Sosyalist devran

Sosyalist devran
@Devran0264
insan iyi bir roman okuduğunda dünyayı bir vatan, tüm insanları kendiyle eşit görmüyorsa bosuna okumasın.
Başkalarının zavallılığına bakıp, Kendi haline şükredenlerden tiksiniyorum.
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Biz topraktan, ateşten, sudan, demirden doğduk! Güneşi emziriyor çocuklarımıza karımız, toprak kokuyor bakır sakallarımız! Neş’emiz sıcak! kan kadar sıcak, delikanlıların rüyalarında yanan o «an» kadar sıcak! Nazım hikmet
2. Dünya savaş’ında jopanyaya atılan atom bombaları. Binlerce insanın ölümüne vaya sakat kalmasına yol açtı etkisini bombanın atılmasından 10 yıl sonra göstermeye başlayan radyasyon. Ne yazik’ki pek çok çoçoğun ve gencin hastalık ve ölümüne sebeb olmuştur. Sadako’da onlardan biriydi.
Düşmesin bizimle yola: evinde ağlayanların göz yaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar! Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar! Güneşi içenlerin türküsü. (Nazım hikmet)