Hale

Türkiye halkları deyimi, aynı zamanda 1961 Anayasası'nın 3. maddesinde yer alan, "Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür." temel hükmüne de aykırıdır.
Sayfa 415 - Halkçılık
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Çünkü tarih, geçmişte neler olup bittiğini bilmek için okutulmaz. Tarih, öğrencinin gelecekte kendi milletinin hayatını temin için tâkip edebileceği yolu ve yapacağı hareketi öğrenmesi için öğretilir. Esas gaye budur.
Sayfa 253
Gerçekten durdurulamadı...
Prof. Dr. Feridun Ergin, Atatürk'ten sonra enflasyona başvurulduğunun acısını duyarak, üzüntüsünü şöyle belirtmektedir: "Enflasyon, O ölümsüzlüğe geçerken başlayacaktı ve bir daha durdurulamayacaktı."
Sayfa 334
Atatürk enflasyona rıza göstermiyor:
"Hükümet olarak yılda iki kez ödeme yapamayacak duruma düştüğümüz olurdu. Gider konuşurdum birkaç milyon liralık emisyonun bizi ferahlatacağını anlatmaya çalışırdım. Bir defa bile evet dedirtemedim."
Sayfa 334 - İsmet İnönü anıları