Erdem Murat Tatlı

Erdem Murat Tatlı
@Erdem1969
Kılıçla Benim Aramda Serisinin yazarı Uzay Kurtları Kılıçla Benim Aramda-1 Akıncılar Kılıçla Benim Aramda-2 Serinin üçüncü kitabını yazıyorum
51 okur puanı
Eylül 2025 tarihinde katıldı
Kwatulu Düşerken
Kahramanlıklar, geçmiş zamanda alınan yanlış kararları düzeltmeye yetmeyecekti. Uzay Kurtları, Akıncılar
Bilim-Kurgu
Reklam
Canavar Palyaço
9/10
·400 syf.··
2026 38. kitabı
Fantastik Korku edebiyatının büyük yazarlarından Stephen King'in 1986 yılında ilk baskısı yapılan ünlü eseri O yayınlandığı yıllarda büyük bir ilgi görmüştür. Kitap hem sinemaya aktarılmış hem de dizi olarak çekilmiştir. Stephen King'in hayali kasabası Derry'inin kanalizasyonunu mesken tutan ve çocukları hedef alan bir şekil değiştiren ve daha çok palyaço şeklini alan canavarla yedi dışlanmış çocuğun yıllar içindeki mücadelesini anlatan kitap okuyucularını; çocukluk travmaları, masumiyetin kaybı, büyüme ve arkadaşlık bağları üzerinde de düşünmeye sevk etmektedir.
1000Kitap
OStephen King · Altın Kitaplar · 19877,4bin okunma

Erdem Murat Tatlı

, bir kitap okudu
9/10
·400 syf.··
2026 38. kitabı
Stephen King
8.9/10 · 7,4bin okunma
Osmanlı İmparatorluğu ve Ateşli Silahlar.
9/10
·384 syf.··
2026 37. kitabı
Gabor Agoston kitabı Osmanlı’da Ateşli Silahlar ve Askeri Devrim Tartışmaları aslında ezberleri bozan bir tarih incelemesidir. Yazar bu kitabında Osmanlı İmparatorluğunun, bilinenlerin aksine, güncel askeri teknolojiyi elinden geldiğince takip ettiğini ve uyguladığını bize göstermektedir. Bizde genel olarak Osmanlı İmparatorluğunun gelişen dünyayı takip etmediği ve teknolojiden uzak kaldığı söylenir. Bu doğru değildir. Osmanlı İmparatorluğu 18. Yüzyıldan itibaren ciddi askeri reformlar yapmış ve en son askeri teknolojiyi takip etmiştir. Osmanlı imparatorluğu Tarihi maalesef güncel siyasi tartışmalar nedeniyle ya göklere çıkartılmakta ya da yerin dibine batırılmaktadır. İşin gerçeği tarihteki her imparatorluk gibi tarihi süreç içinde ömrünü tamamlamıştır. Osmanlı İmparatorluğunun tarihe karışmasının pek çok nedeni vardır. Ama askeri teknolojiyi takip etmemek bunlardan biri değildir. Osmanlı’da Ateşli Silahlar ve Askeri Devrim Tartışmaları bize bu gerçeği akıcı bir dille anlatmaktadır. İnşallah bir gün, bu ülkede tarihi nesnel olarak, siyasetin gölgesinden uzak bir şekilde tartışabileceğimiz günler gelecek. İnşallah.
1000Kitap
Osmanlı’da Ateşli Silahlar ve Askeri Devrim TartışmalarıGabor Agoston · Türkiye İş Bankası Yayınları · 201755 okunma

Erdem Murat Tatlı

, bir kitap okudu
9/10
·384 syf.··
2026 37. kitabı
Reklam