Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Galip

Galip
@GalipBey
"Bilmediklerim bildiklerimi döver” dedi Aleksi Pavloviç. “Çoğunluğun tahakkümünden değil, cahilliğim hep kavgacı.”
80 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı
Galip tekrar paylaştı.
Hz. Ömer bin Hattab (r.a.) dedi ki ; “Bir kardeşinizin ayağının kaydığını ( yanlışa düştünü ) gördüğünüzde onu düzeltin , Allah’a onu tevbesini kabul etmesi için dua edin, onun aleyhine şeytanına yardımcı olmayın. “
Reklam
Galip tekrar paylaştı.
Hepimiz aynılaştık, en gizli arzularımızı bile biliyoruz.
Galip tekrar paylaştı.
Bir aslın gelişme seyrini takip etmeyen ve ilk vukua gelenin etrafında bir tekamül silsilesi alamayan yenilikler, tam bir ölümdür.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Galip tekrar paylaştı.
İnsanlık bekayı büyük bir zevk bilmekle beraber, yenilikten lezzet alır. Fakat sevilen yenilik ölümün yeniliği değil, hayatın yeniliğidir.
Galip tekrar paylaştı.
Lebîd: "Her yeninin bir tadı vardır, fakat ben ölümün yenisini tatsız buldum."
Reklam
Galip tekrar paylaştı.
Hep şair olmak isterseniz, hakikatın darbeleri karşısında nazım ve ahengi kaybedersiniz. Hep akıllı ve mantıklı olmak isterseniz, henüz kavrayamadığınız hayat tecellileri karşısında, kötümser olursunuz. Aklı ve hissi birlikte kullanmak asıl hakka dönüklüktür.
Sünnetullah bu şekildedir; Cenâb-ı Hak bir şey isterse sebebini de hazırlar.
Ecel, her canlının hayatının son bulması için Allâhü Teâlâ Hazretlerinin takdir buyurmuş olduğu muayyen (belirli) vakittir. Herkesin bir eceli vardır. Ölüm sebepleri değişse de ecel değişmez. Binaenaleyh bir kimse tarafından katledilen birisi de Allah indinde takdir edilmiş olan eceliyle vefat eder. Cenâb-ı Allah, kâtilin öldürme işini yapacağını ve katlin meydana geleceği zamanı ezelde bildiği için ölenin ecelini o minval üzere takdir buyurmuştur. Yoksa katil, maktulün daha çok olan hayat müddetini kısaltmış değildir. Katilin mesuliyeti ise takdir-i ilâhînin ne şekilde olduğunu bilmediği halde yasak olan katil fiiIine cüret ederek, fesada âlet ve kaza-yı ilâhînin o sûretle tecelli etmesinden nâşidir.
İslâm dininde darlıktan kurtulmak için işleri tedbir hususunda dikkat gösterilir. Bir işte darlık, meşakkat görülünce ruhsat ve genişlik gösterilir. Umumî menfaatler, husûsî menfaatler üzerine tercîh olunur. Daha büyük zararı def için hafif zarar tercih edilir. Fakir ve zayıfların ihtiyacını gidermek için zenginlerin, mallarından zekât adında belirli bir miktarını vermeleri lâzım gelir. Kişilerin birbirine zorbalık etmelerine meydan verilmez.
İslâm dini sayesinde hayatın bazı sıkıntıları hafiflemiştir. Evet, bu dinde hayatın zahmetlerini, geçimin şiddetlerini hafifletecek ve kolaylaştıracak maddî ve manevî muhtelif yollar gösterilmiştir. Bu hikmetli dinde umumî maslahatları düzene koyacak birçok hükümler mevcuttur.
480 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.