Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Caner Tuncer

Eskişehir'de bi kitap kulübü kurmak istiyoruz birkaç kişi, katılım yapmak isteyen varsa beğenebilir mi?
Reklam
Okumayı Özlediğiniz Yazarlar?
Bazen başka bir kitap okurken bile okumayı özlediğim yazarlar var. O an okuduğum kitabı bitirir bitirmez, hatta bazen o kadar bile sabredemeden, hemen aklıma gelen o yazarın yeni bir kitabına sarılıyorum. Sizin de böyle sevdiğiniz ve kalemini özlediğiniz yazarlar var mı, varsa kimler diye merak ettim? :) Ben 5 kişi seçtim; 1-Aziz Nesin 2-Dostoyevski 3-Oğuz Atay 4-Jack London 5-Stefen Zweig BONUS : Sadece birer kitaplarını okumuş olmama rağmen Engin Geçtan, Yaşar Kemal ve Gosposinov.
Metis, Yordam Kitap, İletişim ve Sel Yayınları ile temasa geçtim.
İlk cevap veren Yordam Kitap ve Sel Yayınları oldu. Sel Yayınları durumu milli/dini bayram olarak ayırt etmeden hiçbirini kasıtlı olarak kutlamadıklarını söyledi. Buraya kadar haklı olabileceklerini ancak 10 Kasım'ın bunu kapsamadığını söyledim. Mesajımı alıp yanıtlamamaları üzerine şu mesajımı gönderdim ve yine görüp sessiz kaldılar; "Bu ülkede herkes Müslüman değil ya da Cumhuriyet destekçisi değil, doğru. Ancak herkesin Atatürk'e en azından ölüm yıldönümünde saygı göstermek mecburiyetinde olduğunu düşünüyorum. Bakın sevmek demiyorum, SAYGI diyorum. Görünen o ki Atatürk'ü veya "etnik farklılık gözetmeksizin" bir ulusun elde ettiği başarıları anmak, saygı göstermek zahmetli geliyor. Bu kanıya da sadece paylaşım yapmamanızla değil, ısrarla soruma cevap vermekten kaçındığınız için varıyorum." Yordam Kitap ise onlardan beklediğimden daha fazlasını yaparak bu farkındalığım ve hassasiyetim için teşekkürlerini sunup, bu konuyla ilgili bir takvim oluşturarak spekülasyonun önüne geçeceklerini söylediler. İletişim Yayınları mesajıma döneceğini belirtti. Metis ise mesajlarımı hiç görmediği için yayınevini aradım ve bir görevliyle değil sorumluyla telefonda görüştüm. Politik duruşlarını yayınladıkları kitaplarla gösterdiklerini ve bu yüzden ilave olarak sosyal medya paylaşımı yapmanın gösteriş olduğunu söyledi. Antikemalist bir tutumda olmadıklarını dile getirdi. Ancak eski bir Metis Ajanda'sında Ermeni Soykırımı'nı tanımalarının sebebini sorduğumda sorumu yanıtsız bıraktı. Şimdilik olaylar böyle ilerledi, gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Atatürk'ü ve Ulusal Günleri Anmayan Yayınevleri
Herkese iyi geceler öncelikle. Son birkaç gündür birinden duyduğum bir cümle üzerine özellikle "solcu"luklarıyla bilinen yayınevlerinin sosyal medya hesaplarını inceledim ve metis, iletişim, yordam, ayrıntı gibi yayınevlerinin (ayrıntı hariç) genellikle ulusal günlerle ilgili paylaşımda bulunmadığını gördüm. 10 Kasım'da ise istisnasız hepsi tek bir paylaşım yapma zahmetinde dahi bulunmamış. Acaba genel olarak yayınevlerinin tutumu mu böyle diye merak ettim ve diğer popüler olan yayınevlerini inceledim (can, iş kültür, yky, ithaki vs.) ancak onlarım her özel gün için ayrı ayrı paylaşım yaptıklarını görünce sorularım daha da keskinleşti. Bu kadar severek okuduğum yayınevlerinin bu davranışına hem Atatürk'ü hem de Sosyalist düşünceleri benimsemiş bir genç olarak anlam veremedim. Olay bir yanlış anlaşılmadan ibaretse ve ben büyütmüşsem kusura bakmayın. Konuya hakim biri varsa sebebini öğrenmek istiyorum.
Din; halk tarafından doğru, bilge insanlar tarafından yanlış ve yönetenler tarafından kullanışlı olarak kabul edilir. -Seneca-
Reklam
Arkadaşlar destek ekibine veya yetkililere nasıl ulaşabilirim?
Ne güzel şey izlemek seni, bir daktilo sesinde bakışlarında bir cesur yeni dünya öpüşünde yüzyıllık yalnızlık bazen müstahaktır bir bülbülü öldürmek söylediyse sesinin daha güzel olduğunu ve bazen bulabiliyor insan daha güzelini, hayallerinde umduğunun. - Caner Tuncer