Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Feyza Dündar

Ebû Ubeyde b.el-Cerrah komutanlık ettiği yürekli ordunun içinde kalabalığı yararak yürüyor, bir yandan da şöyle sesleniyordu: "Uyanın artık! Elbiseleriyle nice göz kamaştıranlar vardır ki dinlerini kirletmişlerdir. Nice büyüklenip gururlananlar vardır ki, şahsiyetlerini yerle bir etmişlerdir. Günahlarınızı sevaplarla yok edin! Yerle gök arasını dolduracak kadar günahınız olsa ve sonra bütün samimiyetinizle iyi bir iş yapsanız, o hayırlı iş bütün günahlarınıza baskın çıkar!"
Reklam
Peygamber'in Aynaları
Peygamber'in AynalarıA. Ali Ural
9.3/10 · 2.389 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mal yığanlar diriyken bile ölü gibilerdi. Ancak dünyaya kalbiyle tutunmayanlar görebilirlerdi bunu.
Şirk, Kâinatı yaratan Yüce Allah'a teslim olmak yerine, kendi yonttuklarına teslim olmak demektir. Bu, Allah'tan gayrı her nesne olabilir, Lât ve Uzza olabileceği gibi, otomobil de, soy da olabilir, her ne olursa olsun bunlar Allah karşısında puttur.
Reklam
Gömleğin yırtıldığı yer
"Bir dağın yer değiştirdiğini duyarsanız inanınız, ancak bir insanın huyunun değiştiğini duyarsanız asla inanmayınız, çünkü insan hep yaratıldığı hâl üzredir."
Sayfa 123 - undefinedKitabı okuyor
200 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Yoldaki Mühendis
Yoldaki MühendisAbdullah Galib Bergusi
9.3/10 · 4.446 okunma
Allah'ım, zalimleri zalimlere musallat kıl ki birbirlerini kırsınlar.
İnsanoğlu yaratmayı ve yol açmayı sever, kuşku edilemez bundan. Peki neden aynı zamanda yıkmayı, kargaşayı da sever ?
Reklam
Feyza Dündar
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Serenad
SerenadZülfü Livaneli
9/10 · 136bin okunma
Düşünmeyi buyuran Kur'an'dır. Tarihten tabiata, soyuttan somuta gözlemleyiş, inceleme, araştırma, düşünme, öğrenme Tanrı buyruğudur. Her kişi, gücünün yettiğince bilim yolunda ilerlemek borcundadır.
Benim inandığım islam ülküsü, tarihi, Hazreti Peygamberle başlatmaz. İlk insandan başlar hakikat tarihi, yani hakikatin bilinişi. Hazreti Peygamberle en yüksek, en son, en mükemmel gelişme noktasına ulaşır; kıyamete kadar, yani, insanın bu dünya hayatı son buluncaya kadar da sürecektir.
Âdem
Düşmemiş medeniyet var mı ? Olsaydı ne değeri olurdu ? Önemli olan bir medeniyetin düşmeyişi değil, düşüşü dirilmesiz ölüme dönüşmeden doğrulmasını bilmesidir. Böyle olursa, düşüş, doğruluşun ve dirilişin bir bağışıklığı gibi o uygarlığın ömür boyu yeni düşüşlere karşı direnişini sağlayacaktır.