa 117 - Sufi Kitap·Kitabı okudu