Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitaplarımın arasında yer alıyordu Canım Aliye Ruhum Filiz. Öyle ki sabah rafların arasında gezinirken elime düştü ve neredeyse tek oturumda bitti. Sabahattin Ali' nin eşine ve kızına yazdığı mektuplardan oluşan , hayatı hakkında az çok kendi ağzından bilgi sahibi olmamızı sağlayan bir eser. Kitabın içinde orijinal mektupların görsellerine de yer verilmiş .
Kitabı okurken her olayda daha ne olucak derken bir üst kademede acı ve ızdırap karşınıza çıkıp içinizi dağlıyor. Soğuğu açlığı çaresizliği savaşı gerçek yaşanmışlıklardan okumak insanı inanılmaz üzüyor . Bazen göz yaşlarınıza hakim olamamanız çok normal. Kitaptaki Musa karekterinin yazarın kendisi olduğunu bilerek okumak daha vurucu bir etki bırakıyor .
Hem küçüklere hem büyüklere mitolojik öyküler hakkında kulak dolgunluğu olucak biçimde hazırlanmış kısacık ve anlaşılır bir kitap. Bu toprakların çocuklarına anlatılmalı öğretilmeli imkan oldukça öykülerin geçtiği yerler gezdirilmeli , kültürel misraslarimızın farkındalığı artırılmalı . Bu gibi kitapların artması dileğiyle , iyi okumalar.
Stefan Zweig in bir çok kitabını okumuş bulunmaktayım , lakin bu kitabının üst sıralarda yer aldığını söyleyemem. Biraz sıkıcı geldi. Yine de yazarın eserlerinin tamamını bitirmek hedefindeyim.
MürebbiyeStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202132,8bin okunma