Yağmur Sonrası

Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

Yağmurdan Sonra - Sarah Jio Kitap İncelemesi
2020 7. kitabı
Sarah Jio’nun 2013 yılında yayımlanan Yağmurdan Sonra (orijinal adıyla The Last Camellia), yazarın romantizm, gizem ve tarihi kurguyu birleştiren tarzını yansıtan bir başka duygusal roman. Mart Menekşeleri gibi, bu kitap da geçmişle günümüz arasında köprü kuran bir hikâye sunuyor ve aile sırlarını çözme teması üzerine kurulu. Aşağıda, kitabın konusu, temaları, karakterleri, yazım tarzı ve genel değerlendirmesi üzerine bir inceleme yer alıyor. Konu Özeti Hikâye, iki farklı zaman diliminde ilerliyor: 1940’lar ve 2000’ler. Günümüzde, Flora Lewis adlı bir botanik uzmanı, New York’taki işini bırakıp İngiltere’deki Livingston Malikanesi’ne gider. Görevi, malikanenin bahçesinde kayıp olduğu düşünülen nadir bir kamelya türünü bulmaktır. Ancak Flora, malikanede araştırma yaparken, Livingston ailesinin geçmişine dair karanlık sırlarla karşılaşır. 1940’larda ise Lady Anna, Livingston Malikanesi’nin hanımıdır ve kendi trajik hikâyesini yaşamaktadır. Anna’nın hayatı, malikanenin bahçesindeki kamelyalarla ve aile sırlarıyla derinden bağlantılıdır. Flora, geçmişteki bu sırları çözmeye çalışırken, kendi hayatındaki duygusal ve etik ikilemlerle de yüzleşir. Hikâye, aşk, kayıp, ihanet ve yeniden doğuş temalarını işlerken, kamelyaların sembolik anlamı etrafında şekilleniyor. Temalar ve Mesajlar Aşk ve Fedakârlık: Kitap, hem Flora’nın hem de Anna’nın hikâyelerinde aşkın farklı yüzlerini ele alıyor. Aşk, bazen fedakârlık gerektirirken, bazen de kişinin kendi sınırlarını zorlamasını sağlıyor. Geçmişin Gölgeleri: Geçmişteki olayların, özellikle aile sırlarının, günümüzdeki hayatları nasıl etkilediği kitabın ana temalarından biri. Jio, bu temayı kamelyaların gizemiyle ustalıkla harmanlıyor. Doğa ve Sembolizm: Kamelyalar, hikâyenin merkezinde yer alıyor ve güzellik, kırılganlık ve sır saklama
Alıntı
2025 53. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 00:08
Bora Bora’da yağan bir yağmur, bazen bir ömrü silip baştan yazabilir… Sarah Jio’nun Yağmur Sonrası romanını okurken içimde bir yerler yavaşça kabuk bağladı. Bu kitap, sadece savaşın gölgesinde geçen bir aşk hikâyesi değil; aynı zamanda yıllar sonra gelen bir mektupla hayatın yeniden sorgulanması, geçmişin iziyle bugünün kalp çarpıntısının yarışması… Ana karakter Anne’in gözünden, hem gençliğini hem de yaşadığı pişmanlıkları izlemek yüreğimi burktu. Bora Bora Adası'nın o cennet gibi doğasında, bir yandan savaşın karanlığı, bir yandan da bir kulübede filizlenen sıcacık bir aşk... Ve sonra yıllar geçiyor… Biten mi aşk? Yoksa sadece derinlere mi gömülüyor? Bu kitap bana şunu hatırlattı: Bazı mektuplar geç gelir ama tam zamanında açılır. Ve bazı aşklar vardır, susar ama hiç ölmez. Eğer siz de geçmişte yarım kalan bir hikâyeniz var mı diye hiç düşündüyseniz, bu kitap sizi çok derinden yakalayabilir. Yağmur Sonrası, kalbinizin en kırılgan köşelerine usulca dokunan bir roman.
2025 24. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 09:12
İkinci dünya savaşı yıllarında gönüllü hemşire olarak Bora Bora adasına giderek hayatının en zorlu günlerini yaşayan Anne'ın hikayesine tanık oluyoruz satırlarda. Kendisi gibi hemşire olan arkadaşı Kitty'nin hikayesi de oldukça etkileyici. Anne, nişanlı ama bu adada gerçek aşkı buluyor. Gelgitler yaşıyor. Sevdiği adamla buluştuğu bungalovda bir cinayete tanık oluyor. Yıllar sonra tüm sırlar açığa çıkıyor. Klasik Sarah Jio kitapları gibi ilerleyen, etkileyici bir kitap. Hikaye savaş yıllarında geçtiği için bir kez daha savaşa hayır, diyelim.
2024 7. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2024 00:00
Kalemini oldukça merak etmeme rağmen okumaya geç kaldığımı hissettiğim yazarlar arasındaydı. Önceliği bolca tavsiyesini aldığım yağmur sonrasından yana kullandım. . Seneler sonra gelen bir mektup üzerine, gerçeklerin artık bilinmesinde sakınca görmeyen Anne Calloway, geçmişin tozlu raflarını ilk torunu ile paylaşıyor ve birlikte büyük bir sır perdesini aralıyorlar… peki ya öğrenecekleri şeylere hazırlar mı? Ben bile okurken yer yer hazır olmadığımı düşündüm… .
2021 5. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 10:26
Titaniğe uzaktan benzer bir kitap, nişanlanacağı kişideki hislerinin gerçekliğini fark etmeyen ya da gerçek olduğunu düşünmeyen bir kadın, bunu tam anlamıyla anlamak için ise bir adaya arkadaşıyla gitmeye karar verir, orda yeni biriyle tanışır ve onunla geçirdiği vaktin kendisine çok iyi geldiğini düşünür ama ne yazık ki adadan ayrılma vakti gelmiştir ve tanıştığı adamla yolları ayrılır, taaki 70 yaşına geldiğinde kendisini beklediği kişiyi tekrardan görene dek...
Yağmur SonrasıSarah Jio · Arkadya Yayınları · 201320,6bin okunma
Ona onu özlediğimi söyle.
·347 syf.·
2025 14. kitabı
Kitap, gayet akıcı ve açık. İçeriği ise, İkinci Dünya Savaşı dönemindeki Anne Calloway ile günümüzde yaşayan karakterler arasında kurulan bağ üzerinden hem bir aşk hikâyesi hem de dostluk, ihanet ve kayıplar üzerine dokunaklı bir kitap. Beni çok etkiledi. Çokta ağladım. Özellikle Anne’in masum aşkı ve Kitty ile arasındaki karmaşık dostluk bağı, kitabın duygusal yükünü taşıyor. Anne ve Westry arasındaki aşk, savaşın ortasında filizleniyor ama imkânsızlıklar, yanlış anlaşılmalar ve ihanet nedeniyle yarım kalıyor. Yıllar geçse de birbirlerine verdikleri sözleri ve bitmeyen umutları çok güzel. Kitap bize aşkı, tutkuyu ve sadakati gösteriyor. Ne olursa olsun ne şartlar sizi karşılıyor olsa bile birbirini seven insanların ne sevgisinin eksildiğini ne sadakatin tükendiğini ne de tutkunun bittiğini görürsünüz. Yeter ki sevmiş olalım.
2015 59. kitabı
Bu kitapta sevginin bir üst seviyesnini kıskançlık olduğun anladım. Bir erkeğin ne kadar vefalı bir aşık olabileceğini ve bir kadının da gururna yenik düşmesini aşkta gurur olmayacağını anlıyorum.
2025 10. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 08:29
Okuduğum en sarsıcı kitaplardan biriydi. Sarah Jio'nun kalemi, beni içinde bulunduğum psikolojik buhrandan koparıp bambaşka bir dünyaya sürükledi. Hikâyenin içine öyle çekildim ki karakterler sanki eski arkadaşlarım gibi belleğime kazındı. Onları ve bu kitabı asla unutmak istemiyorum. Bitirdikten sonra bir boşluk hissettim… ama aynı zamanda bir tür hafiflik. Ruhuma dokunan bu kitabı herkese öneriyorum.
·347 syf.·
2015 226. kitabı
Bence sarah jio'nun diğer kitaplarına nazaran en iyisi bu idi. Tür aynı, üslup aynı, konu farklı ama hep aynı sürükleyicilik. Sadece tek bir kişiye aşık olunabileceğini ve diğerlerinin sadece teselli olduğunu çok iyi anlatıyor.
2019 47. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2019 18:39
"Bogurtlen Kisi" ile tanidim Sarah Jio'yu... "Yagmur Sonrasi" yazarin okudugum 3. Kitabi. Harika bir anlatim harika bir aşk oykusu ve harika bir sonuc. Kitabi okumaya basladiginizda elinizden birakamiyorsunuz ve her sayfa diger sayfada ne olucak meraki tasiyor. Cok surukleyici ve keyifliydi bu kitabi okumak. Kitap severlere kesinlikle tavsiye ediyorum tabiki bu guzelligi ...

