Aşk Düşünce Yollara II – Hikâye-i Râbîa

Münib Engin Noyan

Aşk Düşünce Yollara II – Hikâye-i Râbîa Konusu

… ve Râbia! Güçlü kurgusu, şaşırtıcı karakterleri ve Münib Engin Noyan’ın kendine has anlatım üslûbuyla tadlanmış “Aşk Düşünce Yollara” adlı roman üçlemesinin ikinci kitabı olan “Hikâye-i Râbia”da onun başına gelenleri öğreniyoruz! Tıpkı gönlünün sultânı Bilâl gibi, bu defa Râbia’da savruluyor kaderinin fırtınasında… “Hikâye-i Bilâl”de yer alan olaylar ve ilişkiler zincirinin bazı halkları çözülürken, onlara yeni halkalar ekleniyor, girift ve alabildiğine şaşırtıcı gelişmeler birbirini kovalıyor. … ve Yûsuf Bilâl! 1856 yılında sevk-i kaderle varlığından bile haberdâr olmadığı Amerika’ya savrulmuş olan ceddi Bilâl’in akıllara durgunluk veren macerasından 156 yıl sonra, ecdâd yurdu Türkiye’ye, Istanbul’a, Üsküdar’a geliyor! Ve Yûsuf Bilâl, İmam Bilâl’in ve ölümsüz aşkı Râbia’nın izlerini bulmaya çalışırken kaderin bilinmezleri şaşırtıcı bir şekilde tecellî ediyor… Hülâsâ, “Hikâye-i Râbia”, yepyeni kahramanları ve sıradışı olay örgüsüyle yine heyecandan heyecana sürüklüyor, şaşırtıyor, derin derin düşündürüyor, kâh güldürüp, kâh ağlatıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 318Yayınlanma Tarihi: Şubat 2017Yayınevi: Profil Yayıncılık
ISBN: 9789759963378Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Ekrem KALKAN

@siyah008
28 Nisan 2020 05:10
10/10 puan verdi
Hikaye-i Bilal yazarın birinci kitabı ve devamı olan Hikaye-i Rabia iki kitap için de anlatımın ne kadar güzel olduğunu teslimiyetin sabrın ve hakkın herşeyden ve herkesten üstünde vebkudretli olduğunu en güzel şekilde ifade etmişler. Allah (cc) yazan da yazdırandan da razı olsun. İki kitabı da herkese tavsiye ederim..
12 etkileşim
Kitap ve Kahve Delisi

Kitap ve Kahve Delisi

@kitapvekahvedelisi
22 Ağustos 2016 19:29
9/10 puan verdi
Aşk düşünce yollara hikayeyi-Rabia serinin ikinci kitabı. Çocukluklarında bir birlerine sevdalı olan Bilal ve Rabia birbirlerine yazılı olduklarını düşünüyorlardı ama Hak Teala onları çetin bir sınava tabi tuttu. Birinci kitapta Bilal'in tarafından okumuştuk olayları bu kitapta da Rabia'nın tarafından hikayeye devam ediyoruz. Zenci ailenin beyaz olarak dünyaya gelen bebeğide büyümüş ve İstanbula hikayenin yaşandığı yerleri ziyarete gelir ama başına gelenleri seyahatin başında tahmin etmiyordur. Bazen Allah'ın bize verdiklerine razı göstermeliyiz koşulsuz şartsız. Göremediğimiz hakikatler barındırıyor. Hayatta tesadüf diye birşey olmadığını, herşey planlanarak bize sunuluyor. Uzun lafın kısası bu kitap göremediğimiz hakikatlar olduğunu anlatıyor. Herkese tavsiye ederim
4 etkileşim
Fatmanur Çelik

Fatmanur Çelik

@ftmnr
07 Nisan 2015 16:24
7/10 puan verdi
Aşk Düşünce Yollara: Hikaye-i Bilal kitabının devamı. Bilal'in ardında kalan Rabia'nın acıklı öyküsü. Üçlemenin devamını merak ettiriyor bize..
1 etkileşim
gece

gece

@_Selenophile__
20 Şubat 2022 16:09
5/10 puan verdi
İlk kitabından hemen sonra ikinciyi okumak hataydı. İlk kitabı beğenmistim ve hemen ikincisini okumaya başlamıştım. Bunu o kadar beğenemedim. Bana göre çok durağan ilerliyordu ve bu beni okurken çok sıktı. Sonunu sadece bu şekilde tahmn etmiyordum ama yinede beğenemedim.
1 etkileşim
Bilge Şeyma Kütükoğlu

Bilge Şeyma Kütükoğlu

@bilgemmr
06 Aralık 2020 22:57
5/10 puan verdi
Birinci kitabı okumadan bu kitabı alıp okumayın . Gerçekten sürükleyici ve yabancı dilleri de yansıtan bilgilendirici bir roman diyebilirim. Bu kitabı da bir solukta bitirdim. Yazarına da bizzat imza attırmıştım hatta ilk kitabı o yüzden daha bi hevesli okunuyor
5 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Münib Engin Noyan
Münib Engin NoyanYazar · 25 kitap
Münib Engin Noyan (d. 14.111953, İstanbul) Türk tiyatrocu. İstanbul Alman Lisesi ve Viyana Üniversitesi Felsefe Fakültesi Tiyatrobilimi Enstitüsünde eğitim gördü. Türkiye'ye döndükten sonra bir müddet İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetmen ve dramaturg olarak çalıştı. Bir dönem Avrupa'nın çeşitli yörelerinde, örneğin Fransa'nın güneydoğu şehir ve kasabalarında eşi ile birlikte çok başarılı yahudi tiplemeleri yapmaktaydı.Halk deyimi ile bir vakit önce "hidayete erdi" ve şimdilerde yurtiçinde ve yurtdışında konferanslar veriyor, dini sohbetlere katılıyor, ilahiler seslendiriyor. Hilal TV'de uzun süre Kapılar ve Köprüler isimli programı hazırlayıp sunmuş, ayrıca yine aynı kanalda Mustafa İslamoğlu ile birlikte Vahyin Penceresinden isimli programı yapmıştır.

Aşk Düşünce Yollara II – Hikâye-i Râbîa Sözleri ve Alıntılar

KEVSER TASLIK

KEVSER TASLIK

@jihyee
04 Şubat 15:53
"... en az kendini sever ve en çok da kendinden nefret ederdi!"
6 etkileşim
Princess

Princess

@dreammm03
01 Nisan 16:13
Gözyaşı niye serinletmezki insanı? büsbütün yakar inadına
22 etkileşim
Matmazell

Matmazell

@Matmazell83
26 Şubat 19:24
Gözyaşı niye serinletmez ki insanı, büsbütün yakar inadına.
27 etkileşim
Üvercinka

Üvercinka

@okuyanhafiz_
27 Nisan 21:04
...Fotoğraflar kaybolur, solar, silinir... Ama hâfızana sindire sindire kaydettiklerin, emin ol, ömrün oldukça hep diri kalır! Çünkü hâfıza sadece görüntüyü ve sesi değil, hissi ve mânâyı da muhafaza altına alır...
2 etkileşim
şeyma güner

şeyma güner

@bsck
20 Temmuz 2022 16:28
“ En uçuk, en çılgın hayâl bile hakîkatin kendisi kadar çarpıcı ve sarsıcı olmayı becerememiştir bir türlü, olamaz da ! ”
8 etkileşim

Aşk Düşünce Yollara II – Hikâye-i Râbîa İletileri