Buket

Buket
@Buket100
9/10
·172 syf.··
2022 1. kitabı
"Sanki kocaman devasa biri, mesela Koca Tanrı, dev elinde kokmuş, pis bir portakalı döndürüyor, döndürüyor, döndürüyor." Kimsenin elindeki bir portakalda yaşamıyoruz belki ama bazen bana da öyle geliyor ki döne döne aynı yere geldiğimiz pis bir düzenin içindeyiz. Her yerde iyilik ve güzellik olsun istesek de üç gün sonra bundan sıkılmayacağımızın garantisini verebilir miyiz, peki herkesin iyisi birbiriyle aynı olacak mı? Hayatta her zaman iyilik veya her zaman kötülük görecek değiliz ancak bu kitapta kötülük görmeye kendinizi alıştırın. Rahatsız olabilirsiniz ancak kötülük ve özgür iradenin savaşını, bu savaş karşısında insanların tepkisini düşünmeye iten bu kitabı değerli buluyorum ve okumanızı tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,2bin okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Puan vermedi·248 syf.··
2020 2. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 13 Nisan 2020 01:07
Bu kitap bir dava sürecini anlatır ancak suç, mahkeme ya da yüksek yargıç somutlaştırılmamıştır. Okurken ismine aldanıp sadece davaya ve bu dava sonucunda ne olacağına odaklanırsanız bu kitap sizin için büyük bir hayal kırıklığı olabilir. Beni bu yanılgıdan kurtaran Ahmet Cemal'in önsözünü okumak oldu. Der ki: "Kafka'nın burada anlatmak istediği, K.'nın aslında zaten yaşam ya da dünya tarafından tutuklanmış, fakat bunun bilincine hiçbir zaman varamamış oluşudur. Bu, her insan için geçerli olan bir konumdur. Dava'da yer alan bütün ayrıntılar, bu tutukluluğun kanıtlarıdır. Bu bağlamda romandaki mahkeme süreci, yaşam süreciyle eşanlamlıdır; yaşam tarafından tutuklanmış olmaya bir son verme girişimi, yani elde edilecek mahkumiyet, tutuklulukla birlikte yaşamın da son bulması anlamına gelecektir." Bu paragraf kitaba yeni bir bakış açısıyla bakmamı sağladı. Kitapta anlatılan olayların aslında gerçek hayatta karşılaştığınız olaylara ne kadar benzediğini şaşkınlıkla okuyorsunuz. Şunu da söylemeliyim ki ne kadar keyif alarak okusam da çok ağır ilerleyebildim. Kesinlikle tavsiye ederim. İyi okumalar.
DavaFranz Kafka · Can Yayınları · 202064bin okunma