Sarah JioYazar · 17 kitap
Sarah Jio, 18 Şubat 1978 yılında doğdu. Amerikalı yazar, çocukluğunu Washington’da geçirdi. Ardından Western Washington Üniversitesi’ne girdi ve İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Sarah Jio, Glamour dergisinin baş yazarlarından biridir. Yazarın birçok dergide ve gazetede yüzlerce makalesi yayımlanmıştır. Gazetecilik bölümü mezunu olan Sarah Jio’nun gazetelerde ve dergilerde yayımladığı makalelerin konuları; yemek, beslenme, sağlık, eğlence, seyahat, kilo verme, alış-veriş, psikoloji, bebek ve çocuk bakımı üzerinedir. Sarah Jio’nun ilk romanı Mart Menekşeleri, 2011 yılının Nisan ayında yayımlandı ve büyük başarı elde etti. Kısa zamanda Türkçe de dahil birçok dile çevrilen kitap, 2011 yılında Library Journal’ın “Yılın En İyi Kitabı” ödülüne sahip oldu. Kitap yazarlığı konusunda uluslararası başarıyı yakalayan Sarah Jio’nun diğer eserleri Böğürtlen Kışı, Son Kamelya, Yeşil Deniz Kabuğu, Agapi, Yağmur Sonrası ve 2016 yılında yayımlanan Kelebek Adası adlı kitaplardır.