A. Ali Ural
Sevgili Dost! Bu sabah kuş sesleriyle uyandım. Ne güzel değil mi? Hayır, güzel değil! Açık penceremden ok gibi dalıp yastığıma saplanan karga sesleriydi. Kuş sesleri dediğimde aklına asla karganın gelmediğini biliyorum. Bu, karganın da bir kuş türü olduğunu bilmeyişinden değil, karganın türünün en önemli özelliği olan güzel bir ötüşten mahrum oluşundan elbette. Yüzümü yıkarken acaba diyordum; acaba türümüzün en önemli özelliklerini taşıyor muyuz? Hareketlerimiz ve sözlerimiz nerelere saplanıyor? Acaba 'insan' denince hatırlanıyor muyuz?
206 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1999

10/10 puan verdi
Sevgili Dost'um Ali Ural. Önce kitabını, sonra bendeki tesirini anlatacağım, müsaadenle.. Kitap 61 mektuptan oluşuyor. Neden 61?
191 syf.
10/10 puan verdi
Sevgili Dost, Her defasında bu iki kelimeyle başlıyorum mektubuma. Çünkü bu iki kelimeden her biri, gücünü diğerinden alıyor. Sevgili olunmadan dost, dost olunmadan sevgili olunmuyor. Beğendiniz
10/10 puan verdi
Sevgili Okur, Bu incelemeyi mektup tarzında yazarak unutulan, yok olmaya yüz tutmuş bu değeri bir nebze olsun hatırlatmak ve naçizane yaşatmak istedim, anlatıcımızın hatırlattığı ve
Bugün günlerden o gün.
Puan vermedi
Bazen öyle biran olur ki yapacak hiç bir şey yok sanırsınız ansızın biri çıkar, gelir her şey hallolur. İyi ki varlar ansızın gelen güzel insanlar. Teşekkür ve dua ettiğim naif yüreklere
9/10 puan verdi
Bilmiyorum, bazen hayretler içerisinde kalıyorum elime gelen kitabın o an ‘’okumazsam olmaz’’ hissine kapılma durumuna.. Hüzünle dolu dünyamda, insanlarla konuşmak istemeyiş zamanımda kapı
266 syf.
6/10 puan verdi
Uzun zamandır okumayı planladığım, iş yerinde ki kütüphane rafında bana sürekli bakan kitabı sonunda bitirdim. Dosta yazılacak, anlatılacak ve aktarılacak tüm duyguları içinde barındıran bir eser. Tabi normal bakarsanız abartılı durabilir ama bence bir dostun olmalı ve onu da her anlamada yaşamalısın. Güzel dostlar bulmanız dileğiyle... Kitapla kalın...
Posta Kutusundaki MızıkaA. Ali Ural · Şule Yayınları · 202021,6bin okunma
Nerede yaşadığını bilmiyorum. Altmış birinci mektup kefareti ödüyor.
Puan vermedi
Kitap bir olay üzerine yazılmış bir kitap değildir aslına bakarsanız yazıldığından bile şüpheliyim. Açıkça söylüyorum yazar karşıma geçmiş konuşuyor her konuda benimle, arada büyüsüne kapılarak acaba beni izliyor mudur diye oturuşuma çeki düzen bile veriyorum. Sonra konuşuyoruz konuşuyoruz konuyoruz... her konuda konuştuğumu zannediyorum o yeni bir konu daha açıyor ve böyle sürüyor ama şu an bu konuşmayı bitirmiş bir şekilde karşınızdayım. 2 günlük akıcı bir konuşmaydı benim için, dün akşam bu kitaba başladığım için çok sevinçliydim bu günse bitirdiğim için içimde bir burukluk var öyle sürükleyici bir kitap yani eğer devamı olsa belki sabaha kadar okuyacaktım. Bir kitap incelemesi bana göre kitabın içeriğini anlatmaması gerek çünkü özeti ve reklamı her yerde var zaten inceleme demek kitabı okurken yaşadığınız durum ve kitaba karşı hissettiğiniz duygu durum demek bana göre tabiki bazıları için içeriğini incelemek demektir ne olsa zevkler ve renkler tartışılmaz. İyi konuşmalar.
Posta Kutusundaki MızıkaA. Ali Ural · Şule Yayınları · 202021,6bin okunma
BİR ZARFI AÇMAK KADAR KALBİ TİTRETEN NE VARDIR…
7/10 puan verdi
En son ne zaman mektup aldım diye sordum kendime.Yaklaşık yirmi yıl kadar önceydi;annemden geliyordu mektup.Yurdun bahçesinde ağlaya ağlaya okuduğumu anımsıyorum. Evimden ilk defa ayrılmıştım annem
9/10 puan verdi
Daha ilk sayfadan kalem arıyorsunuz cümlelerin altını çizmek, paragrafların yanına yıldız koymak için. Bazen alıyor götürüyor cümleler sizi düşünceden hatıraya, hatıradan kişilere, kişilerden hayata... Bazen tekrar tekrar okuyorsunuz cümleleri yutmak istemediğiniz o lezzetli lokmalar gibi. Hepsi hayatın içinden dersler, fikirler, veciz sözler ve bazen ayet ve hadisler... Hayata bir pencere daha açmak için okuyun derim.
Puan vermedi
Bir kitaba aşık olunuyorsa şayet; gözümdeki kitaptır. Çok sevdiğim bir arkadaşın tavsiyesi üzerine başlayıp yine hep tavsiye ettiğim kitaptır. İnsanın içinde kendini bulduğu ve tıpkı kendisi ile dertleşip yarenlik ettiği yer tam da burasıdır. Ne diyoruz ; içinde kendini bulduğun her şey senindir. Bir kitap. Bir şiir. Bir türkü. Bir gönül.. Bir memleket..

A. Ali UralYazar · 30 kitap
1959'da Samsun Ladik'te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladı. İlk şiiri Mavera Dergisi'nde çıktı. (1982) Yükseköğreniminin ardından bir süre editörlük yaptıktan sonra Şûle Yayınları'nı kurdu. 1989'da Merdiven Sanat isimli aylık bir sanat dergisi çıkardı. 24 sayı çıkan bu derginin yanı sıra Kitaphaber isimli iki aylık bir kitap-kültür dergisi yayınladı. Yayın yönetmenliğini de yaptığı bu dergilerde şiir, öykü ve makalelerini yayınladı. Ural'ın yayınladığı dergiler arasında bir şiir ve poetika dergisi olan Merdivenşiir de bulunuyor. (2005-2007) 2006-2012 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şube başkanlığını yapmış olan A. Ali Ural, bir dönem de Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu üyeliğinde bulundu. İstanbul Uluslararası Şiir Festivali Yürütme Kurulu üyesi olan Ural, Ejderha ve Kelebek adlı eseriyle, Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2010 Deneme Ödülü'nü aldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde "Yaratıcı Yazarlık" ve "Yazılı ve Sözlü Anlatım", Süleyman Şah Üniversitesi'nde "Türk Dili" dersleri veren A. Ali Ural, 2012 yılının Şubat ayında birinci sayısı çıkan ve edebiyat ağırlıklı bir sanat dergisi olan Karabatak' ın yayın yönetmenliğini yapıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.