Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnşaat Mühendisleri İçin Jeoloji

Nail Ünsal
9/10
3 Kişi
4
Okunma
2
Beğeni
257
Görüntülenme
İnşaat Mühendisleri için Jeoloji kitabı, 1991 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde okuttuğum dersleri kapsamaktadır. Jeolojinin uygulama alanında hızlı bir gelişme göstermesi, kita­bımızın bu ikinci baskısında yeni konuları işleme ve öğretme imkanı vermiştir. Jeoloji verilerinin İnşaat Mühendisliğinin Geoteknik, Deprem Mühendisliği ve Hidrolik anabilim dallarının farklı alanlarında kulla­nılmasının yaygınlaşması, jeolojinin önceki yıllara göre daha da hızlı gelişmesini sağlamıştır. Çağımızda gelişmiş ülkeler jeoloji bilimine gerekli önemi vermekte, buna bağlı olarak her türlü petrol, maden ve yeraltı suyu gibi servetlerini en iyi şekilde kullanmakta, bunun yanında üzerinde yaşadığı yeryüzeyini çok iyi tanıması sayesinde deprem, heyelan ve volkanlar gibi doğal afetlerden de en az zararla kurtulmayı başarmaktadır. Ülkemizin aktif bir fay hattında olmasından dolayı, jeoloji biliminin çok daha iyi şekilde öğretilmesi gerekmektedir. Bu baskının son bölümlerinde özellikle mühendislik işlerine, jeolojik olayların etkisi açısından değerlendirilmesine yer verilmiştir. Kitabımızın inşaat ve jeoloji mühendisliğinde araştırıcı, uygulayıcı olarak çalışan elemanlara ve özellikle geoteknik anabilim dalında yetişmek isteyen öğrencilere yararlı olduğunu görmek, bize ulaşılmaz zevk ve mutluluk verecektir. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Nail Ünsal
Nail Ünsal
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 20 dk.Sayfa Sayısı: 294Basım Tarihi: 2015Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
ISBN: 9786053201779Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
294 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Toprak oluşumunu bilmek önemli. Jeoloji Mühendisliği hizmet yelpazesi önemli oranda geniştir. Doğal kaynak, çevre ve afet yönetim süreçleriyle ilgili olarak metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, enerji hammaddelerinin ve sıcak ve soğuk su kaynaklarının aranması ve ekonomik kullanımı kararlarında; deprem, heyelan, kaya düşmesi, sıvılaşma, su baskını daha bir çok etken zemini etkilemektedir. Peki ya bizim için zemin ne ifade eder. Yapıyı kurduğumuzda üzerine gelecek yükleri aktarmak için uygun dirence dayanması gerekli. Zemin koşullarını bilmeden bir yapı yapmak risklidir. Geoteknik araştırmalar ve laboratuvar deneyleri ile zemin koşulları gözden geçirilerek zemin üzerine yapının uygun olup olmayacağı belirlenir.
İnşaat Mühendisleri İçin Jeoloji
İnşaat Mühendisleri İçin JeolojiNail Ünsal · Nobel Akademik Yayıncılık · 20154 okunma
Reklam
363 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 günde okudu
Bir meslek mensubu olmak için üniversite okuyoruz ancak bu mesleği içinde kalmak için bilgilerimi pekiştirmiyoruz. Sonuç içi boş meslek sahipleri ile dolu bir piyasa. Velhasıl branşım ile dolaylı ilişkisi olan (Ulaştırma kürsüsü mensubuyum) bu bilim ile ilgili kitabı alıp okumaya başladım. Birçok bilgiyi tekrar ettim. Birçok bilgiye de yeni kavuştum. Güzel bir özet ve inşaat mühendisine yetecek kadar jeoloji bilgisi isteyenler için iyi bir tercih.
İnşaat Mühendisleri İçin Jeoloji
İnşaat Mühendisleri İçin JeolojiNail Ünsal · Nobel Akademik Yayıncılık · 20154 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.