Muhammet Çelik

Muhammet Çelik
Türkçü, Muhafazakar, Ülkücü Ahmet Alp ile Almıla Nisa'nın babası Atsız'ın bir kitabını bile okumamış okurlara geri takip yapmıyorum. Saygılarımla
9/10
·184 syf.··
Beğendi
·
2021 3. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 10 Ocak 2021 22:14
Ülkemiz, devamı olduğu Osmanlı İmparatorluğunun tarihini de hesaba katarsak hatta onun da öncesi olan Anadolu Selçuklu devletinin Alanya'yı başkent etmesini de hesaba katarsak, yaklaşık 1000 yıldır Doğu Akdeniz'de sahili olan bir ülke. Bunun yaklaşık 300 yılında Doğu Akdeniz'in tek hakimi. Bugün Doğu Akdeniz'de en uzun kıyıya sahip ülke. Ancak güncel siyasette yokmuş gibi davranılıyor. Cihat Yaycı, bu haksızlığa en çok ses çıkartanlardan. Ömrünün milletinin bu davasına vakfetmiş biri. Söyledikleri şükürler olsun ki kaile alınmaya ve gündeme taşınmaya başlandı. Bu noktada onun emeği tartışılmaz. Kitap doğu akdenizde yok sayılışımızı, benzer davalarda alınan kararların nasıl lehimize olduğunu, hangi ülkenin kiminle ne ilişkisi olduğunu detaylı bir inceleme ile anlatıyor. Kitapta olumsuz özellik olarak birkaç yerde aynı cümlenin tekrar ettiğini gördüm. Muhtemelen konunun hassasiyeti nedeniyle Yaycı Bey bu hususların altını çizmek istemiş. Her Türk Evladının okuması hatta gündeminde tutması gerek.
Doğu Akdeniz’in Paylaşım Mücadelesi ve TürkiyeCihat Yaycı · Kırmızı Kedi Yayınevi · 2020238 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim

Muhammet Çelik

, bir kitap okudu
9/10
·184 syf.··
Beğendi
·
5 günde okudu
·
Okunma: 10 Ocak 2021 22:14
·
2021 3. kitabı
9/10
·184 syf.··
Beğendi
·
2021 2. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 03 Ocak 2021 21:32
Her geçen gün bağımız daha gevşese de en uzak noktasından balkanlara kadar büyük kesintisiz bir kültür ortaklığı bulunmaktadır. Bu kitap bu ortaklığın hakkında başlangıç sayılabilecek ve fazla detaya girilmemiş öğelerini anlatan bir kitap. Kitapta okuduğum bazı konular beni şok etti, ben İslamın bir getirisi zannettiğim hususlar meğer eski inançlarımızdan kalma öğelermiş. Örneğin boş eve girdiğimde selam verilmesi gerektiğini rahmetli dedem bana defaatle söylerdi. Ancak bu durum İslam öncesi evleri koruyan iyi ruh inancından kalma bir alışkanlıkmış. Bu tarz örneklere meraklıysanız okumanızı tavsiye ederim.
Kadim Türklerin Mitolojik HikayeleriFuzuli Bayat · Ötüken Neşriyat · 2021511 okunma
8/10
·363 syf.··
Beğendi
·
2021 1. kitabı
·
25 günde okudu
·
Okunma: 03 Ocak 2021 17:59
Bir meslek mensubu olmak için üniversite okuyoruz ancak bu mesleği içinde kalmak için bilgilerimi pekiştirmiyoruz. Sonuç içi boş meslek sahipleri ile dolu bir piyasa. Velhasıl branşım ile dolaylı ilişkisi olan (Ulaştırma kürsüsü mensubuyum) bu bilim ile ilgili kitabı alıp okumaya başladım. Birçok bilgiyi tekrar ettim. Birçok bilgiye de yeni kavuştum. Güzel bir özet ve inşaat mühendisine yetecek kadar jeoloji bilgisi isteyenler için iyi bir tercih.
İnşaat Mühendisleri İçin JeolojiNail Ünsal · Nobel Akademik Yayıncılık · 20154 okunma