Kübra Şahbaz

Kübra Şahbaz
@Kbra957
"Zâhirde sükûn, bâtında fırtına.. "
Fakat şunu da bilir ki yaşamak bu, harap olmaktan başka bir şey değildir
Sayfa 254·Kitabı okudu
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Her şey geçer, ama
Her şeyin geçeceğini bilmek için onun yaşına gelmek lazımdı. Hem, her şey geçer ama, saçlarının rengini siler, gözlerinin alevini kapar ve derinin üstüne kara kalemle bir sürü çirkin çizgiler çizer.
Sayfa 253 - Meliha ve annesi·Kitabı okudu
Can sıkıntısı, asrın hastalığı
Çünkü bu kelebek tutulduğu anda bütün lezzetler kaybolur, bütün vehimler silinir ve dünyevi tatların rengarenk bulutları arasında korkunç bir şey görünür: Boşluk. Derin bir can sıkıntısı ruhu kaplar. Can sıkıntısı, asrın hastalığı.
Sayfa 119·Kitabı okudu
Ölüm
Ölüm bir eve girince sağ kalanları da biraz öldürüyor. Bu sukût ondandır. Her başın içinde bir ölüm. Kimse konuşmaz, hızlı yürünmez, bardak masanın üstüne yavaş konur, nefes alırken bile ses çıkarmamaya çalışılır. Sağların ölüye bu benzeyişleri insanlarda bir müsavi olmak ihtirası bulunduğunu gösterir. Bir nevi adalet.
Sayfa 86 - Müsavi: eşit, denk·Kitabı okudu