Fatma

Diplomalı cahiller okuryazar olamayandan daha büyük problemdi; zararlarını tahayyül etmek bile güçtü.
Reklam
Platon şöyle demiş: Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Önemli olan: hayatta, "en çok çok şey"e sahip olmak değil, "en az şey"e ihtiyaç duymaktır.
Hiçbir bitki bitkileşemez, hiçbir hayvan hayvanlaşamaz; lakin insan insanlaşır; zira ancak insan, kendi mertebesine ait yetileri ve yetenekleri gerçekleştirdikçe, geliştirdikçe insan olur. Dolayısıyla insanlık olan/olunan bir şeydir. ... Hiçbir varlık kendi mertebesinden dışarı çıkamaz ama insan insanlığından çıkabilir.
" Ey talip, unutma ki kirlenmemek kirden münezzeh olanlara, arınmak ise yazgısı kirlenmek olanlara özgüdür. Demek ki sen kirlenmemekle değil, arınmakla mükellefsin!"
Yaşamışım ya da ölmüşüm! Kimim umurunda? Yer yok, yurt yok.
Reklam