Klasik bir Jules Verne kitabı. Kitabı okurken sonunu tahmin etmek de zor değil. Jules Verne 'den okuduğum ikinci kitap bu. İlki üniversitedeyken hocamın tavsiyesi olan Aya Yolculuk'tu. Bir tarzı olduğu kesin. Kolay, anlaşılır, akıcı bir dili var. Birkaç saatte bitirilebilcek türde bir kitap arıyorsanız tavsiyemdir.
Çok akıcı, çok sürükleyici keyifli bir okuma deneyimi oldu. Yeşilçamın en sevdiğim filmlerinden biri Süt Kardeşler 'in büyük bir ilham kaynağı olduğu belli. Vermeye çalıştığı mesaj da gayet açık.
GulyabaniHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518bin okunma
“He is more myself than I am. Whatever our souls are made of, his and mine are the same. If all else perished and he remained, I should still continue to be, and if all else remained, and we were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger. He’s always, always in my mind; not as a pleasure to myself, but as my own being.” Bendeki yeri çok ayrı bu kitabın, lisedeyken başlayıp başlayıp araya zaman girince hiçbir yeri kaçırmamak için tekrar başa alarak çokça kez okudum. Geçenlerde Margot Robbie 'nin filmi çıkacağını görünce tekrar okuyup tazelemek istedim. Bronte kardeşlerin aşığı olarak kitabı bir çırpıda bitirdim. Heathcliff çıldırttı beni ama. Toxicliği de geçtim, kötü bir karakter. Her karakterde aslında büyük hatalar var. Ama kitapta gerçekliklerin olmasının büyük bir nedeni de bu karakterler. Tam bir baş yapıt.