Enes Ersöz

" Kuşkusuz her toplumun yararlı olabilecek her yeniliği hemen kabul ettiğini söylemek gibi bir yanılgıya düşmek istemem. İşin doğrusu, dünyadaki bütün kıtalara ve başka geniş bölgeler üzerinde yaşayan ve birbiriyle yarışan yüzlerce toplum arasında bazıları yeniliklere daha açıktır, bazıları direnir."
Sayfa 178·Kitabı okudu
1000Kitap
Reklam
" Türkiye için güç öğelerinin bir kısmı değişti, bir kısmı ise aynı kaldı. Anadolu'nun orijinal güç kaynağı, nohut, buğday, koyun ve keçiler üzerinde tekel sahibi olmanız, böylelikle inanılmaz bir nüfus patlaması yaşamanız, teknoloji ve siyasi yönetimlerde gelişmenizdi. Ancak nohut, buğday, koyun ve keçiler tüm dünyaya yayıldı, artık Anadolu'nun tekelinde değiller. bunun yanı sıra Anadolu ile ilgili başka şeyler değişmedi: özellikle coğrafyanız. Hâlâ ve daima Avrupa ile Asya arasındaki köprü olarak kalacaksınız. Geçmişinizde olduğu gibi bugün de jeopolitik konumunuz size bir avantaj sağladığı gibi kimlik bunalımları ve sorunlar da yarattı."
1000Kitap

Enes Ersöz

, bir kitap okudu
Puan vermedi·382 syf.·
8 günde okudu
·
2020 9. kitabı
Ahmet Hamdi Tanpınar
8.2/10 · 53bin okunma
" En iyisi düşünmemekti. Kaçmaktı. Kendi içime kaçmak. Fakat bir içim var mıydı? Hatta ben var mıydım? Ben dediğim şey, bir yığın ihtiyaç,azap ve korku idi."
Sayfa 182·Kitabı okudu
1000Kitap
" Şu hakikati kendi hayatım bana öğretti: İnsanoğlu insanoğlununun cehennemidir. Bizi öldürecek belki yüzlerce hastalık, yüzlerce vaziyet vardır. Fakat başkasının yerini hiçbiri alamaz."
Sayfa 181·Kitabı okudu
1000Kitap