Meltem ÜNÜR

Meltem ÜNÜR
@Distopyanka
Control in an illusion, nothing is coincidence.

Meltem ÜNÜR

, bir kitap okudu
Puan vermedi·344 syf.·
8 günde okudu
·
Okunma: 24 Mart 2023 09:18
·
2023 10. kitabı
Buket Uzuner
7.9/10 · 6,2bin okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
"Çıkarsız paylaşılan saf mutluluk o kadar eşsiz ve nadir bir güzelliktir ki, onun bu yüzden dünyada daima en çok kıskanılan ve satın alınamayacak tek mutluluk olduğu söylenir. 'Saf'ın, anadillerinde yüzyıllarca ‘katıksız” anlamına geldiğini unutup şimdi onu yalnızca 'salak' anlamında kullanan milletlerin mutluluğu, saflığını tamamen yitirmişti."
Sayfa 266 - Everest Yayınları·Kitabı okudu
" 'Defne Kaman, günde beş kadının öldürüldüğü bir ülkede yaşamaktan utanıyorum. Eğer bu memlekette kadınlar günde beş erkek öldürseydi, çoğunluğu erkek olan parlamentomuzdan şimdiye kadar kadınlara karşı onlarca kanun çıkartılır, kadın islahevleri bile kurulur ve sorun çözülürdü diye yazdığı için ona kinlenen herhangi biri bile canına kastetmiş olabilirmiş!”
Sayfa 248 - Everest Yayınları·Kitabı okudu
"Yedi yaşımdayken babam bir akşam sigara almak için evden çıktı ve bir daha dönmedi. Hiçbir eşyasını almadan çekip gitti. Onda tek bir fotoğrafımız bile yoktur! Oğlan çocuğu yerine kız olarak doğduğum için en başından beri beni sevmeyen annem, babamın evi, -aslında kendisini- terk edişini tamamen benim üzerime yıktı. Aynı gün o da beni aynı ev içinde terk etti. Babamın evi terk ettiği gün, benim hem babasız hem de annesiz kaldığım gündür."
Sayfa 228 - Everest Yayınları·Kitabı okudu
"İnsan kendini aynada görmek istemeyecek kadar çok üzgün olduğunda yüzü onu terk eder ve bazen yıllarca geri dönmez."
Sayfa 223 - Everest Yayınları·Kitabı okudu