Halime nur sevim

Halime nur sevim
@Halimeder
Lisani Hafi kitabının yazarı
7
İlaçların üzerinde, “Serin yerde muhafaza ediniz," yazarken kelimelerin üzeri boş. Kelimeler ilaç değil çünkü. Kelimeler aç! Yalanın soğuğu koruyor şimdi onları. Yüzyıllar öncesinden kalmış bir ceset gibi koruyor. Bu yüzden kaçıyorlar güneşten köşe bucak. Kasketlerini eğiyorlar yüzlerine tanınmamak için.
Sayfa 30·Kitabı okudu
Reklam
8
Ağaçlar hayatın sembolüyken neden sana ölümü hatırlatıyor? "Silmeye uğraştıkça, silgiyi bastırdıkça üzerine, iyice gömülüp sabitleşiyor," diyorsun.
Sayfa 34·Kitabı okudu
24
Aşağıya inmeden bir cümleyle anlatmalı hayatı. Ama yazık, salıncak aşağıya kayıyor; bu ürperiş hayat olamaz mı?
Sayfa 89·Kitabı okudu
26
Sevgili Dost, Hafız, "Hiçbir yol yoktur ki sonu olmasın," demiş ama ne çıkar! Bizim otobüslerimizin aynalarında hâlâ, "Ömür biter yol bitmez," yazıyor. "Düz yolda da sürçer insan," deyince Çehov, Âşık Dertli cevap veriyor: "Doğru gitsem yollar komaz / Bükük yollar boynum gibi."
Sayfa 95·Kitabı okudu
58
Picasso'ya yaptığı tabloların gerçeği yansıtmadı ğı söylendiğinde şu cevabı vermiş: "Zaten gördüğümüz hiçbir şey gerçekte olduğu gibi değildir ki!"
Sayfa 194·Kitabı okudu
Reklam